Graikiškos makaronų salotos

Graikiškų makaronų salotų receptas

Žinokit, man dar vasara. Oras gražus ir šiltas, vasarinių kedukų, palaidinių dar neišeina atsisakyt ir su darbais susikaupti nelabai sekasi arba išvis nesiseka. Na, kaip ir vasarą. Beabejo, kad ir maistas atitinkamas turi būti. Toks spalvotas, gaivus ir lengvas. Toks vasariškas. Logiška visai. Tai savaitgalį pagalvojau kad, ei, man reikia kažkokių tai salotų. Prisiminiau tas, … Skaityti toliau

Avinžirnių ir daržovių salotos

Avinžirnių ir daržovių salotų receptai

Kiekvieną dieną stengiuosi pagaminti ką nors naujo. Neseniai išbandžiau įdomias salotas su avinžirniais, daržovėmis ir feta. Tai labai sočios, galinčios atstoti sotų valgį, bet visiškai neapkraunančios skrandžio salotos. Žemiau rasite 2 receptus. Ingredientai: Avinžirniai (virti) – 200 g; Agurkai – 2 vnt; Pomidorai – 200 g; Mėlynasis svogūnas – 1 vnt; Feta – 100 g; … Skaityti toliau

Ryžių ir lašišos salotos

Ryžių ir lašišos salotų receptas

Šios salotos ypač patiks sportuojantiems žmonėms ir sveikos mitybos mėgėjams. Jose yra viskas ko reikia, kad jaustumeisi sotus, energingas ir neapsunkęs – pilno grūdo ryžiai, daržovės ir gerųjų riebalų pilna lašiša. Riebalai šiose salotose yra tik iš žuvies, mat padažui aš naudojau tik sojos padažą ir žaliųjų citrinų sultis. Drauge su imbieru ir česnaku šis … Skaityti toliau

Silkė pataluose be majonezo

Silkė pataluose be majonezo ir bulvių

Kuo gera silkė pataluose be majonezo ir bulvių? Tai, kad joje nėra krakmolingų bulvių, o yra avokadas, apie kurio “stebuklingas” savybes nekalbėjo tik tingiausias mitybos specialistas. Ypač norėtume atkreipti dėmesį į tai, kad šiame riebiame vaisiuje yra nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių taip pat yra silkėje. Taigi organizmas gaus dvigubą porciją šių vertingų maistinių medžiagų! Taip, … Skaityti toliau

Burokėlių mišrainė su mėsa

Virtos mėsos ir burokėlių mišrainė

Tai yra lengvas ir skanus užkandis, kuris gali būti paruoštas greitai ir lengvai. Norint paruošti šį patiekalą, reikia virtos mėsos ir virtų daržovių, tokių kaip burokėliai ir morkos. Mišrainė gali būti pagardinta majonezu arba natūraliu jogurtu. Ingredientai: 200 g virtos vištienos (galite naudoti bet kokią mėsą); 4 virti kiaušiniai; 2 virti burokėliai (vidutinio dydžio); 2 … Skaityti toliau

Šaltos vasariškos bulvių salotos

Šaltų bulvių salotų receptas

Šaltos vasariškos bulvių salotos yra lengvai paruošiamas ir gaivus patiekalas, kuris yra tinkamas karštoms vasaros dienoms. Bulvės yra virtos ir supjaustytos, o tada sumaišytos su įvairiais ingredientais, tokiais kaip kukurūzai, krapai ir kt. Šaltos bulvių salotos yra populiarus užkandis ir patiekalas, kuris gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas arba kaip garnyras. Ingredientai: 8 – 10 … Skaityti toliau

Burokėlių ir mung pupelių salotos

Burokėlių salotų receptas su pupelėmis

Neabejodama galiu pavadinti šias salotas naujomis mano mėgstamiausiomis salotomis su burokėliais, nes nors jos tokios žiemiškos, bet labai gaivios. Kartu naudojau mung pupeles, kurios man patinka dėl mažytės formos, bet jei vietinėje parduotuvėje jų nėra (nors Lietuvoje jomis prekiaujama daugelyje parduotuvių, pati net pagooglinau), tai visada galite jas pakeisti žaliaisiais lęšiais, sojos pupelėmis ar kitomis … Skaityti toliau

Mimoza be bulvių ir majonezo

Be bulvių ir majonezo Mimozos salotų receptas

Jei dėl didelio kaloringumo nedažnai lepinatės skaniomis, sočiomis salotomis, šis receptas kaip tik jums. Mažai kaloringą garsiųjų Mimozos salotų versiją galima valgyti net naktį. Jose yra minimalus angliavandenių kiekis ir daug sveikų baltymų. Ši mimoza ruošiama be bulvių ir majonezo. Salotos yra neįtikėtinai švelnios ir lengvos. Padažą gaminu iš grietinės, tačiau pažįstamas klasikinės Mimozos skonis … Skaityti toliau

Tuno salotos su obuoliais

Tuno salotų su obuoliais receptas

Salotos su obuoliais ir konservuotu tunu gaminamos iš pačių prieinamiausių ingredientų, bet gaunasi labai skanios. Šias salotas gaminu kasdieniams pietums ir vakarienei su serviravimu kaip šventiniam stalui. Paruošimo laikas: 15 minučių Porcijos: 2 Ingredientai: Obuoliai – 1 vnt.; Konservuotas tunas – 120 g; Pusiau kietas sūris – 80 g; Kiaušiniai – 2 vnt.; Laimas – … Skaityti toliau

Tuno salotos su pupelėmis

Tuno salotų su pupelėmis receptas

Tuno salotos su pupelėmis yra lengvai paruošiamos, sočios ir gaivios. Yra keletas skirtingų receptų, tačiau pagrindiniai ingredientai yra tunas ir pupelės. Pupelės gali būti konservuotos arba virtos, o tunas – konservuotas arba savo sultyse. Tai puiki alternatyva tradicinėms salotoms, Jos yra lengvai paruošiamos ir gali būti pritaikytos pagal jūsų skonį ir pageidavimus.

Žaliojo kopūsto (kale) salotos

Žaliųjų kopūstų salotų receptas

Negaliu patikėti pati savimi, kad iki šiol nepasidalinau tabulės receptu. O, tai yra vienos mėgstamiausių mano salotų. Galbūt niekada neteko girdėti šių salotų pavadinimo, bet jeigu esate Artimųjų Rytų šalių virtuvių mėgėjai tai šis patiekalas Jums yra tikrai ne svetimas. Aš pati su tabule susipažinau prieš daugybę metų, patikėkite manimi, tikrai prieš daug daug metų, … Skaityti toliau

Perlinio kuskuso salotos su keptais baklažanais ir paprikomis

Šiltos kuskuso salotos su baklažanais ir paprikomis

Man patinka kuskusas dėl jo lengvumo ir paprastumo paruošti, taip pat dėl ​​universalumo! Tai produktas, tinkantis prie daugelio rūšių daržovių, vaisių, šviežių, troškintų, keptų. Šiuo atveju naudojamos sezoninės daržovės – baklažanai ir paprikos. Gaunasi skanu! Šį daržovių rinkinį galima papildyti, pavyzdžiui, cukinijomis, pomidorais. 4 porcijos Salotoms: Alyvuogių aliejus; ½ st. perlinio kuskuso; 1 ½ st. … Skaityti toliau

Sluoksniuota mišrainė su vištiena

Sluoksniuota mišrainė su vištiena

Salotų istorija labai neįprasta, pasirodo, šis patiekalas gana senovinis. Jis atkeliavo pas mus iš senovės Romos virtuvės, buvo populiarus tarp vokiečių. Viduramžiais salotos iš Italijos migravo į Prancūziją, kur pradėjo modernizuotis.

🍆 Keptų baklažanų salotos

Keptų baklažanų salotos

Skanios, lengvos ir aštrios salotos, puikiai tiks prie mėsos ir žuvies patiekalų. Puikus garnyras, sultingi ir ryškūs žalumynai, o baklažanai suteikia sotumo ir originalumo. Kaip ir bet kuriose daržovių salotose, nedraudžiama eksperimentuoti su padažais. Kad baklažanai nebūtų kartūs, juos reikia gausiai pasūdyti ir palikti 20 min. Taip pat galite užpilti sūraus vandens, šis būdas taip … Skaityti toliau

Morkų salotos (beveik korėjietiškai)

Morkų salotos (beveik korėjietiškai)

Lengvos, skanios salotos, kurias galima paruošti per kelias minutes. Patiekalas iš rubrikos „kai svečiai prie slenksčio“! Nepaisant paprastumo, šios morkų salotos gaunasi itin skanios. Patarimas: recepte naudojamos žalios morkos, kuo jos saldesnės, tuo skanesnės salotos, jei susidursite su nesaldžiomis morkomis, ruošdami tiesiog įberkite papildomus 1-2 žiupsnelius cukraus. Porcijos: 4 asmenims Paruošimo laikas: 10 minučių Ingredientai: … Skaityti toliau