Varškės apkepas su bananais

Varškės apkepo su bananais ir šokoladu receptas

Varškės apkepas su bananais yra lengvai pagaminamas ir skanus patiekalas. Receptų yra daug, tačiau pagrindiniai ingredientai yra varškė, kiaušiniai, manų kruopos arba ryžiai, cukrus ir bananai. Kai kuriuose receptuose siūloma naudoti jogurtą vietoj manų kruopų, o dar kiti siūlo gaminti be cukraus. Varškės apkepas su bananais ir aguonomis Jau vien iš tokio apkepo pavadinimo aišku, … Skaityti toliau

Greitas varškės apkepas

Greito varškės apkepo receptas

Puikus receptas tiems, kurie nenori daug laiko praleisti virtuvėje. Greitai išminkykite varškės masę, sudėkite į tinkamą formą ir pašaukite į orkaitę. Kol ruošiamas varškės apkepas, galite imtis savo reikalų. Ingredientai: Varškė – 400 g; Kiaušiniai – 3 vnt; Miltai – 1 v.š.; Cukrus – 3 šaukštai; Vanilinas – ant peilio galo; Sviestas – 20 g. … Skaityti toliau

Apkepas su grybais ir sūriu

Apkepo su grybais ir sūriu receptas

Bulvių apkepas su grybais ir sūriu yra lengvai pagaminamas patiekalas. Dauguma receptų siūlo naudoti paprastus ingredientus, tokius kaip bulvės, grybai, sūris, varškė ar kiaušiniai. Patiekalas tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Ingredientai skirti 14 cm formai! Ingredientai: Pievagrybiai – 150 g; Neriebi varškė – 180 g; Sūris 45% – 60 g; Kiaušiniai – 2 vnt; Lavašas be … Skaityti toliau

Varškės apkepas su manų kruopomis

Varškės apkepas su manų kruopomis

Tobulas, labai skanus, purus ir tradicinis varškės apkepas su manų kruopomis.

Ingredientai:

  • 600 g varškės;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • 1/2 šaukštelio vanilino;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 3 šaukštai miltų;
  • 3 šaukštai manų kruopų.

Paruošimas:

  1. Varškę sutrinkite su kiaušinių tryniais ir suberkite manų kruopas. Sumaišome.
  2. Įpilkite cukraus, vanilino, druskos. Sumaišome.
  3. Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais.
  4. Įpilkite grietinės išmaišykite ir nusiųskite į šaldytuvą 40 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
  5. Tada supilkite išplaktus baltymus ir masę supilkite į riebalais pateptą indą.
  6. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje, kol apkepas pakils ir taps auksinės rudos spalvos (40-45minutės).

Skanaus!

Varškės apkepas su slyvomis

Varškės apkepas su slyvomis receptas

Iš pradžių planavau kepti pyragą tačiau išėjo kažkas panašaus į apkepą, kurį geriausia valgyti dar šiltą su šaukšteliu uogienės ir grietinės. Kadangi vis dar negaliu atsidžiaugti tuo, jog namuose, kuriuose gyvenu yra puikiai veikianti orkaitė ir jaukiai nuteikianti virtuvė. Trukmė: 15 min. ruošti, apie 60 min. kepti Porcijos: 8-10 Ingredientai: 4-5 didelių melsvųjų slyvų; 85 g naminio … Skaityti toliau

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Visai neseniai teko ragauti gruzdintų koldūnų su trintų daržovių įdaru ir rytietiškais prieskoniais – labai skanu. Kai jau amžinybė besitęsiantys karščiai pasibaigs ir apims noras kuo ilgiau laiko praleisti virtuvėje eksperimentuojant – išbandysiu. Tačiau dabar gelbėja greiti, paprasti ir skanūs pietūs. Pradedant pasta (kuri, kaip jau ir minėjau, gali nepabosti net 5 dienas iš eilės) baigiant … Skaityti toliau

Voveraičių apkepas su špinatais ir sūriu

Voveraičių apkepas su špinatais ir sūriu

Labai greitas ir paprastas būdas pagaminti skanų, o svarbiausia – sveiką apkepą su voveraitėmis vakarienei. Ingredientai 2 porcijoms: Voveraitės – 300 g (galima naudoti ir kitus grybus); Česnakai – 2 skiltelės; Švieži špinatai – 1 saujelė; Mėlynasis sūris – 30–40 g; Pienas – 150 ml; Kiaušiniai – 2 vnt; Druska pagal skonį. Voveraičių apkepo paruošimas … Skaityti toliau