Trapūs susukti vafliai su sviestu, iš vaikystės

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 20 min
  • Porcijos: 10

Trapūs susukti vafliai su sviestu – tai klasikinis desertas, kuris daugelį primena vaikystės skonius. Tai lengvai paruošiamas skanėstas, kurį galima valgyti tiek vieną, tiek su uogiene, kondensuotu pienu ar net lydytu šokoladu. Jie puikiai tinka prie rytinės kavos ar arbatos ir gali tapti šventiniu stalo akcentu.

Tradiciškai vafliai kepami specialioje vaflinėje, o dar karšti susukami į vamzdelius. Jie tampa trapūs ir skaniai traškantys. Tai šeimos receptas, kuris perduodamas iš kartos į kartą, o jo skonis sukelia nostalgiškus prisiminimus.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jei neturite visų ingredientų arba norite eksperimentuoti, galite rinktis alternatyvas:

  • Sviestas: Galima pakeisti kokosų aliejumi arba margarinu, jei norite lengvesnės versijos.
  • Kiaušiniai: Jeigu esate alergiški, galite naudoti bananą arba obuolių tyrę kaip rišiklį.
  • Cukrus: Vietoje paprasto cukraus galima naudoti rudąjį cukrų, klevų sirupą ar net medų.
  • Miltai: Jei norite sveikesnės versijos, galima naudoti viso grūdų arba migdolų miltus.
  • Pienas: Alternatyva – augalinis pienas, pavyzdžiui, avižų, migdolų ar kokosų pienas.
Patiekalo gaminimo patarimai
  1. Vaflių vyniojimas: Kad vafliai lengvai susisuktų, tai reikia daryti nedelsiant, kol jie dar karšti.
  2. Tešlos maišymas: Jei norite itin purių ir lengvų vaflių, kiaušinius su cukrumi gerai išplakite iki putų.
  3. Tinkama vaflinė: Jei naudojate senovinę vaflinėję, nepamirškite jos patepti aliejumi, kad tešla nepriliptų.
  4. Vaflių laikymas: Kad jie išliktų trapūs, laikykite juos sandariame inde.
Kalorijos
  • Viso patiekalo kalorijų kiekis: ~2200 kcal
  • Vienos porcijos (apie 2 vafliai) kalorijos: ~220-250 kcal

Receptui reikės:

~20 vaflių:
  • Kiaušiniai: 4 vnt.
  • Cukrus: 150 g
  • Sviestas (išlydytas): 100 g
  • Vanilinis cukrus: 10 g
  • Druska: žiupsnelis
  • Pienas: 150 ml
  • Miltai: 200 g
  • Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus vaflinės patepimui: 1 valgomasis šaukštas

Paruošimas

  • Dideliame dubenyje kiaušiniai išplakami su cukrumi iki lengvos ir purus masės.
  • Po truputį pilamas išlydytas ir atvėsintas sviestas, tuo pačiu maišant masę.
  • Suberiamas vanilinis cukrus, druska ir pienas, toliau viskas gerai išmaišoma.
  • Miltai persijojami ir sumaišomi su kepimo milteliais, tada palaipsniui dedami į kiaušinių masę, atsargiai maišant, kol gaunama vientisa tešla.
  • Vaflinė įkaitinama ir lengvai patepama aliejumi, kad vafliai nepriliptų.
  • Ant vaflinės vidurio pilama apie 2-3 valgomieji šaukštai tešlos, paskleidžiama ir kepama apie 2-3 minutes arba kol vaflis tampa aukso spalvos.
  • Ištraukus iš vaflinės, vaflis dar karštas greitai susukamas į vamzdelį ir paliekamas atvėsti.
  • Visi vafliai kepami tokia pačia tvarka, kol išnaudojama visa tešla.
  • Santrauka: Trapūs susukti vafliai su sviestu yra nuostabus nostalgiškas desertas, kuris gali būti patiekiamas tiek su uogiene, tiek su plakta grietinėle ar net šokolado padažu. Juos lengva paruošti, o ingredientus galima lengvai pakeisti pagal savo skonį ar dietinius poreikius. Kepant svarbu nepamiršti greitai susukti vaflius, kol jie dar karšti, kad jie išlaikytų norimą formą. Tai puikus skanėstas, kuris praturtins bet kurį šeimos vakarėlį ar jaukią popietę su puodeliu arbatos.
traškūs vafliai su sviestu ir pienu
traškūs vafliai su sviestu ir pienu

1 komentaras apie “Trapūs susukti vafliai su sviestu, iš vaikystės”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą