Triušienos kukuliai azijietišku stiliumi

  • Paruošimas: 30 min
  • Gaminimas: 15 min
  • Porcijos: 2
Triušienos kukuliai azijietišku stiliumi – tai ne tik gardus, bet ir sveikas pasirinkimas jūsų pietų ar vakarienės stalui. Šis patiekalas sujungia švelnią triušienos mėsą su aromatingais azijietiškais prieskoniais, suteikdamas unikalų skonį, kuris pradžiugins net išrankiausius gurmanus. Be to, triušiena yra puikus baltymų šaltinis, turintis mažai riebalų, todėl šis patiekalas tinka ir sveiką mitybą propaguojantiems žmonėms.

Galimos ingredientų alternatyvos:
  • Triušienos faršas: Jei neturite triušienos, galite naudoti vištienos arba kalakutienos faršą.
  • Sezamo sėklos: Vietoj jų galite naudoti smulkintus žemės riešutus arba migdolų drožles.
  • Ryžių actas: Galima pakeisti obuolių sidro actu arba balzaminiu actu.
  • Sojos padažas: Jei norite sumažinti druskos kiekį, rinkitės mažiau druskos turintį sojos padažą arba tamari padažą.
Patiekalo gaminimo patarimai:
  • Formuodami kukulius, sudrėkinkite rankas vandeniu – taip masė nelips prie rankų, o kukuliai bus lygūs ir vienodi.
  • Kepant kukulius, stenkitės jų neperkepti, kad išliktų sultingi ir minkšti.
  • Padažą galite pritaikyti pagal savo skonį, pridėdami daugiau medaus saldumui arba daugiau acto rūgštingumui.
Kalorijos:
  • Bendras kalorijų kiekis: apie 800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal

Receptui reikės:

Triušienos kukuliams:
  • Triušienos faršas: 300 g
  • Druska: žiupsnelis
  • Maltieji juodieji pipirai: žiupsnelis
  • Kvietiniai miltai: 1 v. š.
  • Kiaušinio trynys: 1 vnt.
  • Česnako skiltelė: 1 vnt.
  • Sezamo sėklos: 2 v. š. (kukuliams apvolioti)
  • Augalinis aliejus: šlakelis (kukuliams kepti)
Padažui:
  • Augalinis aliejus: šlakelis
  • Medus: 1 v. š.
  • Sojos padažas: 1 v. š.
  • Ryžių actas: šlakelis
  • Kukurūzų krakmolas: 1 a. š.
Morkų salotoms:
  • Morkos: 2 didelės
  • Česnako skiltelė: 1 vnt.
  • Sezamo sėklos: 1 a. š.
  • Laiškiniai česnakai: ryšulėlis
  • Sezamo aliejus: šlakelis
  • Sojos padažas: šlakelis
Makaronams:
  • „Chow Mein“ makaronai: 100 g

Paruošimas

  • Triušienos kukulių paruošimas: Į dubenį sudėkite triušienos faršą, įmuškite kiaušinio trynį, pridėkite smulkintą česnaką, druską, pipirus ir miltus. Gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę.
  • Sudrėkinkite rankas vandeniu ir suformuokite mažus, vienodo dydžio kukulius.
  • Kiekvieną kukulį apvoliokite sezamo sėklose, kad jie įgautų traškumo.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kukulius. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, reguliariai vartykite, kol jie gražiai apskrus iš visų pusių.
  • Padažo paruošimas: Nedidelėje keptuvėje arba prikaistuvyje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Įpilkite medaus ir maišydami kaitinkite, kol jis visiškai ištirps.
  • Supilkite ryžių actą ir sojos padažą, gerai išmaišykite.
  • Galiausiai įberkite kukurūzų krakmolo ir intensyviai maišydami kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti.
  • Į padažą sudėkite apkepintus kukulius ir švelniai pamaišykite, kad jie pilnai pasidengtų padažu. Pakaitinkite dar 2–3 minutes.
  • Makaronų paruošimas: Užvirkite puodą su pasūdytu vandeniu.
  • Į verdantį vandenį sudėkite „Chow Mein“ makaronus ir virkite pagal pakuotės instrukcijas (apie 4 minutes).
  • Nusausinkite makaronus ir trumpai perplaukite šaltu vandeniu, kad jie neliptų.
  • Morkų salotų paruošimas: Morkas nulupkite ir sutarkuokite šiaudeliais. Česnaką smulkiai sukapokite, o laiškinius česnakus supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Sudėkite morkas į dubenį, pridėkite česnaką, laiškinius česnakus ir sezamo sėklas.
  • Apšlakstykite salotas sezamo aliejumi ir sojos padažu, gerai išmaišykite.
  • Patiekimas: Į lėkštę dėkite dalį makaronų, ant viršaus uždėkite triušienos kukulius.
  • Šalia patiekite morkų salotas. Norėdami dar didesnio skonio intensyvumo, papildomai apibarstykite patiekalą sezamo sėklomis.
  • Patiekite karštą ir mėgaukitės!
mėsos kukuliai azijietišku stiliumi
mėsos kukuliai azijietišku stiliumi

1 komentaras apie “Triušienos kukuliai azijietišku stiliumi”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą