Keptas batonas su kiaušinių ir pienu, kaip iš vaikystės

  • Paruošimas: 10 min
  • Porcijos: 2

Keptas batonas su kiaušiniu ir pienu – nostalgiškas patiekalas, primenantis vaikystės pusryčius. Šis paprastas, tačiau gardus receptas ne tik greitai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę improvizuoti su ingredientais, pritaikant pagal savo skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Batonas: vietoj įprasto batono galite naudoti prancūzišką bagetę arba pilno grūdo duoną, kad patiekalas būtų sveikesnis.
  • Pienas: jei netoleruojate laktozės arba norite augalinės kilmės alternatyvos, rinkitės migdolų, avižų ar sojų pieną.
  • Sviestas: kepimui galite naudoti kokosų aliejų arba ghee sviestą.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Kad batonas geriau sugertų kiaušinio plakinį, rinkitės šiek tiek padžiūvusį arba skrudintą batoną.
  • Norėdami saldesnio skonio, į kiaušinio ir pieno mišinį įdėkite šiek tiek vanilės ekstrakto ar cinamono.
  • Patiekite su šviežiomis uogomis, medumi ar klevų sirupu, kad praturtintumėte skonį.
Kalorijos:
  • Bendras kalorijų kiekis: apie 600 kcal
  • Vienoje porcijoje (2 riekelės): apie 300 kcal

Receptui reikės:

  • Batonas: 4 riekelės
  • Kiaušinis: 1 vienetas
  • Pienas: 0,5 stiklinės
  • Cukrus: 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas: 2 valgomieji šaukštai

Paruošimas

  • Paruoškite kiaušinio plakinį: dubenyje išplakite kiaušinį su pienu, kol masė taps vienalytė.
  • Mirkykite batoną: batono riekeles panardinkite į kiaušinio ir pieno mišinį, leiskite joms gerai įsigerti.
  • Kepkite: keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies.
  • Sudėkite mirkytas batono riekeles ir kepkite, kol abi pusės taps auksinės spalvos.
  • Pabarstykite cukrumi: kepimo metu pabarstykite riekeles cukrumi pagal skonį.
  • Patiekite: iškepusias riekeles patiekite karštas, papildomai galite pabarstyti cukraus pudra ar patiekti su mėgstamu uogiene.
  • Santrauka: Keptas batonas su kiaušiniu ir pienu – tai greitas ir lengvas pusryčių patiekalas, kuris sugrąžina į vaikystės prisiminimus. Pritaikydami ingredientus pagal savo skonį ir poreikius, galite sukurti naujus šio klasikinio recepto variantus. Patiekalas puikiai dera su kakava ar kava, suteikdamas jaukumo jūsų rytui.

1 komentaras apie “Keptas batonas su kiaušinių ir pienu, kaip iš vaikystės”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą