Rūkytos žuvies salotos su žirneliais ir bulvėmis

Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 20 min. Rūkytos žuvies salotos su žirneliais ir bulvėmis yra vienas tų lietuviškos virtuvės patiekalų, kurie išgelbsti tada, kai norisi sotaus, greitai paruošiamo ir šaldytuvo turinį išmintingai panaudojančio maisto. Šios salotos primena namines mišraines, bet rūkytos skumbrės aromatas suteikia ryškesnį charakterį, o žirneliai įneša švelnaus saldumo. Bulvė čia veikia kaip pagrindas, … Skaityti toliau

Rūkytos žuvies salotos su kiaušiniu ir marinuotu agurku

Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 25 min. Rūkytos žuvies salotos su kiaušiniu ir marinuotu agurku yra vienas tų patiekalų, kuriuos vertinu už patikimą skonio balansą: sūrumą iš rūkytos žuvies, švelnumą iš kiaušinių, gaivą iš pomidorų ir malonų rūgštumą iš marinuotų agurkų. Tokios salotos tinka ir kaip greita vakarienė, ir kaip užkandis šventiniam stalui, ypač kai norisi … Skaityti toliau

Sluoksniuota rūkytos žuvies mišrainė su pekino kopūstais, pomidorais ir svogūnais

Sluoksniuota rūkytos žuvies mišrainė su pekino kopūstais, pomidorais ir svogūnais

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Bevartydama savo senus receptų užrašus ir ieškodama primirštų gerų idėjų, atradau šias sluoksniuotas rūkytos žuvies salotas su pekino kopūstais, pomidorais ir mėlynaisiais svogūnais. Jos mano sąsiuvinyje užrašytos buvo jau tikrai senokai ir seniau buvo dažnai gaminamos. Net negaliu pasakyti kodėl šis receptas pasimiršo. O dabar paragavus iš naujo, galiu drąsiai … Skaityti toliau