Kaip sūdyti česnaką?

Be to, česnakai pasižymi puikiomis antivirusinėmis savybėmis ir yra naudojami kaip priešgrybeliniai, priešuždegiminiai, analgetikai ir diuretikai. Česnakai taip pat vartojami kaip prevencinė priemonė nuo gripo ir peršalimo.

Gaila, kad buto sąlygomis neturint rūsio, sunku ilgai išsaugoti česnaką. Tačiau yra išeitis. Česnakas gali būti sūdomas, o po to naudojamas daugelį mėnesių.

Kaip namuose sūdyti česnaką?

Sūdytas česnakas išlaiko visas naudingas savybes. Yra keletas būdų, kaip pasūdyti česnaką. Štai paprasčiausias, prieinamiausias ir efektyviausias būdas išsaugoti česnaką žiemai.

Ingredientai:

  • Česnakas
  • Druska

Paruošimas:

Darbui mums reikia česnako – 100 gramų, druskos – 30 gramų, peilio, stiklainio su dangčiu ir pjaustymo lentos.

  1. Nulupkite česnaką ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Druską supilti į česnaką ir gerai išmaišyti. Visos česnako dalys turi būti visiškai padengtos druska.
  3. Sudėkite česnaką į stiklainius. Sandariai uždarykite dangčiais. Laikyti šaldytuve ir naudoti pagal poreikį.

Sūdyti česnakų žiedkočiai

Sūdyti česnako žiedkočiai
Sumalti česnako žiedkočiai

Ingredientai:

  • 500 gr. česnako žiedų žiedkočių;
  • 10–11 v.š. aliejaus (apie 200ml, bet kiekį galit reguliuoti);
  • 1 v.š. druskos.

Paruošimas:

Žiedkočius sumalame su mėsmale per vidutinio dydžio sietelį, sumaišome su aliejumi bei druska, po to troškiname keptuvėje po užvirimo 6 min ir iškart karštus česnako žiedkočius sudedame į iškaitintus stiklainius.

Taip paruoštus česnako žiedkočius žiemai, laikyti galima virtuvės spintelėje. Naudoti marinatams, salotoms…