- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 5
Pikantiški lietiniai su lašišos, ikriukų ir varškės įdaru – tai gurmaniškas patiekalas, puikiai tinkantis ypatingoms progoms ar norint nustebinti svečius. Šie lietiniai su sūdyta lašiša, raudonaisiais ikrais ir kreminiu varškės įdaru suteikia išskirtinį skonį ir prabangos pojūtį.
Lietiniai blynai yra universali patiekalo forma, mėgstama tiek saldžių, tiek sūrių patiekalų gerbėjų. Šiame recepte derinami aukštos kokybės ingredientai, tokie kaip sūdyta lašiša, raudonieji ikrai ir kreminė varškė, kurie suteikia patiekalui ypatingą skonį ir tekstūrą. Šie pikantiški lietiniai puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o jų paruošimas yra greitas ir nesudėtingas.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Sūdyta lašiša: Galima pakeisti rūkyta lašiša ar net kitomis rūkytomis žuvimis, pavyzdžiui, upėtakiu ar skumbre, suteikiant patiekalui kitokį skonio atspalvį.
- Raudonieji ikrai: Jei neturite raudonųjų ikrų, galite naudoti juoduosius ikrus arba žuvies ikrų pakaitalus, kurie yra prieinamesni ir taip pat suteikia patiekalui ypatingą skonį.
- Varškė: Vietoje tradicinės varškės galite naudoti rikotos sūrį ar kreminį sūrį, kurie suteiks švelnesnę tekstūrą ir subtilų skonį.
- Krapai: Jei nesate krapų mėgėjas, juos galima pakeisti petražolėmis ar laiškiniais česnakais, kurie taip pat puikiai dera su žuvies patiekalais.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Tešlos konsistencija: Svarbu, kad lietinių tešla būtų skysta ir vienalytė, kad blynai būtų ploni ir lengvi. Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno ar vandens.
- Kepimo temperatūra: Kepkite lietinius ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir nesudegtų. Prieš pilant tešlą, įsitikinkite, kad keptuvė yra gerai įkaitusi.
- Įdaro paruošimas: Varškę gerai ištrinkite su grietine, kad įdaras būtų kreminės konsistencijos. Pridėkite smulkintus krapus ir lašišą tik prieš tepant ant lietinių, kad išlaikytumėte šviežumą.
- Lietinių sulankstymas: Įdarą dėkite ant lietinio vidurio, tuomet sulankstykite kraštus į vidų ir susukite į ritinėlį arba sulankstykite į vokelį. Taip įdaras neišbėgs, o patiekalas atrodys estetiškai.
Kalorijos
Bendras kalorijų kiekis: apie 2500 kcal
Kalorijos vienoje porcijoje (1/5 patiekalo): apie 500 kcal
Receptui reikės:
Lietiniams:
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Kvietiniai miltai: 2 stiklinės
- Pienas (arba vanduo): 2 stiklinės
- Cukrus: 2 valg. šaukštai
- Druska: 0,5 arb. šaukštelio
- Augalinis aliejus: 4 valg. šaukštai
Įdarui:
- Varškė: 500 g
- Grietinė: 5 valg. šaukštai
- Druska: žiupsnelis
- Krapai: nedidelis ryšulėlis
- Raudonieji ikrai: 30 g
- Sūdyta lašiša: 200 g
Paruošimas
- Paruoškite tešlą: Dubenyje įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir cukraus. Maišykite šluotele, kol masė taps vientisa.
- Po truputį berkite miltus ir plakite, kad neliktų gumulėlių.
- Supilkite pieną ir aliejų, dar kartą gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti vientisa ir skysta.
- Iškepkite lietinius: Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją šiek tiek aliejaus. Įpilkite samtelį tešlos ir paskirstykite ją tolygiai per visą keptuvės paviršių.
- Kepkite ant vidutinės ugnies, kol lietinio paviršius taps sausas ir kraštai lengvai atšoks nuo keptuvės.
- Atsargiai apverskite ir kepkite dar kelias sekundes, kol abi pusės įgaus auksinę spalvą.
- Kartokite procesą, kol sunaudosite visą tešlą.
- Paruoškite įdarą: Varškę sutrinkite su grietine, kad masė būtų kreminė. Įberkite žiupsnelį druskos ir smulkiai supjaustytus krapus, gerai išmaišykite. Lašišą supjaustykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į varškės masę.
- Galiausiai švelniai įmaišykite raudonuosius ikrus, kad jie nesutrūkinėtų.
- Suteikite lietiniams formą: Ant kiekvieno iškepto lietinio dėkite po šaukštą įdaro. Paskirstykite jį per vidurį.
- Sulenkite kraštus į vidų, tada susukite į ritinėlį arba sulankstykite į vokelį, kad įdaras neišbėgtų.
- Apkepkite lietinius (neprivaloma): Jei norite, lietinius galite lengvai apkepinti gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol jų paviršius taps traškus ir auksinės spalvos.
- Patiekite: Išdėliokite lietinius ant lėkštės, jei norite, papuoškite papildomais krapais ar ikrais.
- Patiekite šiltus ir mėgaukitės!
Kokie skanūūūūūs. Labai geras receptas.