Turinys
Virtų midijų maistinė vertė
Kalorijos: | 76.45 kcal |
Baltymai: | 12.86 g |
Riebalai: | 2.18 g |
Angliavandeniai: | 1.84 g |
Kaip paruošti midijas virimui?
Jei verdate šviežius moliuskus kriauklėse, pirmiausia juos surūšiuokite. Išmeskite visas midijas su atidarytomis kriauklelėmis ar pažeidimų požymiais, jie gali būti sugadinti. Kai kyla abejonių, įdėkite midijas į vandenį. Virti galite tik tas, kurios nugrimzta į dugną.
Midijas nuplaukite po tekančiu vandeniu. Pašalinkite nešvarumus ar dumblių likučius nuo paviršiaus, paprasčiausias būdas tai padaryti standžiu šepečiu.
Šaldytas midijas be kiautų virkite iškart išėmę iš šaldiklio. Kriauklėse esančias midijas galima atšildyti. Norėdami tai padaryti, likus kelioms valandoms iki virimo, išimkite jas iš šaldiklio į šaldytuvą. Po to būtinai nuplaukite.
Kiek virti midijas?
Tiek šviežios, tiek šaldytos midijos bus sultingos ir skanios.
Midijų gaminimo laikas priklauso nuo jų dydžio ir išvaizdos. Norėdami gauti skanų ir sultingą patiekalą, virkite:
- nuluptas šviežiai sušaldytas – 5-7 minutes;
- nuluptas virtas-šaldytas – 2-3 minutes;
- šviežias kriauklėse – 3-7 minutės;
- užšaldytas kriauklėse – 5-10 minučių;
- virtas ir užšaldytas kriauklėse – 3-4 minutes.
- Skaičiuokite virimo laiką, kai užvirs vanduo.
- Nepervirkite midijų, kitaip jos pasirodys neskanios ir beskonės. Iškart po virimo sudėkite jas į kiaurasamtį, jų nereikia palikti vandenyje.
- Jei užvirus kriauklėse esančios midijos neatsivėrė, geriau jas išmesti.
Kaip virti midijas?
1 metodas
Šis metodas tinka šviežioms ir šaldytoms midijoms, su kriauklėm ir nuvalytoms midijoms.
- Puode užvirkite vandenį; vienam kilogramui produkto pakanka vieno litro. Pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių, pagal pageidavimą – česnako, žolelių ir citrinos griežinėlio.
- Į puodą taip pat galite užpilti 200–250 ml sauso baltojo vyno.
- Midijas panardinkite į verdantį vandenį ir virkite ant stiprios ugnies.
2 metodas
Šviežias midijas su kriauklėm galima virti kitaip.
- Norėdami tai padaryti, puode užvirkite 100–150 ml vandens (500 g midijų).
- Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, smulkinto česnako.
- Midijas suberkite į puodą, uždenkite ir virkite ant didelės ugnies.
- Praėjus maždaug 1,5–2 minutėms, kelis kartus purtykite puodą, nepakeldami dangčio.
- Virkite iš viso 3–5 minutes, kol midijos atsidarys.