- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 2
Mes su šeima tikrai labai mėgstame pačius įvairiausius troškinius. O toks saldžiarūgštis troškinys su morkomis apskritai yra vienas iš pačių mėgstamiausių. Padažas tiesiog idealiai tinka prie paukštienos. Taip pat prie įvairiausių paukštienos patiekalų aš visada mėgstu ruošti ryžius su žirneliais, nes su jais man mėsa būna pati skaniausia.
Beje, šį troškinį esu gaminusi ir iš vištienos – gavosi taip pat labai skaniai. Tik su antiena kiek prabangiau ir pikantiškiau. Pamėginkite!
Receptui reikės:
- antienos kulšelių mėsos: 350 gramų (galima keisti į vištieną)
- svogūnų: 0,5
- morkų: 1
- apelsinų: 1
- druskos: pagal skonį
- pipirų: žiupsnelio
- miltų: 1 valgomojo šaukšto
- saldžiarūgščio padažo: 1 valgomojo šaukšto
- aliejaus: šlakelio (kepimui)
Ryžiams:
- ryžių: 6 valgomųjų šaukštų
- sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- druskos: žiupsnio
- šaldytų žirnelių: 1 saujos
Paruošimas
- Pirmiausia antienos kulšelių mėsą supjaustyk gabaliukais, tada pabarstyk druska bei pipirais.
- Tada ryžius užkaisk virti su žiupsniu druskos.
- Tuomet antienos gabaliukus apvoliok miltuose ir apkepk gerai įkaitintame aliejuje, kol mėsa gražiai apskrunda.
- Svogūną pasmulkink, o morką supjaustyk griežinėliais. Daržoves dėk į keptuvę prie antienos ir šiek tiek pakepink.
- Įspausk apelsino sultis ir dėk padažą. Patroškink maždaug 15 minučių.
- Kitoje keptuvėje ištirpink sviestą.
- Suberk išvirtus ryžius ir pakepink kelias minutes.
- Tuomet suberk žirnelius. Pakaitink ryžius, kol žirneliai sušyla.
- Antienos troškinį patiek su ryžiais. Skanauk!
Ne tik skanu, bet ir prabangu 😉