Kiek laiko reikia kepinti ir virti

Kiauliena, aviena ir paukštiena

Viščiuko krūtinėlė su kaulu45 min
Viščiuko kulšis45 min
Viščiukas, 1400 g1 ½ valandos
Kumpio mėsos kepsnys, ¾ kg50 min
Avies koja , 1 ½ kg1 ½ valandos
Sprandinės filė, 1 ½ kg1 ¾ valandos
Kiaulienos sprandinė su luobele ir be kaulų, 2 kg1 ½ valandos
Šonkaulių kepsnys, 1 ½ kg1 ½ valandos
Avienos nugarinė, 2 ½ kg1 ½ valandos
Visa kalakuto krūtinėlė50 min
Kalakuto kulšis50 min

Jautiena (kepimo trukmė po apskrudinimo keptuvėje ar puode)

Kiuvetė, 1 kg40-60 min
Bifšteksas iš filė, 1 kg1 valanda
Antrekotas be kaulų, 1 ¾ – 2 kg1 ½ – 2 valandos
Antrekotas su luobele ir šlaunele, 3 kg2 -2 ½ valandos
Jautienos kepsnys, vidinė šlaunis, ¾ – 1 kg1 valanda
Jautienos pasturgalio mėsa, ¾ – 1 kg40-60 min
Mentė su kaulu, 1 kg2 ½ valandos
Jautienos filė, 1 kg45-60 min
Nugarinė, ¾ kg30 min

Veršiena (kepimo trukmė po apskrudinimo keptuvėje ar puode)

Vidinė šlaunis, vidutinio riebumo, 1 kg1 valanda
Filė su riebalais ir kaulu, 3 kg1 -1 ½ valandos
Filė su riebalais, be kaulų, 1 kg1 valanda
Mentė su kaulu, 1 kg1 ½ – 2 valandos
Veršio filė, ¾ – 1 kg45 min
Nugarinė, ¾ kg30 min
Veršienos filė bifšteksas, ¾ – 1 kg45-60 min
Veršienos pasturgalio mėsa, ¾ – 1 kg30 – 40 min
Sisäfilee, ¾ kg30 min

Vidutinė kepimo trukmė puode po apskrudinimo

Mėsa
Viščiukas, 1400 g50-75 min
Viščiuko krūtinėlė su kaulu40 min
Jautienos filė (įskaitant apskrudinimo trukmę)35 min
Kiaulienos medalionai, apie 350 g20-25 min
Kiaulienos nugarinė, apie 450 g15 min
Avienos mentė1 ½ valandos
Visa kalakuto krūtinėlė45 min
Veršienos kepsnys, 1 kg1 ¼ valandos

Vidutinė virimo trukmė

 Daržovės
Šparagai3-4 min
Žalios pupelės10 min
Supjaustytos morkos5-10 min
Visas žiedinis kopūstas15 min
Kukurūzų burbuolė5-7 min
Lapinis kopūstas15-20 min
Nesmulkintas poras10-20 min
Bulvės15 -30 min

Vidutinė virimo trukmė

 Mėsa
Jautiena, 2 kg2 ½ valandos
Veršiuko liežuvis2 – 2 ¼ valandos
Viščiukas1 valanda
Višta2 – 3 valandos
Rūkyta kiaulienos nugarinė45 min
Kiaulienos šoninė su raumenų sluoksneliais (sūdyta arba nesūdyta)1 valanda
Veršiena, 2 kg1 ½ – 2 valandos
Porsaan suikaleet, suolattu tai suolaton1 tunti

Vidutinė virimo trukmė

 Žuvis
Menkė15-20 min
Vėjažuvė10-12 min
Silkė10-12 min
Skumbrė10-12 min
Plekšnė, upinė plekšnė ar panaši žuvis10-12 min
Lašiša20-30 min
Upėtakis8-10 min
Otas ar panaši žuvis20 -30 min