Turinys:
Viskas yra gražu. Viskuo reikia džiaugtis. Jei dar nespėjote pasidžiaugti žiema, siūlau nieko nelaukti. O jei sušalsite ir išalksite – vos per pusvalandį, grįžę namo, galėsite pagaminti gardžių indiškų ryžių.
Taip paruošti ryžiai kol kas yra mano mėgstamiausi. Pastaruoju metu naudoju tiek daug kumino ir ciberžolės, kad net jaučiu priklausomybę šiems prieskoniams. Todėl šiame patiekale taip pat negalėjau apsieiti be jų. Net negaliu apsakyti kaip gera kai namų virtuvėje verda ir garuoja puodai, kvepia įvairiais prieskoniais ir vyrauja jaukumas.
- Trukmė: 30 min.
- Porcijos: 2
Ingredientai:
- 125 g ilgagrūdžių ryžių;
- 2-3 v.š. sezamo sėklų;
- 2 v.š. citrinos žievelių;
- šaukšto tyro alyvų aliejaus;
- žiupsnio jūros druskos;
- žiupsnio kumino;
- žiupsnio imbiero;
- šaukšto ciberžolės;
- žiupsnelio rudojo cukraus;
- sezamų, šviežių petražolių (patiekti, nebūtinai).
Paruošimas
- Išvirkite ryžius.
- Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvų aliejaus. Jame apkepinkite sezamus ir kuminą.
- Tada sudėkite ryžius, išmaišykite. Įberkite ciberžolės, imbiero, citrinos žievelių, druskos.
- Apskrudinkite ryžius keptuvėje.
- Tada nuimkite nuo ugnies, įberkite cukraus, išmaišykite ir sudėkite į gilius indelius ar lėkštes.
- Pabarstykite sezamo sėklomis ir petražolėmis, patiekite kaip garnyrą (2 porcijos) arba kaip pagr. patiekalą (1 porcija).
Skanaus ir būkit sveiki, gražūs ir sotūs!