Turinys:
Geriau užkaisti puodą ir ruošti ką nors paprasto, skanaus ir itališko. Antrą dieną iš eilės prisimenu kokia vis dėl to skani yra pasta. Išverda greitai tinka beveik su viskuo (kažkur, teko girdėt/skaityt, ir su šokoladu gamina), nekandžioja nei piniginės, nei atima jėgų. Šįkart labai paprastai, kitą kartą prisižadėjau sau daugiau paeksperimentuoti. Arba pagaminti ką nors tradiciško, pavyzdžiui, spaghetti carbonara arba gnocchi!
- Trukmė: 20 min
- Porcijos: 4
Ingredientai:
- 280 g pastos (pipe rigate);
- 250 g grybų (naudojau pievagrybius, bet galite pakeisti; pvz. voveraitėmis);
- 1 brokolio;
- 1 didelio svogūno;
- 4 šaukštų grietinės (arba grietinėlės);
- 2 skiltelių česnako;
- alyvų aliejaus;
- 1/2 a.š. malto muskato;
- 1/2 a.š. kalendros;
- druskos ir pipirų.
Makaronų paruošimas
- Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje ir pasistenkite padaryti kramtomus (al dente). Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sugrūskite, pievagrybius supjaustykite skiltelėmis, o brokolį padalinkite į mažus brokoliukus.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūną su česnaku, tada sudėkite pievagrybius ir brokolius. Pagardinkite viską prieskoniais, įskaitant pipirus ir druską.
- Nupilkite makaronų vandenį ir sudėkite juos į keptuvę ir įmaišykite grietinę. Viską išmaišę, sudėkite į pašildytas lėkštes (nebūtinai) ir patiekite.