- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 5 min
- Porcijos: 2
Šios žiemiškos spalvotos salotos su keptu halloumi sūriu, spanguolėmis ir alyvuogėmis yra ne tik skanios, bet ir maistingos. Jos puikiai tinka tiek lengviems pietums, tiek vakarienei. Salotose gausu vitaminų ir mineralų iš šviežių daržovių, o halloumi sūris suteikia baltymų ir kalcio. Spanguolės prideda natūralaus saldumo, o alyvuogės – sveikųjų riebalų.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Halloumi sūris: Jei neturite halloumi, galite naudoti fetos sūrį arba keptą ožkos sūrį, tačiau atkreipkite dėmesį, kad jų tekstūra ir skonis skiriasi.
- Salotų lapai: Aisbergo salotos, špinatai ar rukola gali būti puikios alternatyvos.
- Spanguolės: Džiovintos vyšnios ar razinos gali pakeisti spanguoles, suteikdamos salotoms kitokį, bet taip pat malonų skonį.
- Alyvuogės: Galite rinktis tiek žalias, tiek juodas alyvuoges pagal savo skonį.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Halloumi sūrį kepkite ant vidutinės ugnies, kad jis tolygiai apskrustų ir neišdžiūtų.
- Saulėgrąžas ir sezamo sėklas kepinkite sausoje keptuvėje, nuolat maišydami, kad jos nesudegtų.
- Daržoves supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, kad salotos atrodytų estetiškai ir būtų patogu valgyti.
Kalorijos
- Bendras kalorijų kiekis: apie 800 kcal
- Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal
Receptui reikės:
- Halloumi sūris: 200 g
- Salotų lapai: 100 g
- Agurkas: 1 vnt.
- Pomidoras: 1 vnt.
- Ridikas: 3 vnt.
- Džiovintos spanguolės: 1 sauja
- Alyvuogės: 5–6 vnt.
- Saulėgrąžos: 1 sauja
- Sezamo sėklos: 1 sauja
- Petražolės: 1 kuokštas
- Balzaminis actas: pagal skonį
- Alyvuogių aliejus: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Druska: pagal skonį
Paruošimas
- Paruoškite daržoves: Pirmiausia suplėšykite salotų lapus ir sudėkite juos į didelį dubenį.
- Agurką ir pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais, o ridikus – plonais šiaudeliais arba mažais kubeliais.
- Pakepinkite sėklas: Į sausą keptuvę suberkite saulėgrąžas ir sezamo sėklas.
- Kepkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol jos taps traškios ir išskleis aromatą. Tai trunka apie 2-3 minutes.
- Kepkite halloumi sūrį: Halloumi sūrį supjaustykite 1 cm storio riekelėmis. Keptuvėje, įkaitintoje be aliejaus, kepkite sūrį po 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol jis gražiai apskrus ir taps aukso spalvos.
- Sumaišykite ingredientus: Paskirstykite salotų lapus, agurkus, pomidorus, ridikus ir alyvuoges ant lėkštės arba didelio dubens. Įberkite džiovintų spanguolių ir šiek tiek pakepintų sėklų.
- Sudėkite sūrį ir sėklas: Paskleiskite ant viršaus kepto halloumi sūrį ir likusias saulėgrąžas bei sezamo sėklas.
- Pagardinkite: Užberkite šviežiai maltais pipirais ir druska. Šlakstykite balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi pagal skonį.
- Papuoškite ir patiekite: Smulkiai sukapokite petražoles ir pabarstykite ant salotų. Patiekite salotas šiltas, kad mėgautumėtės visais skoniais ir aromatais.
Tikrai prabangios, nuostabaus skonio salotos. 😉