Žemaičių blynai su virta mėsa ir svogūnais

  • Paruošimas: 30 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 10

Žemaičių blynai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kilęs iš Žemaitijos regiono, garsėjantis savo unikaliu skoniu ir sotumu. Šie bulviniai blynai su mėsa ir svogūnais yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Jų traški išorė ir sultingas įdaras sužavės kiekvieną.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Mėsa: Vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, veršieną ar vištieną.
  • Padažas: Patiekite su grietine, jogurtu ar mėgstamu padažu, pavyzdžiui, sviesto ir grietinės padažu.
Patiekalo gaminimo patarimai:
  • Bulves virkite su lupenomis, kad išsaugotumėte daugiau maistinių medžiagų ir skonio.
  • Formuodami blynus, rankas sudrėkinkite vandeniu arba patepkite aliejumi, kad tešla neliptų prie rankų.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai tolygiai iškeptų ir įgautų auksinę spalvą.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 2500 kcal
  • Vienoje porcijoje (1 blynas): apie 250 kcal

Receptui reikės:

  • Bulvės: 1 kg
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Miltai: 5 v. š.
  • Bulvių krakmolas: 1 v. š.
  • Aliejus: kepimui
  • Druska: pagal skonį
Įdarui:
  • Virta mėsa (kiauliena, jautiena ar vištiena): 300 g
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Sviestas: 1 v. š.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: žiupsnelis

Paruošimas

  • Bulvių paruošimas: Švariai nuplaukite bulves ir virkite su lupenomis, kol suminkštės.
  • Atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite mėsmale arba sutrinkite bulvių grūstuvu.
  • Tešlos ruošimas: Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, miltus, įberkite druskos pagal skonį ir gerai išminkykite, kol gausite vientisą tešlą.
  • Įdaro paruošimas: Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite svieste, kol taps auksinės spalvos.
  • Virtą mėsą sumalkite, sumaišykite su keptais svogūnais, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.
  • Blynų formavimas: Iš bulvių tešlos formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite ovalius blynus.
  • Kepimas: Blynus apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
  • Patiekimas: Patiekite karštus su pasirinktu padažu, pavyzdžiui, sviesto ir grietinės padažu.
  • Santrauka: Žemaičių blynai su virta mėsa ir svogūnais – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris sujungia bulvių tešlos minkštumą su sultingu mėsos įdaru. Šis sotus ir gardus patiekalas puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Patiekite su mėgstamu padažu ir mėgaukitės autentišku lietuviškos virtuvės skoniu.

1 komentaras apie “Žemaičių blynai su virta mėsa ir svogūnais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą