Skaniausias varškės apkepas su razinomis

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 50 min
  • Porcijos: 8
Šis tradicinis lietuviškas varškės apkepas yra tobulas pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Apkepas išsiskiria savo puria tekstūra ir švelniai saldžiu skoniu, kurį papildo sultingos razinos. Receptas perduodamas iš kartos į kartą ir yra tapęs daugelio šeimų mėgstamiausiu patiekalu. Šis varškės apkepas yra ypatingai maistingas, prisotintas baltymų ir kalcio, todėl puikiai tinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoj įprastos varškės galima naudoti liesesę varškę arba varškės sūrį.
  • Cukrų galima pakeisti medumi, stevija arba klevų sirupu.
  • Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba maskarponės sūriu.
  • Razinas galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis, abrikosais arba visai praleisti.
  • Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Prieš gaminimą visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
  • Razinas rekomenduojama 10 minučių pamirkyti šiltame vandenyje.
  • Kiaušinių baltymus geriausia plakti šaltus, taip jie geriau išsiplaks.
  • Kepimo formą būtina iškloti kepimo popieriumi ir patepti sviestu.
  • Apkepą kepkite orkaitės viduryje.
Kalorijos
  • Bendras kalorijas kiekis: 2800 kcal.
  • Vienos porcijos (1/8 apkepo) kalorijų kiekis: 350 kcal.

Receptui reikės:

  • Varškė: 1 kg
  • Kiaušiniai: 8 vienetai
  • Cukrus: 7 valgomieji šaukštai
  • Grietinė: 4 valgomieji šaukštai su kaupu
  • Krakmolas: 4 valgomieji šaukštai su kaupu
  • Razinos: 100 g

Paruošimas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
  • Atsargiai atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  • Varškę sudėkite į elektrinį trintuvą kartu su kiaušinių tryniais.
  • Įberkite cukrų ir viską kruopščiai sutrinkite iki vientisos masės.
  • Supilkite grietinę ir dar kartą išmaišykite.
  • Suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  • Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite baltymus iki standžių putų.
  • Atsargiai, maišydami iš viršaus į apačią, įmaišykite baltymus į varškės masę.
  • Sudėkite nuplautas ir nusausintas razinas.
  • Paruoštą masę supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 200°C temperatūroje 10 minučių.
  • Sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 40 minučių.
  • Iškepusį apkepą palikite praverti orkaitėje 10 minučių.
  • Leiskite atvėsti kambario temperatūroje 15-20 minučių.
  • Santrauka: Šis varškės apkepas su razinomis yra puikus pasirinkimas ieškant skanaus ir maistingo patiekalo. Jį galima valgyti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Šiltas apkepas pasižymi puria, švelnia tekstūra, o atvėsęs tampa panašus į purų pyragą. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Apkepą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų, sandariai uždengtą maistine plėvele.


1 komentaras apie “Skaniausias varškės apkepas su razinomis”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą