Močiutės tikri senoviniai žagarėliai

Močiutės tikri senoviniai žagarėliai

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 8 Šiandien kviečiame jus prisiminti tradicinius lietuviškus skonius ir pasigaminti močiutės laikus menančius senovinius žagarėlius. Šie saldūs kepiniai, dar vadinami „krustais“, yra neatsiejama mūsų kulinarinio paveldo dalis, primenanti vaikystės akimirkas, kai namai kvepėdavo šviežiai keptais gardėsiais. Žagarėliai žavi savo paprastumu ir subtiliu skoniu, kuris sušildo širdį ir sugrąžina … Skaityti toliau

“Kinder Country” įkvėptas desertas su sorų kruopomis

"Kinder Country" įkvėptas desertas su sorų kruopomis

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Šis desertas, įkvėptas populiariojo „Kinder Country“ batonėlio, yra puikus pasirinkimas antriesiems pusryčiams ar užkandžiui darbe. Jis ne tik skanus, bet ir maistingas, nes pagamintas su sorų kruopomis, kurios praturtina racioną skaidulomis, vitaminais ir mineralais. Šis desertas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti saldžiu skanėstu be sąžinės graužaties. Pagrindinis ingredientas … Skaityti toliau

Purūs žagarėliai su grietine

Purūs žagarėliai su grietine

Paruošimas: 30 min Porcijos: 8 Purūs žagarėliai su grietine – tai vienas iš tų tradicinių lietuviškų kepinių, kuris džiugina tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jų traškumas ir lengvumas sukuria ypatingą skonio harmoniją, o vos kelios paprastos sudedamosios dalys leidžia greitai paruošti gardų desertą. Šis receptas puikiai tinka savaitgalio pusryčiams, šventiniams susitikimams ar tiesiog norint pasilepinti skaniu … Skaityti toliau

Traškūs susukti vafliai su sviestu

Traškūs susukti vafliai su sviestu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Traškūs namų vafliai su sviestu – tai paprastas, tačiau itin gardus desertas, kuris gali tapti jūsų mėgstamiausiu saldėsiu. Šie vafliai yra ne tik traškūs, bet ir švelniai saldūs, todėl puikiai dera su įvairiais priedais: šviežiomis uogomis, plakta grietinėle ar net ledais. Be to, receptas yra itin paprastas ir greitas, todėl … Skaityti toliau

Pertepti vafliai su uogiene ir kremu

Pertepti vafliai su uogiene ir kremu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Pertepti vafliai su uogiene ir kremu – tai puikus desertas, kuris tinka tiek pusryčiams, tiek popietės arbatos pertraukėlei. Trapūs vafliai, saldi uogienė ir kreminis sluoksnis sukuria nuostabų skonių derinį. Šis receptas ypač populiarus tarp smaližių, nes vafliai yra lengvai pagaminami, o ingredientus galima lengvai keisti pagal savo skonį ar tai, … Skaityti toliau

Sausainiai: minkšti ir skanūs grietiniečiai su varške

Minkšti grietiniečiai su varške

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 6 Jei ieškote lengvai pagaminamo, bet ypatingai skanaus kepinio, kuris puikiai derėtų prie rytinės kavos ar arbatos, minkšti grietiniečiai su varške yra tobulas pasirinkimas. Tai tradicinis lietuviškas skanėstas, kurio pagrindą sudaro sviestas, grietinė ir miltai, o ypatingo skonio suteikia varškės įdaras. Grietiniečiai yra ne tik itin minkšti ir … Skaityti toliau

Tarybinės varškės spurgos be kefyro

Tarybinės varškės spurgos be kefyro

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Šiame recepte pristatome tradicines varškės spurgas, kurios buvo populiarios sovietmečiu ir iki šiol išlieka mėgstamos dėl savo paprastumo bei puikaus skonio. Šios spurgos gaminamos be kefyro, todėl jų tekstūra yra ypatingai puri ir minkšta. Tai puikus desertas, primenantis vaikystės skonius ir tinkantis tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. … Skaityti toliau

Stipriai šokoladiniai kepti avižiniai dribsniai su avietėmis ir migdolų drožlėmis

Stipriai šokoladiniai kepti avižiniai dribsniai su avietėmis ir migdolų drožlėmis

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 2 Šokoladiniai kepti avižiniai dribsniai su avietėmis ir migdolų drožlėmis – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti savo pusryčių meniu. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, suteikiantis energijos visai dienai. Avižiniai dribsniai yra puikus skaidulų šaltinis, o avietės praturtina patiekalą vitaminais ir antioksidantais. Migdolų drožlės suteikia … Skaityti toliau

Vanilinis sorų pudingas su vyšniomis ir šokoladu

Vanilinis sorų pudingas su vyšniomis ir šokoladu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 1 Šaldytų vyšnių ir šokolado derinys yra vienas iš tų skonių, kurie sugeba nustebinti net išrankiausius smaližius. Šis vanilinis sorų pudingas su vyšniomis ir šokoladu ne tik pamalonins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks energijos dienos pradžiai ar taps puikiu desertu po pietų. Šis vanilinis sorų pudingas su … Skaityti toliau

Naminiai riestainiai, apibarstyti cukrumi

Naminiai riestainiai, apibarstyti cukrumi

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 12 min Porcijos: 8 Naminiai riestainiai, apibarstyti cukrumi, yra vienas iš tų receptų, kuris sušildo tiek virtuvėje, tiek širdyje. Šis klasikinis lietuviškas desertas puikiai tinka prie kavos ar arbatos, ypač dėl savo traškios išorės ir minkštos tekstūros viduje. Be to, jų gamyba yra greita ir paprasta, o rezultatas visada džugins tiek … Skaityti toliau

Senoviniai susukti traškūs vafliai

Senoviniai susukti traškūs vafliai

Paruošimas: 20 min Porcijos: 12 Senoviniai susukti traškūs vafliai – tai ne tik skanus desertas, bet ir nostalgijos kupinas patiekalas, primenantis vaikystės akimirkas su artimaisiais. Tai tradicinis lietuviškas gardėsis, kuris yra labai traškus, aromatingas ir tiesiog tirpsta burnoje. Toks receptas gali būti puikus pasirinkimas ne tik šventėms, bet ir kasdienai, kai norisi greitai paruošiamo, bet … Skaityti toliau

Sveikuoliškas šokoladinis pyragas su bananais (drėgnas ir tirpstantis burnoje 😛)

Sveikuoliškas šokoladinis pyragas su bananais (drėgnas ir tirpstantis burnoje 😛)

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Jei ieškote sveikuoliško deserto, kuris būtų ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas, šis šokoladinis pyragas yra puikus pasirinkimas! Tai itin drėgnas, sodraus skonio, natūraliai saldus pyragas, kuriame nėra pridėtinio cukraus, miltų ar nereikalingų riebalų. Jis puikiai tinka savaitgaliui, kai norisi pasilepinti be sąžinės graužaties. Šiame pyrage … Skaityti toliau

Paprastos cinamoninės bandelės be mielių

Paprastos cinamoninės bandelės be mielių

Paruošimas: 25 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 8 Šios minkštos ir aromatingos cinamoninės bandelės yra tobulas pasirinkimas, kai norisi kažko saldaus, bet neturite laiko laukti, kol pakils tešla su mielėmis. Bandelės gaminamos naudojant paprastus ingredientus, kuriuos dažniausiai turime savo virtuvėje. Šis receptas yra puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams, popietės užkandžiui su kava ar kai netikėtai užsuka … Skaityti toliau

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su obuoliais ir cinamonu

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su obuoliais ir cinamonu

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 6 Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su obuoliais yra puikus pasirinkimas, kai norisi greitai pagaminti ką nors gardaus iš paprastų ingredientų. Tai desertas, kuris tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Saldžiai kvapnūs obuoliai, apibarstyti cinamonu ir įvynioti į traškią tešlą, sukuria nepakartojamą skonio derinį, kuris nepaliks abejingų. Ypač smagu … Skaityti toliau

Žemės riešutų sviesto skrebučiai su karamelizuotu bananu

Žemės riešutų sviesto skrebučiai su karamelizuotu bananu

Paruošimas: 5 min Gaminimas: 5 min Porcijos: 2 Žemės riešutų sviesto skrebučiai su karamelizuotu bananu – tai ne tik greitas ir lengvas užkandis, bet ir puikus energijos šaltinis, tinkantis tiek pusryčiams, tiek popietės užkandžiui. Šis derinys sujungia kreminį žemės riešutų sviestą su saldžiu, karamelizuotu bananu, suteikdamas nepakartojamą skonio patirtį. Be to, šis patiekalas yra maistingas … Skaityti toliau

Grietiniečiai su varške, kurie visada pavyksta

Grietiniečiai su varške, kurie visada pavyksta

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 10 Grietiniečiai su varške yra vienas iš tų nostalgiškų desertų, kuris daugeliui primena vaikystę ir močiutės kepinius. Tai purūs, minkšti ir sultingi kepiniai, kuriuose susijungia grietinės lengvumas ir varškės kremiškumas. Jie puikiai tinka pusryčiams, popietės arbatėlei ar net šventiniam stalui. Grietiniečiai gali būti kepami tiek saldūs, tiek su … Skaityti toliau

Plikytos tešlos vyniotinis su grietinėlės ir sūdytos karamelės kremu

Plikytos tešlos vyniotinis su grietinėlės ir sūdytos karamelės kremu

Paruošimas: 45 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 8 Plikytos tešlos vyniotinis su grietinėlės ir sūdytos karamelės kremu yra puikus prancūziškos konditerijos pavyzdys, kuris atkeliavo į Lietuvos virtuvę ir greitai tapo mėgstamu desertu. Šis elegantiškas ir purus skanėstas pasižymi lengvu, oringu tešlos pagrindu ir kreminiu, saldžiu įdaru, kuris tirpsta burnoje. Tradiciškai plikytos tešlos gaminiai reikalauja tam … Skaityti toliau

Trapūs susukti vafliai su sviestu, iš vaikystės

Trapūs susukti vafliai su sviestu, iš vaikystės

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 10 Trapūs susukti vafliai su sviestu – tai klasikinis desertas, kuris daugelį primena vaikystės skonius. Tai lengvai paruošiamas skanėstas, kurį galima valgyti tiek vieną, tiek su uogiene, kondensuotu pienu ar net lydytu šokoladu. Jie puikiai tinka prie rytinės kavos ar arbatos ir gali tapti šventiniu stalo akcentu. Tradiciškai … Skaityti toliau

Vafliai su rududu ir maskarponės sūrio pertepimu

Vafliai su rududu ir maskarponės sūrio pertepimu

Paruošimas: 10 min Porcijos: 6 Šiame recepte pristatome gardų desertą – vaflių tortą su „Rududu“ ir maskarponės sūrio pertepimu. Šis desertas primena vaikystės skonius, kai vaflius tepdavome uogiene, tačiau šį kartą siūlome šiek tiek modernesnį variantą. Šis tortas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir puikiai tinka įvairioms progoms. Vaflių tortas su „Rududu“ ir maskarponės sūrio … Skaityti toliau

Desertinė varškė su želė gabalėliais ir kondensuotu pienu

Desertinė varškė su želė gabalėliais ir kondensuotu pienu

Paruošimas: 25 min Porcijos: 10 Desertinė varškė su želė gabalėliais ir kondensuotu pienu – tai gaivus, spalvingas ir lengvai paruošiamas desertas, puikiai tinkantis įvairioms progoms. Šis desertas ne tik džiugina akį savo ryškiomis spalvomis, bet ir suteikia malonų skonį, derinant švelnią varškės tekstūrą su saldžiais želė gabalėliais. Be to, jo paruošimas nereikalauja kepimo, todėl sutaupysite … Skaityti toliau