Purūs obuolių blyneliai pusryčiams

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 10 min
  • Porcijos: 2
Obuolių blynai yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų, mėgstamas dėl savo purumo ir švelnumo.

Purūs obuolių blyneliai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek popietės užkandžiui. Šie blynai, pagaminti su tarkuotais obuoliais, suteikia malonų saldumą ir gaivumą kiekvienam kąsniui. Patiekti su natūraliu jogurtu ar mėgstama uogiene, jie pradžiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.

Galimos ingredientų alternatyvos
  • Kvietiniai miltai: galite naudoti speltos ar avižinius miltus, kad blynai būtų sveikesni.
  • Pienas 1,5%: pakeiskite augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar avižų, jei norite pieno produktų alternatyvos.
  • Eritritolis: vietoj jo tinka naudoti medų, klevų sirupą ar įprastą cukrų.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Obuoliai: rinkitės saldžiarūgščius obuolius, kad blynai turėtų subalansuotą skonį.
  • Tešlos tirštumas: tešla turėtų būti grietinės konsistencijos; jei per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno.
  • Kepimas: kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai gerai iškeptų viduje ir nesudegtų išorėje.
Kalorijos
  • Bendras kalorijų kiekis: apie 469 kcal
  • Kalorijos viename blyne: apie 78 kcal

Receptui reikės:

6 blynai:
  • Mažas obuolys: 1 vnt.
  • Kvietiniai miltai: 3 šaukštai
  • Viso grūdo miltai: 2 šaukštai
  • Pienas 1,5%: 3 šaukštai
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Eritritolis (ar kitas saldiklis): 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus arba vanilės ekstraktas: 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus: 1 valgomasis šaukštas
  • Cukraus pudra (papuošimui): pagal poreikį
  • Jogurtas arba uogienė (patiekimui): pagal poreikį

Paruošimas

  • Nulupkite obuolį ir sutarkuokite stambia tarka.
  • Dubenyje išplakite kiaušinį šluotele, įpilkite pieno ir gerai išmaišykite.
  • Atskirame inde sumaišykite kvietinius ir viso grūdo miltus, kepimo miltelius, eritritolį ir vanilinį cukrų.
  • Sujunkite sausus ingredientus su šlapiais, gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Į tešlą įmaišykite tarkuotą obuolį, maišykite, kol masė taps vienalytė.
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies.
  • Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius.
  • Kepkite blynus apie 1 minutę iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Iškeptus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
  • Patiekite blynus šiltus, pabarstytus cukraus pudra ir su jogurtu arba uogiene šone.
  • Santrauka: Purūs obuolių blyneliai yra lengvai paruošiami ir puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiui. Naudodami įvairias ingredientų alternatyvas, galite pritaikyti receptą pagal savo skonį ar mitybos poreikius. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir suteikia energijos visai dienai.

1 komentaras apie “Purūs obuolių blyneliai pusryčiams”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą