Ši silkė su marinuotais kelmučiais ir burokėliais gali būti tiek nuostabus receptas šventiniam stalui, tiek gali būti pats paprasčiausias užkandis eiliniam savaitgaliui. O skonis tikrai labai geras ir vertas visų pagyrų. Drąsiai pasidalinu šiuo receptu ir su Jumis. 🙂
Jums tikrai nėra būtina sluoksnius atidengti naudojant specialią formą. Drąsiai galima sluoksniuoti permatome inde arba paprasčiausioje lėkštėje. Svarbiausia tik, kad gražieji kelmučiai nebūtų pasislėpę arba paskendę majoneze.
Receptui reikės:
- sikių filė
- burokėliai (kepti arba virti)
- virtos bulvės
- mėlynieji svogūnai: 1 mažo (arba 1 šaloto)
- marinuoti kelmučiai (tikrai rasite didesniuose prekybos centruose)
- mėgstamas majonezas
- krapai (nėra būtina)
- 5 pipirų mišinys
Paruošimas
- Kadangi marinuoti kelmučiai yra slidūs, pirmiausia juos sudėk ant popierinio rankšluosčio ir leisk jiems gerai nusivarvėti.
- Tada visus produktus supjaustyk kubeliais ir sluoksniuok pradėdamas burokėliais, svogūnais, bulvėmis, silke ir galiausiai paskutinį sluoksnį dėk marinuotų kelmučių.
- Visus sluoksnius pertepk mėgstamu majonezu. Sluoksnį tarp bulvių būtinai apiberk pipirais.
- Patiek ir skanauk!
Šitaip dar iki šiol nebuvau gaminusi, esu labai patenkinta rezultatu. Majonezą keisiu veganišku majonezu ir tikrai gaminsiu Kūčioms. Ačiū. 🙂
Labai džiaugiamės, kad patiko šis silkės receptas. 🙂 Nepamirškite pasidalinti juo ir su draugais! 😉
Puikus receptas. Kaip tik turiu marinuotu kelmuciu. Butinai gaminsiu sventiniam stalui.