Makaronai kimšti faršu, virti grietinės ir pomidorų pastos padaže

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 30 min
  • Porcijos: 6

Šis patiekalas, makaronai įdaryti faršu ir virti grietinės bei pomidorų pastos padaže, yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Jis sujungia sotų mėsos įdarą su švelniu makaronų tekstūra ir kreminiu padažu, suteikdamas nepakartojamą skonio derinį. Šis receptas primena itališkąją virtuvę, tačiau pritaikytas mūsų regiono skoniui, todėl tikrai patiks tiek tradicinių, tiek naujų skonių mėgėjams.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Makaronai: Vietoj cannelloni vamzdelių galite naudoti dideles makaronų kriaukles (conchiglioni) arba netgi lazanijos lakštus, kuriuos galima suvynioti aplink įdarą.
  • Mėsa: Jei neturite maltos jautienos, puikiai tiks malta kiauliena, vištiena ar net kalakutiena. Taip pat galite maišyti kelias mėsos rūšis, kad gautumėte įdomesnį skonį.
  • Grietinė: Grietinę galima pakeisti grietinėle arba natūraliu jogurtu, kurie suteiks švelnumo padažui.
  • Pomidorų pasta: Jei neturite pomidorų pastos, galite naudoti pomidorų padažą ar net smulkintus konservuotus pomidorus, tik tuomet padažą reikės ilgiau pavirti, kad sutirštėtų.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Makaronų paruošimas: Prieš įdarant makaronus, galite juos trumpai apvirti, kad jie suminkštėtų ir būtų lengviau įdaromi. Tačiau daugelis receptų rekomenduoja naudoti nevirtus makaronus, nes jie sugeria padažo skonius kepimo metu.
  • Įdaro drėgnumas: Svarbu, kad įdaras nebūtų per sausas. Jei pastebite, kad jis sausokas, įpilkite šiek tiek sultinio, pomidorų padažo ar grietinėlės, kad jis būtų sultingesnis.
  • Prieskoniai: Nepamirškite pagardinti įdaro mėgstamais prieskoniais, tokiais kaip raudonėlis, bazilikas ar čiobreliai, kurie suteiks papildomo aromato.
Kalorijos:
Šiame patiekale iš viso yra apie 3200 kalorijų. Jei patiekalą padalinsite į 6 porcijas, kiekvienoje porcijoje bus apie 533 kalorijas.

Receptui reikės:

  • Cannelloni makaronai: 12 vienetų
  • Malta jautiena: 500 g
  • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Pomidorų pasta: 4 šaukštai
  • Grietinė: 200 g
  • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Šviežias bazilikas arba petražolės: puošimui

Paruošimas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  • Smulkintą svogūną pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol taps permatomas. Įdėkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar minutę.
  • Į keptuvę sudėkite maltą jautieną ir kepkite, kol neliks rausvų dalių. Įmaišykite 2 šaukštus pomidorų pastos, pagardinkite druska bei pipirais.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite likusius 2 šaukštus pomidorų pastos su grietine. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
  • Cannelloni makaronus pripildykite paruoštu įdaru.
  • Kepimo indo dugną patepkite šiek tiek padažu ir išdėliokite įdarytus makaronus.
  • Likusį padažą tolygiai užpilkite ant makaronų.
  • Kepkite uždengtą folija apie 30 minučių. Nuėmę foliją, kepkite dar 10 minučių, kad paviršius apskrustų.
  • Patiekite karštą, papuošę šviežiomis žolelėmis.
  • Santrauka: Šis receptas – paprastas, tačiau įspūdingas patiekalas, kurį lengva pritaikyti pagal poreikius. Įdaryti makaronai su švelniu padažu patiks visai šeimai!

1 komentaras apie “Makaronai kimšti faršu, virti grietinės ir pomidorų pastos padaže”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą