- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 60 min
- Porcijos: 4
Spagečiai su mėsos padažu, dar žinomi kaip Bolonijos spagečiai, yra vienas iš tų patiekalų, kurie sujungia paprastumą ir nepakartojamą skonį. Šis klasikinis itališkas receptas yra mėgstamas visame pasaulyje dėl savo turtingo ir aromatingo padažo, kuris puikiai dera su al dente išvirtais spagečiais. Nors tradiciškai šis patiekalas kilęs iš Bolonijos regiono Italijoje, jis tapo daugelio šeimų mėgstamu pasirinkimu vakarienei.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Malta mėsa: Vietoj kiaulienos galite naudoti maltą jautieną arba jų mišinį. Taip pat tinka kalakutiena ar vištiena, jei norite liesesnio varianto.
- Vorčesterio padažas: Jei neturite Vorčesterio padažo, galite jį pakeisti sojų padažu su keliais lašais citrinos sulčių.
- Tarkuotas sūris: Parmezano sūris yra klasikinis pasirinkimas, tačiau galite naudoti Grana Padano, Pecorino Romano ar net Džiugo sūrį pagal savo skonį.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Daržovių paruošimas: Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir morkas, kad jie tolygiai iškeptų ir suteiktų padažui vienodą tekstūrą.
- Lėtas troškinimas: Leiskite padažui lėtai troškintis bent valandą. Tai padės skoniams susijungti ir suteiks padažui gilesnį aromatą.
- Makaronų virimas: Virkite spagečius pasūdytame vandenyje iki al dente būsenos, kad jie išlaikytų formą ir geriau sugertų padažą.
Kalorijos
Apytiksliai kalorijų kiekiai:
- Bendras kalorijų kiekis: apie 2800 kcal
- Kalorijos vienoje porcijoje: apie 700 kcal
Receptui reikės:
- Malta kiauliena: 500 g
- Česnakas: 4 skiltelės
- Svogūnas: 1 vnt.
- Morkos: 3 vnt.
- Pomidorų tyrė: 2 v. š.
- Alyvuogių aliejus: šlakelis
- Konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 indelis (apie 400 g)
- Maltieji juodieji pipirai: žiupsnelis
- Druska: žiupsnelis
- Spagečiai: 200–300 g
- Vorčesterio padažas: 0,5 v. š.
- Tarkuotas sūris: pagal poreikį
Paruošimas
- Daržovių paruošimas: Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną bei česnako skilteles. Morkas nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Kepimas: Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite, kol suminkštės ir taps permatomi.
- Mėsos pridėjimas: Į daržoves sudėkite maltą kiaulieną. Kepkite, nuolat maišydami, kol mėsa taps ruda ir biria, nesušokusi į gabalus.
- Padažo ruošimas: Į keptuvę su mėsa įmaišykite pomidorų tyrę ir konservuotus pomidorus su sultimis. Įdėkite pjaustytas morkas, pagardinkite druska, maltu juoduoju pipiru ir Vorčesterio padažu.
- Troškinimas: Sumažinkite ugnį iki mažos ir uždenkite keptuvę dangčiu. Leiskite padažui lėtai troškintis apie 1 valandą, retkarčiais pamaišydami, kad nepridegtų.
- Makaronų virimas: Likus apie 15 minučių iki padažo troškinimo pabaigos, užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens. Sudėkite spagečius ir virkite pagal pakuotės instrukcijas iki al dente būsenos.
- Patiekimas: Nukoškite spagečius ir padalinkite į lėkštes. Ant viršaus užpilkite mėsos padažo ir, jei norite, pabarstykite tarkuotu sūriu. Patiekite karštą.
Tikrai itin skanu. Ir nesunku pagaminti.