Obuolių uogienė su kondensuotu pienu

Obuolių uogienės su kondensuotu pienu receptas

Labai neįprastas, bet labai skanus sprendimas – į uogienę įpilti kondensuoto pieno. Bandžiau eksperimento sumetimais ir mano šeima tiesiog apsidžiaugė. Tokia uogienė iš obuolių ir kondensuoto pieno gaunasi ypač harmoninga. Kondensuotas pienas – tai koncentruotas karvės pienas su pridėtu cukrumi. Gamybos technologija paprasta: iš nenugriebto pieno išgarinama drėgmė ir pridedamas cukrus. Kondensuoto pieno nauda Kondensuotame … Skaityti toliau

Obuolienė su citrina

Greitai paruošiama obuolienė su citrina

Yra daug būdų, kaip ir su kuo virti obuolienę. Šeimininkės maišo skirtingus skonius, prideda mėgstamų prieskonių. Šiandien noriu pasidalinti paprastais obuolienės su citrina receptais. Su citrina obuolių skanėstas įgauna malonų citrusinį poskonį. Liaudies medicinoje citrinomis gydoma daugelis ligų. Tam tinka visos vaisiaus dalys: minkštimas, sultys ir žievelė. Pastarojoje yra eterinio aliejaus- Citri aetheroleum. Jo galima gauti žievę … Skaityti toliau

Obuolienė su kriaušėmis

Nuostabioji obuolienė su kriaušėmis

Jei mėgstate tirštą uogienę, rinkites mūsų puikų obuolių-kriaušių uogienės variantą. Visada gaunasi puikiai, nes šiuose vaisiuose yra daug pektino – natūralaus tirštiklio. Kriaušių nauda Kriaušės gerina širdies, kraujagyslių ir gaubtinės žarnos veiklą, taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir užtikrina reguliarų tuštinimąsi. Įvairių tyrimų duomenimis, šie vaisiai mažina padidėjusį cholesterolio kiekį kraujyje. Kriaušės yra ląstelienos … Skaityti toliau

Obuolienė su slyvomis žiemai

Skaniausioji obuolienė su slyvomis žiemai

Neįmanoma įsivaizduoti žiemos arbatos be naminės uogienės. Tačiau kad būtų iš ko rinktis, vasarą būtina pasidaryti įvairesnių atsargų. Rekomenduoju, be kita ko, išsivirti porą stiklainių obuolių ir slyvų uogienės. Receptas yra juokingai lengvas! Kuo naudingos slyvos? Kaip ir bet kuriuose kituose vaisiuose, slyvose yra daug vitaminų ir jos turi teigiamą poveikį sveikatai. Jos naudingos vyrams, … Skaityti toliau

Obuolienė su obuolių gabaliukas

Paprastas obuolienės su obuolių gabaliukas receptas

Kad vaisiai neprarastų formos, turėtumėte žinoti keletą svarbių niuansų. Apie tai ir dar daugiau bus kalbama obuolių uogienės su griežinėliais recepte. Ingredientai: Obuoliai – 2 kg; Cukrus – 2 kg; Citrinų sultys – 100 ml; Vanduo – 500 ml. Obuolienės paruošimas: Obuolius supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite. Užvirinkite … Skaityti toliau

Obuolienė su rabarbarais žiemai

Puikus obuolienės su rabarbarais žiemai receptas

Rabarbarai ne tik skanūs, bet ir sveiki, o jų nauda susijusi su sudėtimi. Svarbiausias augalo komponentas yra vitaminas K. 100 g yra 25-30% šio vitamino paros normos. Vitaminas K svarbus normaliam kraujo krešėjimui ir žaizdų gijimui. Mokslininkai teigia, kad gaminant maistą vitaminas nesunaikinamas, todėl rabarbarai išliks naudingi, kad ir kokį receptą pasirinktumėte. Be to, daržovėje … Skaityti toliau

Slyvų uogienė su kriaušėmis žiemai

Slyvų ir kriaušių uogienės receptas žiemai

Prinokusių slyvų ir sultingų kriaušių derinys sukuria neįtikėtinai skanią uogienę su lengvu rūgštumu. Tai puikus maistinių medžiagų šaltinis, taip pat puikus būdas išsaugoti derlių ilgą laiką. Jei norite, pabaigoje pridėkite mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, cinamono. Kuo naudingos kriaušės? Kriaušės gerina širdies, kraujagyslių ir gaubtinės žarnos veiklą, taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir užtikrina reguliarų tuštinimąsi. … Skaityti toliau

Obuolienė su avietėmis

Obuolienė su avietėmis žiemai

Obuoliai yra skanus ir sveikas vaisius. Švieži obuoliai turi vitaminų ir mineralų. Jie stiprina organizmą, padeda apsisaugoti nuo peršalimo, mažina cholesterolio kiekį, valo ir atstato žarnyną. Iš obuolių ruošiama uogienė ir marmeladas, želė ir putėsiai, sultys ir vynas. Obuoliai kepami orkaitėje, naudojami ruošiant įdarą obuolių pyragams ir vyniotiniams. Mėgstamiausia uogienė – obuoliai su kažkokiomis uogomis. … Skaityti toliau

Obuolienė su apelsinais

Obuolienės su apelsinais receptas žiemai

Ilgi žiemos vakarai – puikus laikas arbatai. Prie arbatos puikiai tinka kvapni obuolių uogiene su apelsinų griežinėliais. Galite išsivirti pagal šį nuostabų receptą. 🍊 Kuo naudingi apelsinai? Apelsinų minkštimas turi apie 12% cukrų ir apie 2% citrinos rūgšties. Apelsinus galima valgyti žalius, spausti iš jų sultis ar gaminti džemus. Juose gausu pektino, kuris gerina žarnyno … Skaityti toliau

Slyvų uogienė su bananais

Slyvų uogienės su bananais receptas žiemai

Tirštos saldžios uogienės mėgėjams šis receptas tikrai patiks. Be to, tai labai originalu, nes tokio vaisių derinio niekas tikrai nepavadins banaliu. Kuo naudingi bananai? Maistinė vertė – Vaisiaus minkštime yra apie 75 proc. vandens, 15-20 proc. cukrų, apie 7 proc. krakmolo, 1,3 proc. baltymų, 0,3-0,6 proc. riebalų. Vitaminai – bananuose gausu A, C ir B1, B2, B6 … Skaityti toliau

Slyvų uogienė su obuoliais žiemai

Slyvų uogienės su obuoliais receptai

Neįmanoma įsivaizduoti žiemos vakarų su arbata be naminės uogienės. Tačiau kad būtų iš ko rinktis, vasarą būtina pasidaryti įvairesnių atsargų. Rekomenduoju, be kita ko, išsivirti porą stiklainių obuolių ir slyvų uogienės. Pateikti receptai yra juokingai lengvi! Kuo naudingos slyvos? Kaip ir bet kuriuose kituose vaisiuose, slyvose yra daug vitaminų ir jos turi teigiamą poveikį sveikatai. … Skaityti toliau

Slyvų uogienė su cinamonu

Slyvų uogienės receptas su cinamonu

Slyva puikiai dera su beveik bet kokiais prieskoniais, ir šiandien siūlau tai patikrinti. Pirmiausia įberkite cinamono ir dar keletą kvapnių prieskonių. O jei nebijote eksperimentų, pasiimkite dar žiupsnelį aitriosios paprikos. Cinamone yra daug eterinių aliejų, kurie turi priešuždegiminių savybių. Cinamono milteliai naudojami organizmui sušildyti sergant peršalimo ir kvėpavimo takų ligomis (geriami gėrimai, iš išorės tepamas … Skaityti toliau

Obuolių uogienė su cinamonu

Obuolių uogienės su cinamonu receptas

Yra žinoma, kad Lenkijoje uogienė buvo verdama iš pernokusių obuolių be cukraus. Tris dienas troškino ant silpnos ugnies, o paskui išdėliodovo į molinius puodus. Tokią uogienę galima būvo laikyti keletą metų. Siūlome paprastesnį šio skanėsto paruošimo būdą. Išsivirkite obuolių uogienę žiemai su cinamonu! Ingredientai: Obuoliai – 3 kg; Cukrus – 1 kg; Malto cinamono – … Skaityti toliau

Klementinų džemas

Klementinų džemo receptas

Kaip tikros žiemos saulės – apelsinai ir visi jų giminaičiai praskaidrina tiek savo spalva, tiek sultingu rūgščiai saldžiu skoniu niūresnes šaltojo sezono dienas. Pačiam sezonui įpusėjus, gausus derlius užgriuvo tiek parduotuves, tiek pakeles su sunkvežimiais, atvykusiais iš pietinės Italijos. Tad prieš porą savaičių grįžtant iš kalnų, neatsispyriau pagundai sustoti ir nusipirkau visą dėžę. Klementinai – … Skaityti toliau

Melionų uogienė – 3 variantai

Melionų uogienės receptai

Tie ryškios saulės spalvos kalnai, pūpsantys iš nedidelių sunkvežimių priekabų prie beveik kiekvienos didesnės sankryžos, abejingų nepalieka. Sustojus pasidomėti kas, kaip ir už kiek, net nepastebi, kaip prekeivis jau krauna į bagažinę visą dėžę melionų aiškindamas, kad negali nepasinaudoti jo siūloma akcija desimčiai kilogramų. O kad jau akcija, tai imk ir dvidešimt. Tai ir paėmeme… … Skaityti toliau

Kaip virti mėlynių uogienę?

Kiek virti mėlynių uogienę žiemai

Miško uogų karalienė – mėlynės – pagrįstai laikoma viena iš naudingiausių. Šiose uogose yra vitaminų A, C, PP, B, taninų, geležies, karotino, bet svarbiausia – didžiulis kiekis antioksidantų. Iš mėlynių gaminami putėsiai ir želė, verdami kompotai, taip pat nepaprastai skanu yra mėlynių uogienė. Pateikiame keletas įdomių mėlynių uogienės receptų, kuriuos rasite žemiau.

Kaip išvirti mėlynių uogienę?

Produktai:

1 kilogramui mėlynių reikia 1,5 kilogramo cukraus

Mėlynių uogienės virimas žiemai
Mėlynių uogienė žiemai

Paruošimas:

  1. Mėlynes nuplaukite, supilkite į dubenį ir užpilkite panaudoje puse cukraus.
  2. Uždenkite dubenį ir palikite 6 valandoms.
  3. Nupilkite susidariusias sultys, į jas suberkite likusį cukrų ir išvirkite sirupą.
  4. Supilkite mėlynes į sirupą ir po užvirimo virkite 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  5. Uogienę atvėsinkite ir supilkite į stiklainius.

Mėlynių uogienė su prieskoniais

Ingredientai:

  • Mėlynės – 1 kg;
  • Cukrus – 1 kg;
  • Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas;
  • Maltas muskato riešutas – 0,5 šaukštelio;
  • Cinamonas – 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Vanduo – 150 ml;
  • Pektinas – 10 g.

Paruošimas:

  1. Mėlynės išrūšiuojamos, nuplaunamos ir leidžiama joms nuvarvėti.
  2. Tada uogos supilamos į indą uogienėms gaminti, į jas dedama citrinos sulčių, vandens, malto muskato riešuto, cinamono, pektino ir pastatoma ant nedidelės ugnies.
  3. Kai tik mėlynių uogienė užverda, į jį įpilama cukraus ir verdama 15 minučių, dažnai maišant ir pašalinant putas.
  4. Paruošta uogienė supilama į stiklainius.

Mėlynių uogienė su bruknėmis

Ingredientai:

  • Mėlynės – 1 kg;
  • Bruknės – 1 kg;
  • Cukrus – 1,2 kg;
  • Vanduo – 400 ml.

Paruošimas:

  1. Mėlynės ir spanguolės rūšiuojamos ir kruopščiai nuplaunamos.
  2. Mėlynės ir bruknės pakaitomis blanširuojamos verdančiame vandenyje, kol suminkštės.
  3. Tada uogas sutrinkite trintuvu arba per mėsmale, sumaišykite viename puode.
  4. Į uogų tyrę suberkite cukrų, uždėkite puodą ant nedidelės ugnies, užvirinkite.
  5. Nedidindami kaitros virkite, kol sutirštės, dažnai maišydami ir pašalindami susidariusias putas.
  6. Paruošta uogienė supilama į sterilizuotus stiklainius ir uždaroma.
Mėlynės
Mėlynės

Mėlynių-aviečių uogienė

Ingredientai:

  • Mėlynės – 500 g;
  • Avietės – 500 g;
  • Cukrus – 1 kg.

Paruošimas:

  1. Mėlynės ir avietės rūšiuojamos (pašalinamos šiukšlės, pažeistos ir sugedusios uogos) ir nuplaunamos.
  2. Uogas sumalkite trintuvu arba mėsmale.
  3. Į uogų tyrę įpilkite cukraus ir uždėkite ant nedidelės ugnies.
  4. Nuolat maišydami užvirinkite mišinį ir virkite, kol cukrus visiškai ištirps.
  5. Tada uogienė nukeliama nuo ugnies, supilstoma į sterilizuotus stiklainius ir užsukama.