Balandėliai su bulguru

Balandėlių receptas su bulguru

Gyvendama Turkijoje, beveik kas savaitę išgirstu, kad kažkas nemėgsta kopūstų, tačiau vis dažniau pastebiu prekybos centruose prie paruošto maisto skyriaus didžiulius dubenius tokių suktinukų arba lahana sarmasi. Nuo tradiciškų Lietuvoje mėgstamu balandėlių skiriasi tik tuo, kad jie yra be mėsos ir dažnai priskiriami zeytinyağlı patiekalams, o tai reiškia jie yra gaminami su gausiu kiekiu alyvuogių … Skaityti toliau

Vieno puodo makaronai su kokosinių grybų padažu

Vieno puodo makaronai su kokosinių grybų padažu

Nors vieno puodo makaronai buvo visiška naujiena mano virtuvėje, tačiau jie iš karto užkariavo mano ir mano žmonos širdis. Niekada net negalėjau pagalvoti, kad makaronus galima pasigaminti taip paprastai. O kas svarbiausia, kad nepagalvočiau, kad galima gauti tokį nuostabų  ir kreminį padažą net nenaudojant papildomų puodų ar keptuvių. Jus tiesiog sumetate viską į vieną puodą … Skaityti toliau

Makaronai su veganišku pistacijų pesto padažu

Makaronai su veganišku pistacijų pesto padažu

Greitai ir lengvai pagaminami makaronai su veganišku pistacijų pesto padažu jus tikrai sužavės. Kadangi panaudojau šviežius žalumynus, daržoves ir toną nuostabaus pesto padažo šie makaronai yra pilni vitaminų, mineralų ir, kas svarbiausia, pilni skonio. Išraiškingesniam skoniui galite pridėti čili dribsnių, bet tai nebūtina. Jums reikės (4 porcijos): 300 g mėgstamų makaronų; 2 saujų šviežių špinatų; … Skaityti toliau

Sriuba su jautienos kukuliais

Skani sriuba su jautienos kukuliais

Mano pažįstamųjų tarpe žmonės arba mėgsta sriubą. arba ne. Kaikurie pasakoja apie beveik magiškas sriubos galias, o kitiems jos gali net nebūti. Aš pati dar vis neapsisprendžiu, nes kartais tikrai jos pasiilgstu, tačiau gali praeiti kelios savaitės ir aš jos vistiek nenorėsiu. Vakar prasidėjo Ramadano mėnuo ir tradiciškai tai mėnuo, kai sriubos tiesiog karaliauja. Greičiausiai … Skaityti toliau

Žalieji barščiai su rūgštynėmis ir kiaušiniu

Žalieji barščiai su rūgštynėmis ir kiaušiniu

Rūgštynės – unikalus sezoninis augalas, aktyviai naudojamas įvairių šalių kulinarijos specialistų. Dėl oksalo rūgšties lapuose yra būdingas rūgštumas, dėl kurio bet koks patiekalas gali būti rūgštus. Dažniausiai dedamos į salotas, apkepus, pyragus, sriubas. Pavyzdžiui, pabandykite pasigaminti žalius barščius su rūgštynėmis ir kiaušiniais – vieni iš populiariausių vasarinių barščių. Ingredientai: Kiaulienos šonkauliukai – 500 g; Bulvės … Skaityti toliau

Burokėlių lapų sriuba

Naminės burokėlių lapų sriubos receptas

Ar ne puikus metas liepos pradžia? Šiais metais taip jau išpuolė, kad liepą pradedame 9 dienų laisvadieniais visoje Turkijoje, nes pasibaigė Ramadano mėnuo. Stambulas ištuštėjo, nes daugelis pasinaudojo ilgomis šventėmis ir išlėkė į kurortus, vasarnamius ar pas giminaičius kur nors arčiau jūros. Tiesą sakant dabar idealus metas būti Stambule. Šiais metais taip ir nusprendėme. Liko … Skaityti toliau

Virtinukai su mėlynėmis

Virtinukų su mėlynėmis receptas

Jau kelias dienas leidžiame Lietuvoje. Taigi ir pirmomis dienomis užsukau į Kėdainių turgų nusipirkti mėlynių, kurių kažkodėl pasiilgau. Mėlynės man kelia nostalgiją, nors būdama maža jų visai nemėgau, nes dėl neaiškių priežasčių mėlynių uogienė mane visada pykindavo. Tiesa ir dabar uogienės nemėgstu, bet šviežios mėlynės pyragėliuose ar tiesiog valgant jas šaukšteliu man labai patinka. Žinoma … Skaityti toliau

Gnocchi su pievagrybių padažu

Gnocchi su pievagrybių padažu

Pats paprasčiausias ir pats mėgstamiausias mano receptas! Pagaminsite greitai, skaniai ir neprireiks jokių ypatingų ingredientų. Gnocchi – skaidulų, amino rūgščių, B grupės vitaminų, kalio, magnio ir cinko šaltinis. Patiekalai su gnocchi sotūs, sušildo, papildo energijos atsargas. Bulvės saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų, palaiko kraujagysles, stiprina imuninę sistemą. Gnocchi piktnaudžiauti nereikėtų, nes produktas jau savaime yra … Skaityti toliau

Makaronai su špinatų ir kokoso padažu

Makaronai su špinatų ir kokoso padažu

Šiandien pietums – viso grūdo makaronai su špinatų ir kokoso padažu. Skanūs! Gražūs! Su špinatais, kokoso grietinėle ir cukinija. Kai norisi įvairovės jūsų kasdieniame meniu. Tikra žalia meilė akims! Maistui vartojami tik jaunų špinatų lapai! Juos geriausia valgyti šviežius. Maistinė vertė – špinatai, kaip ir kitos žalių lapų daržovės, turi negausų baltymų ir angliavandenių kiekį ir … Skaityti toliau

Augalinė meksikietiška sriuba

Augalinė meksikietiška sriuba su daug baltymų

Ši sriuba, tiesiogine to žodžio prasme, yra tiesiog kimšte prikimšta augalinių baltymų! Ji netik labai soti, bet ir puikiai kovoja su peršalimu. Čia esantis čili pipiras ir česnakas bus tikrieji jūsų imuninės sistemos pagalbininkai. Tad jeigu ieškote patiekalo, kuris galėtų jus pastatyti ant kojų, ši augalinė MEKSIKIETIŠKA SRIUBA yra būtent tai, ko jums reikia. Jums … Skaityti toliau

Tiršta grybų sriuba

Tiršta-trinta grybų sriuba

Kaip esu rašęs savo straipsnyje, grybai, 2023 metais, užims vis didesnę vietą mūsų valgiaraščiuose. Dėl natūralaus pikantiško skonio tai yra puikus pasirinkimas tiems žmonėms, kurie nesenai perėjo į veganizmą ir ieško kuo gi pakeisti savo ankščiau mėgstamus patiekalus. Gardūs ir sotūs grybai veganiškuose patiekaluose dažnai atstoja mėsą, bet paragavę šios sriubos jūs tikrai patvirtinsite, kad … Skaityti toliau