Marmurinis keksas su kokosu

Marmurinis keksas su kokosu

Sako, pavasarį visiem būna bloga nuotaika. Būčiau tuo įtikėjus jei ne vieną dieną, kai grįžinėjau namo pietaut, žvilgtelėjau į šalia namų esančią kalvą, užsiklojusią dar pernykšte žole su keliais vienišais medžiais, kurie ištiesę šakas į dangų laukia kol ir vėl sužaliuos. Tada, nei iš šio nei iš to, užuodžiau namie keptą pyragą su kokosu, ir pro … Skaityti toliau

Marcipanų pyragas su šokolado traškučiais

Marzipanų pyragas su šokolado traškučiais

Gražiausi dalykai gyvenime užklumpa dažniausiai netikėtai. Pavyzdžiui kai vėlyvo rugpjūčio vakarą, ištrauki iš orkaitės garuojantį pyragą. Tada prapjauni gabaliuką ir keli karšti trupiniai išbyra, išsinešdami iš paskos vieną kitą šokolado gabaliuką. O namai kaipmat pakvimpa marcipanu. Ir atrodo, kad tik to ir tetrūko iki džiaugsmo pilnatvės. Tik to. Visą tą laiką trūko tik to. Ir … Skaityti toliau

Drėgnas keksas su vyšniomis

Drėgnas keksas su vyšniomis receptas

Vakar vakare, maišydama ir miksuodama ingredientus jaučiausi panaši į pagrindinę filmo “The waitress” heroję. Šitas pyragas jau turi savo istoriją, kurią tęs ir užbaigs dar šiandien. Nors tai “Atsisveikinimo pyragas” tikiu, kad ne kartą dar teks iškepti jį. Jeigu bus jėgų ir laiko, galbūt netgi šiandien pat. Skaniausia valgyti šį keksą dar vos vos šiltą, … Skaityti toliau

Morkų keksas su alyvuogių aliejumi

Morkų keksas su alyvuogių aliejumi

Pirmą kartą, kai paragavau morkų kekso, buvau maloniai nustebinta, kokį skanų pyragą galima iškepti iš šitos daržovės. Alyvuogių aliejus, suteikiantis pyragui drėgnumo, lazdyno riešutai, šilta, oranžinė pyrago spalva ir kvapnus apelsinų glajus sukuria nepaprastai skanų desertą prie puodelio arbatos.

Kalėdinis keksas “Dundee”

Kalėdinis keksas "Dundee"

Pernai Kalėdoms kepiau vokiečių pyragą “Stollen”, šiemet nusprendžiau išbandyti škotų kalėdinį keksą “Dundee”. Šis keksas skaniausias po 2-4 savaičių laikymo, taigi dabar pats laikas jį kepti, norint per šventes mėgautis skaniu keksu. Ingredientai: 180 g sviesto; 180 g + 2 v. š. cukraus; 180 g miltų; 4 kiaušiniai; 30 g migdolų miltų; 1 a. š. kepimo … Skaityti toliau