Geriau užkaisti puodą ir ruošti ką nors paprasto, skanaus ir itališko. Antrą dieną iš eilės prisimenu kokia vis dėl to skani yra pasta. Išverda greitai tinka beveik su viskuo (kažkur, teko girdėt/skaityt, ir su šokoladu gamina), nekandžioja nei piniginės, nei atima jėgų. Šįkart labai paprastai, kitą kartą prisižadėjau sau daugiau paeksperimentuoti. Arba pagaminti ką nors tradiciško, pavyzdžiui, spaghetti carbonara arba gnocchi!
- Trukmė: 20 min
- Porcijos: 4
Ingredientai:
- 280 g pastos (pipe rigate);
- 250 g grybų (naudojau pievagrybius, bet galite pakeisti; pvz. voveraitėmis);
- 1 brokolio;
- 1 didelio svogūno;
- 4 šaukštų grietinės (arba grietinėlės);
- 2 skiltelių česnako;
- alyvų aliejaus;
- 1/2 a.š. malto muskato;
- 1/2 a.š. kalendros;
- druskos ir pipirų.
Makaronų paruošimas
- Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje ir pasistenkite padaryti kramtomus (al dente). Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sugrūskite, pievagrybius supjaustykite skiltelėmis, o brokolį padalinkite į mažus brokoliukus.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūną su česnaku, tada sudėkite pievagrybius ir brokolius. Pagardinkite viską prieskoniais, įskaitant pipirus ir druską.
- Nupilkite makaronų vandenį ir sudėkite juos į keptuvę ir įmaišykite grietinę. Viską išmaišę, sudėkite į pašildytas lėkštes (nebūtinai) ir patiekite.
🍝 Daugiau makaronų
Pasta with broccoli and mushrooms
- Timing: 20 min
- Portions: for 4
Ingredients:
- 280 g of pasta (pipe rigate);
- 250 g of mushrooms ( I used champignons, however you can vary);
- 1 broccoli;
- 1 big onion;
- 4 tbspsns of cream (also can be sour cream);
- 2 garlic cloves;
- olive oil;
- pinch of grounded nutmeg;
- pinch of grounded coriander;
- salt and peper.
Directions
- Bring water to boil, add pasta, some salt, olive oil and cook al dente. Chop onion and mushrooms, crush garlic cloves and divide broccoli into smaller pieces.
- Heat some oil in a pan, add onions and garlic first, then mushrooms and after that broccoli. Add some salt, pepper, nutmeg, coriander. Mix everything with cream and cooked drained pasta. Serve in warm plates and enjoy.
Pipe rigate con con broccolo e funghi
- Tempo: 20 min
- Porzioni: per 4
Ingredienti:
- 280 g di pasta pipe rigate;
- 250 g di funghi (ho usato dei champignon ma si può variare);
- 1 broccolo;
- 1 cipolla grande;
- 4 cucchiai di panna;
- 2 spicchi d’aglio;
- olio d’oliva;
- 1/2 cucchiaino di noce moscata;
- 1/2 cucchiaino di coriandolo;
- sale e pepe.
- Far cuocere pasta al dente. Tritare la cipolla e funghi, schiacciare spicchi d’aglio e dividere le cimette di broccolo. Soffriggere cipolla ed aglio in una padella con olio caldo. Aggiungere funghi e broccolo, salt, pepe, moscata e coriandolo. Mescolare e soffriggere tutto in padella.
- 2. Scolare la pasta ed aggiungere alla padella. Non dimenticare di panna! Mescolare di nuovo e servire in piatti caldi. Buon appetito!