Karameliniai krepšeliai su riešutais

  • Paruošimas: 75 min
  • Porcijos: 6

Karameliniai krepšeliai su riešutais – tai ne tik nuostabus desertas, bet ir puikus būdas palepinti save bei savo artimuosius. Šio recepto paslaptis slypi karamelės ir riešutų derinyje, kuris suteikia ypatingą skonį ir tekstūrą. Riešutai, ypač žemės riešutai, yra ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai – jie gausūs baltymais, sveikaisiais riebalais, vitaminais ir mineralais.

Kodėl verta valgyti žemės riešutus?

Žemės riešutai yra puikus mononesočiųjų riebalų šaltinis, kurie padeda mažinti blogojo cholesterolio lygį kraujyje. Be to, jie turi daug baltymų, kurie yra svarbūs raumenų augimui ir atstatymui. Riešutai taip pat suteikia ilgalaikį energijos šaltinį, nes jie lėtai virškinami ir padeda išlaikyti sotumo jausmą. Žemės riešutai yra puikus magnio, fosforo ir folio rūgšties šaltinis, todėl jie prisideda prie širdies sveikatos, kaulų stiprumo ir smegenų funkcijų gerinimo.

Ingredientų alternatyvos

Jei neturite tam tikrų ingredientų arba norite išbandyti kažką naujo, štai keletas alternatyvų:

  • Vietoj žemės riešutų galite naudoti migdolus, lazdyno riešutus ar anakardžius.
  • Vietoj sviesto tešlai galite naudoti margarino arba kokoso aliejaus.
  • Riebią grietinėlę galite pakeisti augaliniu pienu, tokiu kaip migdolų ar sojų grietinėle.

Receptas

Tešlai reikės:

  • 175 gramų persijotų miltų
  • ketvirtadalio arbatinio šaukštelio druskos
  • 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 90 gramų atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 1 kiaušinio trynio
  • 2 valgomųjų šaukštų vandens

Karameliniam padažui:

  • 1 puodelio (200 gramų) cukraus
  • 6 valgomųjų šaukštų vandens
  • 4 valgomųjų šaukštų (60 gramų) sviesto
  • ketvirtadalio puodelio (60 mililitrų) riebios grietinėlės
  • ketvirtadalio arbatinio šaukštelio druskos (nėra būtina)
  • ~200 gramų paskrudintų ir pasmulkintų žemės riešutų

Paruošimas:

  1. Pradžioje paruošk trapią tešlą – miltus sumaišyk su druska bei cukrumi ir suberk į didelį dubenį.
  2. Tada sudėk kubeliais pjaustytą sviestą ir rankomis greitai trupink, kol pasidarys stambūs trupiniai.
  3. Įdėk kiaušinio trynį ir išmaišyk.
  4. Supilk vandenį ir rankomis greit suminkyk tešlą, kol ji tampa vientisa ir lygi.
  5. Orkaitę įkaitink iki 200 laipsnių temperatūros.
  6. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiok 3 milimetrų storio tešlos lakštą.
  7. Tada 6,5 centimetrų skersmens formele arba tiesiog stikline išspausk 20 apskritimų.
  8. Sudėk tešlos diskus į mini keksiukų formeles ir po vieną kartą perdurk šakute.
  9. Maždaug pusvalandį pašaldyk šaldytuve.
  10. Iš kepimo popieriaus išsikirpk dvidešimt 7 x 7 centimetrų dydžio kvadratų.
  11. Juos dėk ant tešlos ir formeles pripildyk sausų pupelių.
  12. Kepk krepšelius maždaug 10 minučių, tuomet išimk popierių ir pupeles bei dar kepk 10 minučių, kol gražiai apskrunda.
  13. Atvėsink ant grotelių.
  14. Į puodą storu dugnu suberk cukrų, supilk vandenį ir kaitink ant silpnos kaitros maišydamas, kol cukrus visiškai ištirpsta.
  15. Kai cukrus visiškai ištirpsta, padidink kaitrą iki maksimalios. Dabar maišyti sirupo jau nebegalima. Tik retkarčiais gali pajudinti puodą, kad masė pasimaišytų.
  16. Per kelias minutes cukraus sirupas turi užvirti. Po kokių 7 minučių sirupas ima keisti spalvą.
  17. Kai jis jau bus norimos gintaro spalvos, puodą nukelk nuo viryklės, sudėk sviestą ir supilk grietinėlę. Masė itin stipriai suputos!
  18. Išmaišyk ir palik, kad karamelė atvėstų.
  19. Į atvėsusią karamelę įmaišyk riešutus ir paruoštą masę šaukšteliu sudėk į krepšelius.
  20. Palauk, kol karamelė sustingsta.

Patiek ir skanaus!


1 komentaras apie “Karameliniai krepšeliai su riešutais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą