- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 6
Šį receptą visai netikėtai radau savo močiutės receptų užrašuose. O kaip minėjau, paskutiniu metu vis bandau įvairiausius pyragus ir desertus su kondensuotu pienu, tad tiesiog privalėjau išmėginti ir šį. Tikrai be galo paprasta paruošti ir labai skanu. Rekomenduoju pasigaminti.
O šiais pavykusiais receptais jau dalinausi anksčiau:
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– šlapias aguonų pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– Gustavo obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
O dabar einame prie mano močiutės recepto gamybos. 🙂
Receptui reikės:
- sviestas: 200 gramų
- grietinė: 200 gramų
- kiaušiniai: 3
- soda: 1 arbatinio šaukštelio
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- virtas kondensuotas pienas: 1 indelio
Paruošimas
- Pradžioje sviestą ištirpink, sudėk paplaktus kiaušinius, grietinę ir išmaišyk.
- Tada sudėk vanilinį cukrų, sodą, miltus ir užminkyk kietoką tešlą.
- Tuomet tešlą sutarkuok per burokinę tarką arba sumalk mašinėle.
- Tešlos trupinius paskleis ant skardos (aš dar skardą išklojau kepimo popieriumi) ir maišant iškepk orkaitėje.
- Iškeptus, atvėsusius trupinius sumaišyk su virtu kondensuotu pienu, sudėk į formą ir palaikyk šaltai, kad sustingtų.
- Patiek ir skanauk!
1 komentaras apie “Močiutės trupininis pyragas su virtu kondensuotu pienu”