Kukurūzų tortas su medumi

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 8

Toks kukurūzų tortas su medumi ir kakava tikrai patiks tiek dideliam, tiek mažam. Paruošimas labai lengvas, o ingredientai paprasti. Gamintas jau daug kartų ir dar nei karto nenuvylęs. Receptas tikrai vertas Jūsų dėmesio, tad išmėginkite jį jau šiandien.

Beje, šiais patikusiais kukurūzų desertų variantais jau dalinausi anksčiau:
kukurūzai su rududu;
kukurūzai su irisais;
karameliniai kukurūzai su karvutės saldainiais;

Tie receptai taip pat verti viso Jūsų dėmesio! 😉

Receptui reikės:

  • sviestas: 1 pakelio (~200 gramų)
  • cukrus: 200 gramų
  • medus: 250 mililitrų (~350 gramų)
  • nesaldžios kukurūzų lazdelės: 1 pakelio (180-200 gramų)
  • kakavos milteliai: pagal poreikį (dedant mažiau kukurūzinis tortas gausis šviesesnis, labiau jausite saldumą, įdėjus daugiau – tortas gausis tamsesnis, šalia saldumo atsiras ir malonus kartumo skonis)

Paruošimas

  • Pirmiausia užkaisk didelį indą, kuriame tilptų visi kukurūzai (juos po to turėsi jame maišyti), sudėk sviestą, kaitink vidutine liepsna, per stipriai, kad sviestas stipriai putotų, negalima.
  • Išsilydžius sviestui sudėk medų, jam ištirpus sudėk ir cukrų (dedant pradžioje medų, o paskui cukrų lengviau užtikrinti, kad neprisviltų kaitinama masė, nes sudėjus cukrų masė sutirštės ir lengva pražiopsoti, kai jau pradės svilti) ir nuolatos pamaišyk.
  • Toliau masę kaitink, kol atsiras putojimas (kelios minutės), tuo metu suberk kakavos miltelius, juos gerai išmaišyk ir pakaitink dar kelias minutes.
  • Tada suberk visus kukurūzus, liepsną sumažink iki minimalios, bet dar neišjunk. Stenkis maišyti taip, kad nauji, dar “neapsivėlę” kukurūzai maišymo metu vis patektų į pačią indo apačią, kur yra susikaupus saldžioji masė.
  • Pusei kukurūzų aplipus gali visai išjungti kaitrą, sparčiai pabaik maišyti (visi kukurūzai privalo “apsivelti” saldžia mase).
  • Nieko nelaukdamas kukurūzus suberk į pasiruoštą formą ir sudėdamas gerai paspausk.
  • Idealiausia, kad sudėti kukurūzai nebūtų iškart laikomi labai šaltoje patalpoje, geriau vidutinėje, kad atvėstų palengva.
  • Po maždaug 2 valandų jau galite ragauti (patogiausia pjaustyti į nedidelius maždaug 5x5x5 centimetrų dydžio kubiukus). Pasilepink!

Parašykite komentarą