🍪 Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis

Pasimetusi tarp visų mano pastarųjų kepimo nesėkmių (trečias cheesecake’as – tiesiai į šiukšliadėžę), buvau visiškai beprarandanti viltį. Tačiau šiandien netikėtai radau dėžutę užsilikusių avižinių dribsnių su džiovintomis vyšniomis. Jau po valandos namai pakvipo sausainiais ir pasidarė kažkaip ramiau.

Be to reikia atsidžiaugti garine orkaite. Kepimas garuose vasarą yra nepaprastai šaunus, be to – labai sveikas. Tad jei kepate avižinius sausainius su džiovintais vaisiais ir dar darote garuose – beveik galite savimi didžiuotis ir leisti pasimėgauti didesne porcija.

Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis
Avižiniai sausainiai su džiovintomis vyšniomis
  • Trukmė: 60 – 80 min.
  • Porcijos: apie 20 sausainių (7 – 8 cm skersmens)
  • Energetinė vertė: apie 152 kcal/sausainis

Ingredientai:

  • 160 g natūralaus sviesto be priedų;
  • 1/2 puodelio cukraus;
  • 2 v.š. su kaupu skysto akacijų medaus;
  • 1/4 a.š. cinamono;
  • 1/4 a.š. malto imbiero;
  • 1 3/4 puodelio avižinių dribsnių su priedais;
  • (aš pridėjau džiovintų vyšnių, razinų, riešutų);
  • 1/4 puodelio apelsinų sulčių;
  • 1 3/4 puodelio a.r. kvietinių miltų.

Sausainių paruošimas

  1. Sviestą ištirpinkite, kaitindami ant nedidelės ugnies. Cukrų išsukite su medumi, imbieru ir cinamonu. Supilkite ne karštą, bet šiek tiek šiltą ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite.
  2. Supilkite avižinius dribsnius, išsukite masę. Sudėkite miltus. Jeigu išsukta tešla nėra pernelyg trapi ir sausa – sulčių galite nepilti. Reguliuokite tešlos konsistenciją sultimis ir miltais – masė turi būti ne trapi, bet ir ne pernelyg šlapia. Tokia, kad būtų nesudėtinga sulipinti kamuoliukus.
  3. Sulipinkite kamuoliukus, juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir gražiai suspauskite, kad gautųsi maždaug 7 – 8 cm skersmens „blynelis“.
  4. Pašaukite sausainius į orkaitę, jei kepsite drėgmėje – prireiks maždaug 35 minučių. Jei naudojate „Electrolux“ – nustatykite automatinį sausainių kepimo rėžimą. Jei naudojate paprastą elektrinę orkaitę, geriausia yra kepti 165 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių, kol sausainiai dailiai apskrus.
[the_ad id=”6305″]


Parašykite komentarą