Šokoladinė avižinė košė su vyšniomis ir bananais

Šokoladinė avižinė košė su vyšniomis ir bananais

Paruošimas: 15 min Porcijos: 1 Avižinė košė yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų visame pasaulyje. Ji vertinama dėl savo maistingumo, lengvo paruošimo ir galimybės derinti su įvairiais priedais. Šiame recepte siūlome pasimėgauti šokoladine avižine koše su vyšniomis ir bananais – deriniu, kuris suteiks energijos ir pradžiugins skonio receptorius. Galimos ingredientų alternatyvos Avižiniai dribsniai: Galite rinktis pilno … Skaityti toliau

Sodraus šokolado avižinė košė su vyšniomis

Sodraus šokolado avižinė košė su vyšniomis

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 5 min Porcijos: 1 Avižinė košė yra daugelio mėgstamas pusryčių pasirinkimas dėl savo maistingumo ir galimybės pritaikyti pagal asmeninius skonius. Šiame recepte pristatome sodraus šokolado avižinę košę su vyšniomis – kremišką, šokoladinę, nepriekaištingos tekstūros ir saldžią nuo sultingų vyšnių. Jei iki šiol vengėte avižinių košių dėl jų blankaus skonio, ši versija … Skaityti toliau

Vanilinis sorų pudingas su vyšniomis ir šokoladu

Vanilinis sorų pudingas su vyšniomis ir šokoladu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 1 Šaldytų vyšnių ir šokolado derinys yra vienas iš tų skonių, kurie sugeba nustebinti net išrankiausius smaližius. Šis vanilinis sorų pudingas su vyšniomis ir šokoladu ne tik pamalonins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks energijos dienos pradžiai ar taps puikiu desertu po pietų. Šis vanilinis sorų pudingas su … Skaityti toliau

🍪 Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis

Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis

Pasimetusi tarp visų mano pastarųjų kepimo nesėkmių (trečias cheesecake’as – tiesiai į šiukšliadėžę), buvau visiškai beprarandanti viltį. Tačiau šiandien netikėtai radau dėžutę užsilikusių avižinių dribsnių su džiovintomis vyšniomis. Jau po valandos namai pakvipo sausainiais ir pasidarė kažkaip ramiau. Be to reikia atsidžiaugti garine orkaite. Kepimas garuose vasarą yra nepaprastai šaunus, be to – labai sveikas. … Skaityti toliau

Kaip džiovinti vyšnias?

Kaip ir kiek laiko reikia džiovinti vyšnias

Jos naudojamos kepant bandeles, keksus, dedamos į varškės įdarus ir pyragus. Ir nors šiems tikslams galite nusipirkti džiovintų vyšnių, bus daug skaniau ir naudingiau, jei naudosite namines džiovintas vyšnias. Iš namuose išdžiovintų vyšnių galite pasigaminti – naminį vyšnių limonadą.

Tokiose vyšniose nėra dažiklių, konservantų, kvapiųjų medžiagų. Atminkite, kad visiškai išdžiovintos uogos turėtų būti tamsiai rudos spalvos ir saldžiarūgščio skonio. Spaudžiant, uogos neturi prilipti viena prie kitos ir išleisti sultys. Pagal konsistenciją, tokios vyšnios turėtų būti panašios į razinas. Vyšnių džiovinimas elektrinėje džiovykloje užtruks maždaug 7–8 valandas.

Vyšnių paruošimas, prieš džiovinimą

Vyšnios plaunamos po tekančiu vandeniu, dedamos ant popieriaus ar paprastų rankšluosčių, kad pašalinti drėgmės perteklių.

Vyšnias galima džiovinti be kauliukų, kaip jums patinka. Bet tai pridės papildomų rūpesčių. Lengviausias būdas pašalinti kauliukus yra naudoti parduotuvėje įsigytą tam pritaikyta įrankį.

Vyšnių džiovinimas orkaitėje

Džiovintos vyšnios
Džiovintos vyšnios

Džiūvimo laikas: 16-19 val.

Tai nėra geriausias būdas džiovinti vyšnias, tačiau tai žymiai sutrumpins džiūvinimo laiką. Jei temperatūra apskaičiuota neteisingai, galite gauti keptų vyšnių, kurių negalėsite išdžiovinti.

  1. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Tai neleis uogoms prilipti prie metalinio paviršiaus.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 165 ° C.
  3. Įdėkite kepimo skardas į vidų, sandariai uždarykite dureles ir 3 valandas džiovinkite uogas. Maišykite vyšnias kas valandą, kad tolygiai išdžiūtų. Jei yra „Konvekcijos“ režimas, įjunkite jį maksimalia galia.
  4. Išimkite uogas, atvėsinkite.
  5. Sumažinkite temperatūrą iki 120–135 ° C.
  6. Laikykite vyšnias tol, kol išdžius atidarytomis durelėmis.

Kas 3-4 valandas duokite uogoms 30–40 minučių “pailsėti”. Tiesiog atidarykite orkaitę ir leiskite jai atvėsti.

Vyšnių džiovinimas elektrinėje džiovyklėje

Džiūvimo laikas: 3-6 val.

Ar galima vyšnias džiovinti elektrinėje džiovykloje? Nepaisant to, kad uoga yra gana sultinga, ji labai gerai išgarina drėgmę, ypač jei iš jos pašalinamos sėklos arba ji perpjaunama per pusę. Todėl vyšnias tokiu būdu džiovinkite drasiai.

  1. Sudėkite uogas ant džiovyklės grotelių. Vyšnias dėkite taip, kad įpjovimai vyšniose likę po kauliukų šalynimo žiūrėtu aukštyn.
  2. Nustatykite 48–52 ° C temperatūrą. Džiovinkite 2-3 valandas.
  3. Pakelkite temperatūrą iki 75–80 ° C ir toliau džiovinkite, kol uogos visiškai išdžius.
  4. Proceso metu vieną kartą per valandą keiskite groteles vietomis.

Kaip saugoti džiovintas vyšnias?

Džiovintas vyšnias laikykite nuo tiesioginių saulės spindulių. Patalpa turi būti kuo sausesnė, gerai vėdinama. Tada uoga neprarandant savybių gali išlikti iki kito derliaus.