Marinuoti geltoni pomidorai su cukinijomis

Marinuotų pomidorų su cukinijomis receptas

Žiemą spalvų visada pritrūksta, o jas į gyvenimą tenka įtraukti patiems. Siūlau puikų būdą – spalvingą geltonų pomidorų ruošinį. Užtenka iš spintos ištraukti stiklainį – ir žiemos nuotaika jau šiek tiek geresnė! Geltonų pomidorų nauda Geltonuose pomidoruose yra vitaminų B ir C, kalcio, natrio, magnio. Švieži pomidorai naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai, kovoja su avitaminoze, … Skaityti toliau

Pomidorai savo sultyse su obuolių actu žiemai

Pomidorų savo sultyse su obuolių actu receptas

Šis natūralus ir sveikas patiekalas puikiai papildys jūsų žiemos meniu. Pomidorai savo sultyse naudojami šimtuose ar net tūkstančiuose receptų, todėl pora stiklainių visada pravers. O kad taip paruošti pomidorai geriau išsilaikytų, įpilkite obuolių acto. Obuolių actas – vienas iš vaisių actų, kuris gaunamas iš fermentuotų obuolių sulčių, kur dedama Acetobacteraceae – acto rūgšties bakterijų. Obuolių … Skaityti toliau

Marinuoti pomidorai su česnaku žiemai

Marinuotų pomidorų su česnaku receptas

Su česnakais marinuoti pomidorai puikiai tiks prie bet kokio patiekalo! Pomidorai gaunasi saldūs, su nuostabiu česnako aromatu. Šie pomidorai paruošiami lengvai ir paprastai, be papildomo kaitinimo. Paruošimo laikas: 35 min. Česnako nauda Česnakai turi antibakterinį ir priešuždegiminį poveikį, kovoja su patogeninėmis bakterijomis. Česnako savybės išsaugomos ir termiškai apdorojus. Česnakai turi priešvėžinį poveikį, saugo smegenis nuo … Skaityti toliau

Marinuoti pomidorai su paprika žiemai

Marinuotų pomidorų su paprikomis receptas

Šis receptas patiks aromatingų marinuotų paprikų ir pomidorų mėgėjams. Marinuotus pomidorus su paprikomis lengva paruošti. Cukraus man labiau patinka dėti daug, bet jei pačios daržovės pakankamai saldžios, galima kiekį sumažinti iki 60 g. Paprikos nauda Saldžios paprikos tinka tiems, kurie laikosi dietos: nes jos turi mažai riebalų ir mažai kalorijų. Jų vartojimas skatina gerą medžiagų … Skaityti toliau

Marinuoti pomidorai su slyvomis

Marinuotų pomidorų su slyvomis receptas žiemai

Marinuotų pomidorų mėgėjai tikrai turėtų išbandyti šį paprastą receptą. Marinuoti pomidorai su slyvomis net įprastą valgį paverčia tikra švente. Jie puikiai atrodo ant stalo, stebina nuostabiu aromatu ir skoniu! Kuo naudingos slyvos? Kaip ir bet kuriuose kituose vaisiuose, slyvose yra daug vitaminų ir jos turi teigiamą poveikį sveikatai. Jos naudingos vyrams, moterims ir vaikams. Organizmui … Skaityti toliau

Pomidorai su želatina ir svogūnais

Pomidorų su želatina ir svogūnais receptas žiemai

Tik tie, kurie niekada nebandė pomidorų su želė ir svogūnais, skeptiškai vertina šį patiekalą. Originalus užkandis akimirksniu dingsta nuo stalo, todėl žiemai galite jo apsirūpinti dideliais kiekiais. Prieš patiekiant palaikykite šaldytuve 2-3 valandas. Paruošimo laikas: 20 min. Porcijos: 8 Ingredientai: Pomidorai – 2,5 kg; Svogūnai – 500 g; Želatina – 30 g; Citrinos rūgštis – … Skaityti toliau

Pomidorai savo sultyse be kaitinimo

Pomidorų savo sultyse be kaitinimo receptas

Pomidorai savo sultyse yra gana sėkmingas patiekalas. Prie stalo patiekite sveikus pomidorus kaip užkandį, o pomidorų sultis naudokite padažams, ar kitiems patiekalams ruošti. Dalinuosi paprastu receptu. Paruošimo laikas: 30 min. Porcijos: 2 stiklainiai po 1 l Ingredientai: Pomidorai – 2,4 kg; Česnakai – 2 skiltelės; Augalinis aliejus – 2 šaukštai; Actas (9%) – 2 šaukštai; … Skaityti toliau

Marinuoti agurkai su cukinija žiemai

Marinuotų agurkų su cukinija receptas

Labiausiai mėgstu gaminti mišrius ruošinius, ar tai būtų kompotai, uogienė ar marinuotos daržovės – pavyzdžiui, marinuoti agurkai su marinuotomis cukinijomis. Tai reiškia, kad į vieną stiklainį reikia sudėti kelis skirtingus ingredientus. Taip skaniau ir patogiau, nes nereikia šaldytuve laikyti kelių atidarytų stiklainių. Cukinijos nauda Cukinijose gausu vitaminų ir maistinių medžiagų: jose yra vitaminų A, B1, … Skaityti toliau

Marinuoti agurkai su citrina

Marinuotų agurkų su citrina receptas

Agurkai yra populiari konservavimo žaliava, šia tema yra daugybė receptų. Man patiko gaminti traškius marinuotus agurkus su citrina, nes citrinos suteikia agurkams malonų rūgštumą ir veikia kaip natūralus konservantas. Citrina – vitamino C šaltinis 2,5 vaisiaus minkštimo ir sulčių pakanka vidutiniam suaugusio žmogaus dienos racionui, žinoma, jei vitamino C negaunama papildomai su kitu maistu. Dažniausiai, … Skaityti toliau

Marinuoti agurkai su raudonaisiais serbentais

Marinuotų agurkų receptas su raudonaisiais serbentais

Vienas mėgstamiausių priedų prie marinuotų agurkų yra raudonieji serbentai. Jie suteikia lengvo neįprasto rūgštumo, o su juo stiklainiai atrodo kur kas įspūdingiau. Smulkmena, bet gražu! Dalinuosi pasiteisinusiu savo mėgstamų receptu. Raudonųjų serbentų nauda Raudonuosiuose serbentuose yra daug vitamino C. Juose taip pat yra vitamino K, pektinų, kalio ir geležies. Paskutiniai du elementai ypač reikalingi tinkamam … Skaityti toliau

Agurkų ir pomidorų salotos žiemai be sterilizacijos

Agurkų ir pomidorų salotų be sterilizacijos receptas

Paprastas daržovių užkandis žiemai. Agurkų ir pomidorų salotas verdu be sterilizacijos. Kad patiekalas būtų dar gražesnis, naudoju įvairių spalvų pomidorus. Dėl trumpo virimo daržovės išlaiko savo formą ir tampa traškios. Ingredientai: Agurkai – 1 kg; Pomidorai – 1 kg; Svogūnai (vidutiniai) – 3 vnt.; Petražolės – 20 g; Malti juodieji pipirai – pagal skonį; Augalinis … Skaityti toliau

Agurkų salotos su ciberžole be sterilizacijos

Agurkų salotų su ciberžole receptas. Be sterilizacijos

Įprastą daržovių ruošimą žiemai papildykime indiškos virtuvės natomis. Tai agurkų salotos su ciberžolėmis. Virsime be sterilizacijos. Mano nuomone, lengviau ir greičiau. Pridėjus acto, marinuoti agurkėliai puikiai išsilaiko iki dvejų metų. Ciberžolė (Cúrcuma) – ryškiai geltoni milteliai, gaunami iš imbierinių (Zingiberaceae) šeimos augalo šaknies. Ji naudojama kaip dažiklis, prieskonis gaminant maistą ir medicinos tikslais. Milteliai dedami … Skaityti toliau

Marinuoti agurkai su obuolių actu

Traškių marinuotų agurkų su obuolių actu receptas

Kiekvienais metais šeimininkės pasipildo naujais receptais. Praėjusį sezoną atradau nuostabų būdą, kaip pasigaminti traškių su obuolių actu marinuotų agurkėlių žiemai. Pridėjus šį priedą, daržovės yra mažiau rūgščios. Obuolių actas – vienas iš vaisių actų, kuris gaunamas iš fermentuotų obuolių sulčių, kur dedama Acetobacteraceae – acto rūgšties bakterijų. Obuolių sidro actas yra aromatingesnis už paprastą alkoholį … Skaityti toliau

Agurkai žiemai su pomidorų padažu

Agurkų su pomidorų padažu receptas

Kai kurie į tokius receptus žiūri atsargiai. Tačiau pabandyti tikrai verta. Marinuoti agurkai pomidorų padaže yra traškūs, saldžiarūgščiai ir labai lengvai paruošiami. Toks užkandis tikrai neužsiliks ant jūsų stalo. Ingredientai: Agurkai – 2 kg; Česnakai – 100 g; Pomidorų padažas – 200 ml; Juodieji pipirai – 5 žirneliai; Citrinos rūgštis – 0,5 šaukštelio; Cukrus – … Skaityti toliau

Pjaustyti agurkai žiemai

Pjaustytų agurkų žiemai receptas

Agurkų salotos žiemai yra greitai paruošiamas ir skanus patiekalas. Receptas be virimo ir sterilizavimo, o salotos puikiai išsilaiko visą žiemą. Ruošiame kaip įprastas salotas, tada dedame į stiklainius. Iš nurodyto produktų kiekio gaunami 4 litriniai stiklainiai. Ingredientai: Agurkai – 3 kg; Svogūnai – 500 g; Česnakai – 2 galvutės; Cukrus – 180 g; Druska – … Skaityti toliau

Agurkai su dilgėlėmis žiemai

Marinuotų agurkų su dilgėlėmis receptas

Traškūs marinuoti agurkai – dažnas svečias ant mūsų stalo, ypač žiemą. Siūlau jums įdomų naminių agurkų su dilgėlėmis receptą – mėgstantiems aštriau.  Pats laikas papildyti sandėliukus įdomiais ruošiniais! Dilgėlės yra pažįstamos kiekvienam žmogui. Pažintis daugeliui prasidėjo dar vaikystėje, kai vasarą lakstant po pievas ar žaidžiant slėpynių neretai būdavo išsidilginamos kojos. Dažniausiai dilgėlės yra laikomos piktžolėmis, … Skaityti toliau

Kaip marinuoti jalapeno pipirus?

Kaip ir kiek laiko reikia marinuoti jalapenus

Paruošti jalapeno atsargų žiemai nėra sunku, jeigu tik turite šviežių jalapeno pipirų. Be marinavimo paprastesnis būdas būtų džiovinti, tačiau mums skaniau konservuoti, tuo labiau kad tai nėra sudėtinga. Jums reikės: Jalapeno pipirų; Druskos; Cukraus; Obuolių acto; Vandens. Pasiruošiam pipirus Nuplauname ir supjaustome patinkamo storio griežinėliais. Kotelius išmetame. Prigrūdžiame stiklainėlį šito gėrio. Patarčiau rinktis nedidelius indelius, … Skaityti toliau