Perlinių kruopų košė

Perlinių kruopų košė

Kiek pamenu visi dietologai rekomenduoja košę valgyti rytais. Angliavandeniai, energija visai dienai, graži oda ir t.t. Kai praeitą rudenį teko ilgokai pagulėti ligoninėje, o po to sanatorijoje, tai košių atsivalgiau visam likusiam gyvenimui. Bent jau man taip atrodė. Nors tiesą pasakius nelabai aš jas ir mėgstu, ypač saldžias, virtas piene, o jeigu ji avižų ir … Skaityti toliau

Ryžių košė vaikams

Ryžių košė vaikams ir kūdikiams

Ryžių košė su pienu – idealus pasirinkimas labai skaniems ir nepaprastai sveikiems pusryčiams. Net ir tiems vaikams, kurie nemėgsta pieno ir nenori valgyti košių. Gaminimo aprašymas: Paruošti pienišką košę nesunku net jaunai šeimininkei. Mano išbandytas receptas, kaip virti ryžių pienišką košę, padės jums tai išsiaiškinti ir padaryti viską teisingai, kad rezultate būtų skanus ir sotus … Skaityti toliau

Izraelietiškas kuskusas su grybais

Izraelietiško kuskuso su grybais receptas

Izraelietiškas kuskusas dar taip pat vadinams Ptitim yra ryžių arba rutuliuko formos makaronai, kurie yra pagaminti iš kvietinių miltų ir paskrudinti. Geras dalykas apie šį kuskusą yra tas, kad jis nesulimpa netgi kitą dieną pašildžius. Taigi skanus dalykas, ypač makaronų mylėtojams. Reikia: 500 g Izraelietiško kuskuso; 1 vištienos krūtinėlės; 300 g pievagrybių; 1 nedidelio poro; … Skaityti toliau

Orkaitėje keptos cukinijos su avinžirniais

Orkaitėje keptų cukinijų su avinžirniais receptas

Šios keptos cukinijos su avinžirniais yra puikūs jeigu norite pietums kažko lengvo, maistingo ir skanaus. Taip pat tai puikus būdas įtraukti į savo valgiaraštį gausiai jau pradėjusias augti cukinijas. Avinžirniai – augalinių baltymų, lecitino, B grupės vitaminų, vitamino C ir skaidulų šaltinis. Padeda normalizuoti žarnyno veiklą, reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, gerina odos būklę. Produktas įtrauktas … Skaityti toliau

Kiek virti žirnius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti žirnius?

Kad žirnių virimas nesukeltų jums neigiamų emocijų, pasinaudokite keletu naudingų patarimų.

  • Prieš verdant žirnius, būtinai juos išrūšiuokite;
  • Prieš verdant žirnius bent 6 valandas pamirkykite švariame šaltame vandenyje;
  • Nemirkykite ilgiau nei 10 valandų, nes pradės rūgti;
  • Po mirkymo būtinai nupilkite vandenį, o išbrinkusius žirnelius nuplaukite po šaltu vandeniu;
  • 300 gramų žirniams paimkite 2,5-3 litrų vandens;
  • Žirnius virkite ant silpnos ugnies;
  • Būtinai pašalinkite putas;
  • Gaminimo metu periodiškai įpilkite vandens, kuris išgaruoja;
  • Nevirkite žirnių sūriame vandenyje. Druska dedama į jau išvirtus žirnius.

Kiek laiko virti žirnius?

Prieš virimą neskaldytus žirnius būtina pamirkyti vandenyje porą valandų. Be to, prieš virimo procesą rekomenduojama juos dar perlieti šaltu vandeniu. Virimo laikas – 1–1,5 valandos. O štai skaldytų žirnių galima nemirkyti – virti tiesiog iš karto. Jie išvirs kiek greičiau – nuo 45 min. iki 1 val.

Skanūs ir maistingi žirniai baltymų turi tiek pat, kiek jautiena, tačiau pasisavinami kur kas lengviau. Žaliasis žirnis turi aminorūgščių, geležies, jodo, magnio, cinko, seleno, kalcio, fosforo ir kalio, vitaminų B, PP, C, E.

Kaip virti žirnius?

Žirniai su spirgučiais prie alaus

Ingredientai:

  • 400g. neskaldintų žirnių;
  • 1 l vandens virimui;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 200g. rūkytų lašinių;
  • Druskos, pipirų.

Paruošimas:

  1. Žirnius geriausia užsimerkti iš vakaro.
  2. Puodą su pasūdytu vandeniu ir viena česnako skiltele užvirinti.
  3. Tada sudėti žirnius ir virti vis pamaišant apie 15 minučių. Stebėti, kad žirniai nepervirtų.
  4. Kai išvirs, žirnius supilti į kiaurasamtį, kad vanduo visiškai nuvarvėtų.
  5. Lašinukus smulkiai susipjaustyti ir pakepinti keptuvėje. Pabaigoje kepimo užbarstyti pipirais ir įdėti smulkiai pjaustytą česnako skiltelę.
  6. Spirgučius užpilti ant virtų žirnių.

Žirnių kepsneliai

Ingredietai:

  • 200 g žirnių;
  • 200 g avinžirnių;
  • 100 g lęšių;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 4 šaukštai miltų;
  • 100 ml aliejaus;
  • 200 g maltų džiūvėsėlių;
  • Žiupsnelis petražolių, čiobrelių.

Paruošimas:

  1. Pabrinkinkite šaltame vandenyje lęšius ir avinžirnius.
  2. Lęšius virkite atskirai ir trumpai.
  3. Žirnius virkite ilgiau, kol suminkštės.
  4. Aliejuje pakepkite smulkintus svogūnus, morkas, česnaką.
  5. Išvirtus žirnius, avinžirnius ir kepintas daržoves sumalkite mėsmale.
  6. Į gautą masę, kad sutvirtėtų, įplakite 2 kiaušinius ir įdėkite 4 šaukštus miltų, prieskonių.
  7. Vėl viską išmaišykite, formuokite kepsnelius ir kepkite 10 min. karštuose riebaluose arba aliejuje.

Žirnių košė

Senovinė kvietinė Kūčia

Senovinė kvietinė Kūčia receptas

Skanus ir sveikas tradicinis Kūčių stalo patiekalas! Kutia arba, kaip paprasti žmonės dar vadina Kūčia, yra saldūs virti grūdai iš kviečių ar kitų grūdų, pridedant razinų, aguonų, graikinių riešutų ir medaus. Šis tradicinis Lietuviškas patiekalas mūsų šalyje nuo senų laikų ruošiamas Kūčioms. Dabar Kūčia iš kvietinių grūdų ne dažnai ruošiama Kūčių stalui, tačiau kai kuriose … Skaityti toliau

Makaronai su avinžirniais

Makaronai su avinžirniais

Turiu šūsnį kulinarinių knygų. Ir negaliu liautis jų pirkusi. Tai kaip savęs lepinimas – bent kartą per mėnesį grįžti iš knygyno su pirkiniu. Pastaruoju metu, tai tapo gana brangiu malonumu, nes visos bent truputėlio dėmesio vertos knygos kainuoja apie šimtą litų. Sąžinė išdavikiškai ėmė reikšti priekaištus, nes praktiškai aš jas naudoju retai. Dažniausiai tik vartau … Skaityti toliau