Kitoks paštetas iš mėsos ir kepenėlių

  • Paruošimas: 30 min
  • Gaminimas: 45 min
  • Porcijos: 10
Šis unikalus mėsos ir kepenėlių pašteto receptas puikiai tiks tiems, kurie ieško alternatyvos tradicinei dešrai. Naminis paštetas ne tik leidžia kontroliuoti ingredientų kokybę, bet ir suteikia galimybę eksperimentuoti su skoniais bei prieskoniais. Be to, tai puikus būdas panaudoti likusią virtą mėsą ir sukurti naują, gardų patiekalą.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Mėsa: Vietoj naudojamos mėsos galite rinktis vištieną, kalakutieną ar net triušieną.
  • Kepenėlės: Jei neturite kepenėlių, galite naudoti vištienos širdeles ar kitus subproduktus.
  • Majonezas: Majonezą galima pakeisti grietine arba natūraliu jogurtu, siekiant lengvesnės tekstūros.
Patiekalo gaminimo patarimai:
  • Prieš maldami mėsą ir kepenėles, leiskite joms visiškai atvėsti – tai padės išlaikyti tinkamą pašteto konsistenciją.
  • Jei norite švelnesnės tekstūros, sumaltą masę galite pertrinti per sietelį.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais: pridėkite čiobrelių, muskato riešuto ar net šlakelį brendžio, kad paštetas įgautų išskirtinį skonį.
Kalorijos:
Bendras kalorijų kiekis šiame paštete yra apie 2500 kcal. Jei padalinsite paštetą į 10 porcijų, kiekviena porcija turės apie 250 kcal.

Receptui reikės:

  • Mėsa: 500 g (naudojau kiaulieną)
  • Kepenėlės: 200 g
  • Svogūnai: 2 vnt.
  • Aliejus: 2 šaukštai
  • Prieskoniai (druska, pipirai): pagal skonį
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Majonezas: 2 šaukštai

Paruošimas

  • Mėsos ir kepenėlių paruošimas: Išvirkite pasirinktą mėsą, kol ji taps minkšta. Atskirai išvirkite arba apkepkite kepenėles, kol jos bus pilnai iškepusios.
  • Malimas: Atvėsusią mėsą ir kepenėles sumalkite mėsmale arba virtuviniu kombainu iki vientisos masės.
  • Svogūnų kepimas: Smulkiai supjaustykite svogūnus ir kepkite juos aliejuje, kol taps auksinės spalvos ir suminkštės.
  • Maišymas: Į maltą mėsos ir kepenėlių masę įmaišykite keptus svogūnus, prieskonius pagal skonį, įmuškite kiaušinius ir pridėkite majonezo. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  • Kepimas: Paruoštą masę sudėkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 45 minutes, kol paštetas taps tvirtas ir įgaus gražią spalvą.
  • Atvėsinimas: Išimkite paštetą iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti prieš pjaustant ir patiekiant.
  • Santrauka: Šis naminis mėsos ir kepenėlių paštetas yra puiki alternatyva parduotuvėje pirktai dešrai. Jis ne tik skanus, bet ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais bei prieskoniais, pritaikant receptą pagal savo skonį. Be to, žinodami tikslią sudėtį, galite būti tikri dėl patiekalo kokybės ir maistingumo.

1 komentaras apie “Kitoks paštetas iš mėsos ir kepenėlių”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą