Veganiškos Coleslaw salotos

Šios salotos – dažnas madingų burgerinių svečias. Dažniausiai jas dosniai gardinamos paprastu majonezų, todėl veganai automatiškai jų atsisako. Tačiau mes taip paprastai nepasiduosime! Velniškai skanias salotas gali tapti dar skanesnės jei mes jas padarysime veganiškai įmaišydami naminiu, veganišku majonezu. Būtinai paragaukite!

Jums reikės (2 asmenims):

  • 300 g paprastų kopūstų;
  • 150 g raudonųjų kopūstų;
  • 200 g morkų;
  • Saujos šviežių petražolių.

Majonezui:

  • 150 ml vandens;
  • 2 v.š. Dižono garstyčių;
  • ½ citrinos sulčių;
  • 150g anakardžių riešutų;
  • 1 vnt.  salierų stiebo;
  • Juodųjų pipirų;
  • Druskos;
  • 1 a.š. maistinių mielių (Nutrition yeast).

Ką daryti:

  1. Sumaišyti visus majonezo ingredientus su elektriniu smulkintuvu iki kreminės konsistencijos.
  2. Susmulkinkite kopūstus ir morkas daržovių pjaustyklės pagalba, pagardinkite jas naminiu majonezu bei papuoškite smulkintomis petražolėmis.

Pateikite su daržovių paplotėliais ar falafeliais! Skanaus!

 



Parašykite komentarą