Trupininis varškės pyragas su uogiene

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 8

Neseniai Jums rodžiau nuostabų trupininį varškės pyragą, kuris paruošiamas greitai ir lengvai. O šį kartą nusprendžiau jį papildyti su uogiene. Taip pat paruošiamas labai greit, neskaitant kepimo laiko, dar šiltas itin gardus kabinti šaukštu su ledais, o atvėsęs labai sutvirtėja ir tampa patogus pjaustyti – ne taip trupa. Tikrai labai rekomenduoju išmėginti šį receptą. 🙂

Aš šį kartą kepiau apvalioje 24 centimetrų skersmens kepimo formoje, bet drąsiai galima iškepti ir stačiakampėje 20×30 centimetrų dydžio formoje.

Receptui reikės:

Varškės įdarui:
  • varškė: 500 gramų
  • cukrus: 0,5 stiklinės (100 gramų)
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 2
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
Tešlai:
  • miltai: 3 stiklinių (420 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnio
  • cukrus: 0,5 stiklinės (100 gramų)
  • šaltas sviestas: 200 gramų
  • kiaušiniai :1
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • mėgstama uogienė: ~450-500 gramų (aš naudoju obuolių ir aviečių)

Paruošimas

  • Pradžioje paruošk varškės įdarą. Varškę pertrink iki vientisos masės.
  • Tada sumaišyk su cukrumi, kiaušiniais ir vanilės ekstraktu. Jei nesinori žaisti ir trinti varškę per sietelį, varškės įdarui skirtus ingredientus sumaišyk ir sutrink viską rankiniu smulkintuvu (aš pati įprastai šitaip ir darau).
  • Pasiruošk tešlą. Sumaišyk miltus, kepimo miltelius, druską bei cukrų.
  • Suberk šalto sviesto kubelius, įmušk kiaušinį, supilk vanilės ekstraktą.
  • Išmaišyk ir trink tarp pirštų, kol nelieka sausų miltų ir gaunasi trupiniai.
  • Du trečdalius trupinių suberk į kepimo popieriumi išklotą formą. Lengvai paspausk delnais, suformuodamas pyrago pagrindą.
  • Kepk iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
  • Ant viršaus tolygiai paskirstyk varškės kremą, ant jo – pasirinktą mėgstamą uogienę.
  • Apibarstyk likusiais tešlos trupiniais.
  • Kepk orkaitėje maždaug 45-50 minučių, kol pyragas tampa auksinės spalvos, o įdaras ir tešla – visiškai iškepę.
  • Atvėsink, išimk iš kepimo indo, supjaustyk norimo dydžio gabaliukais ir skanauk!
trupininis pyragas su varške ir uogiene
trupininis pyragas su varške ir uogiene

2 komentarai apie “Trupininis varškės pyragas su uogiene”

  1. Man kaip varškės mėgėjai, šis pyragas yra tobulas. Jei kas ieškote trupininio pyrago su varške ir uogiene recepto, tai šis receptas kaip tik yra skirtas Jums!

    Atsakyti
Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą