Tortas su aviečių žėlė
Sūnaus pirmo kurso baigimo proga iškepiau tortą 😉 Gavosi skanus tortas. Saldus kremas labai gerai dera su rūgščia aviečių žėlė.
Sūnaus pirmo kurso baigimo proga iškepiau tortą 😉 Gavosi skanus tortas. Saldus kremas labai gerai dera su rūgščia aviečių žėlė.
Morenginį pagrindą ir morengus išsikepiau iš vakaro, o kitą dieną kepiau biskvitą, viriau kremus ir lipdžiau “griuvėsius”. Gavosi labai skanus tortas, bet pakanka ir vieno gabalėlio gyvenimui pasisaldinti.
Tortas Mamos gimtadieniui… Produktų kiekiai nurodyti 26cm kepimo formai. Ingredientai biskvitui: 250 g sviesto; 440 g cukraus; 4 kiaušiniai; 400 g miltų; 80 g kakavos; 2,5 a.š. kepimo miltelių; 4 v.š. tirpios kavos; 350 ml pieno; Vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus. Biskvito paruošimas Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki baltumo. Įmušti vieną kambario temperatūros … Skaityti toliau
Tortas populiarus Vengrijoje ir Austrijoje, o mes juo mėgavomės per Velykas. Lakštams: 8 baltymai; 1 st. cukraus; 200 g migdolo riešutų; 3 v. š. miltų. Lakštų paruošimas Baltymus išplakti iki standžių putų. Po to, nuolat plakant, sudėti po 1 v. š. cukraus, kol masė taps tvirta ir blizganti. Riešutus susmulkinti blenderyje ir kartu su miltais … Skaityti toliau