Produktų nauda
Maistas, kuris yra įtrauktas į žmogaus mitybą, tiesiogiai veikia jo gyvenimą, sveikatą, savijautą ir gyvenimo kokybę. Renkantis maistą svarbu atminti, kad kai kurie produktai yra tiesiog gyvybiškai svarbūs organizmui, gerai smegenų ir visų organų veiklai.
Kivio nauda
Kivis puikiai išsilaiko ir ilgai nepraranda savo maistinės vertės. Net po 6 mėnesių jame išlieka 90% vitamino C.
Salierų nauda
Salierų gydomosios savybės buvo žinomos dar Senovės Graikijoje, o Hipokratas teigė, kad salieras yra ne tik daržovė, bet ir vaistas.
Svogūnų nauda
Svogūnai yra puikiai pažįstamos daržovės, priverčiančios ašaroti ne vieną namų šeimininkę.
Džiovintų vaisių nauda
Džiovintuose vaisiuose yra daug skaidulų, vitaminų ir natūralaus cukraus. Jie yra labai vertinami dėl sudėtyje esančios ląstelienos, kuri padeda pagerinti virškinimą. Vaisiams džiūstant, iš jų išgaruoja vanduo, todėl juose atsiranda santykinai daugiau naudingųjų maistinių medžiagų ir mikroelementų, todėl užtenka džiovintų vaisių suvalgyti vos porą šimtų gramų, o organizmas reikalingomis medžiagomis būna aprūpintas visai parai. Visi … Skaityti toliau
Varškės nauda
Varškė laikoma vienu seniausiu rūgusio pieno produktų: teigiama, kad varškė buvo pradėta valgyti anksčiau nei sviestas ar sūris.
Mango vaisių nauda
Egzotiniai vaisiai vis dažniau įtraukiami į mūsų mitybos racioną, tačiau apie jų teikiamą naudą mūsų organizmui vis dar žinome gana ne daug.
Spanguolių nauda
Spanguolių naudą žmogaus organizmui pripažino ne vienas mokslininkas ir mitybos specialistas.
Vynuogių nauda
Vynuogių nauda grožiui ir sveikatai buvo pripažinta dar senovėje, o legenda byloja, kad po Didžiojo tvano į Nojaus arką pirmasis įneštas augalas buvo būtent vynuogės šakelė.
Aviečių nauda
Avietės yra daugelio mėgstamos aromatingos uogos, pasižyminčios dietinėmis ir gydomosiomis savybėmis.
Grikių nauda
Grikiai nuo seno laikomi itin maistingu maisto produktu, o grikių košė – vienu sveikiausiu patiekalų. Iš grikių verdama košė suteikia energijos, padeda išvengti daugelio ligų ir padeda sulieknėti.
Rudųjų ryžių nauda
Tolimuosiuose Rytuose ryžiai yra nepakeičiamas patiekalas, o daugiau nei pusei pasaulio gyventojų – ryžiai yra pagrindinis maisto šaltinis. Šiuo metu skaičiuojama be galo daug ryžių rūšių, tačiau bene labiausiai pripažįstama rudųjų ryžių nauda. Kuo naudingi rudieji ryžiai? Rudieji ryžiai laikomi kur kas naudingesniais už baltuosius, nes juose yra daugiau maistingųjų medžiagų. Tiesa, rudieji ryžiai turi … Skaityti toliau
Greipfrutų nauda
Apie greipfrutų naudą žino nemaža dalis moterų, kurios stengiasi atsikratyti antsvorio.
Moliūgų sėklų nauda
Moliūgų sėklos turėtų būtų įtrauktos į mūsų visų mitybos racioną. Moliūgų sėklose esantys vitaminai ir mineralai padeda sustiprinti sveikatą.