Kaip kepti Kiaulienos šonkaulius?

Kaip ir kiek laiko kepti Kiaulienos šonkaulius

Kaip pagaminti sultingai iškeptus ir minkštutėlius šonkauliukus? Mes jums atsakysime į visus klausimus! Ir tai ką nutyli kartais restoranų šefai. Apvirti šonkauliukai kazane, o po to apkepti grilyje arba ant laužo – jie tampa stebuklingai skanūs! Taip pamėginę, gaminsite visada! Taip pagaminti šonkauliukai bus visada skanūs!

Kiek kepti šonkauliukus?

  • Kiaulienos šonkauliai orkaitėje ant skardos kepami 30-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
  • Kiaulienos šonkauliai rankovėje kepami 35 minutes 200 laipsnių temperatūroje.

Kepti šonkauliukai

Ingredientai:

  • 1 kg kiau­lie­nos šonkaulių;
  • 5 čes­nako skiltelių;
  • 4 v.š. aly­vuo­gių aliejaus;
  • 4 v.š. bal­za­mico acto;
  • 1 a.š. kumino;
  • 1 a.š. rozmarino;
  • 1 a.š. pipirų;
  • 1 a.š. druskos.

Paruošimas:

  1. Supjaus­tome šon­kau­liu­kus po vieną kau­liuką arba kaip jums ska­niau. Visus kitus ingri­di­en­tus sude­dam į dubenį ir išmai­šome (čes­nako skil­te­les žinoma rei­kia susmulkinti).
  2. Tada imame po vieną šon­kau­liuką gerai apvo­lio­jame mari­nate ir dedame į maišą. Likusį mari­natą irgi supi­lame ant šon­kau­liukų ir viską mari­nuo­jame bent porą valandų. Karts nuo karto mai­šelį papur­ty­kite ar apverskite.
  3. Pama­ri­navę, imam skardą, sude­dam šon­kau­liu­kus, į tar­pus dedame skil­te­lėm pjaus­ty­tas bul­ves, kurias pabars­tome druska ir trintu kuminu (arba kuom tik norite) ir kepame iki 180 laips­nių įkai­tin­toje orkai­tėje apie 45 min.

Rekomenduojame receptą: Kiaulienos šonkauliukai su medum


Šonkauliukai aštriame padaže

Šonkauliukai aštriame padaže
Kepti šonkauliukai aštriame padaže

Ingredientai:

  • Kiaulienos šonkauliai 500 g
  • Laimas 1 vnt
  • Apelsinai 1 vnt
  • Česnakai 2 skiltelė (-ės)
  • Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Medus 1 arb. šaukštelis (-iai)

Paruošimas:

  1. Šonkaulius nuplauti, supjaustyti porcijomis.
  2. Marinato ruošimas: plonai nulupti apelsino ir laimo žieveles, išspausti iš jų sultis; išspausti česnako skilteles ir viską sumaišyti (apelsino ir laimo žievelių sultis, česnaką, garstyčias, juoduosius pipirus, aliejų, medų, smulkintus krapus).
  3. Pasiruoštu marinatu įtrinti šonkauliukus ir 2-3 valandoms palikti marinuotis šaldytuve
  4. Kepino indą iškloti dviem sluoksniniais folijos, sudėti išmarinuotus šonkaulius ant viršaus užpilti marinatą, šonkaulius uždengti kitu folijos sluoksniu, kad mėsa per greitai neapkeptų ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.

Šonkauliukai kepti orkaitėje

Labai paprastai ir skaniai – kiaulienos šonkauliukai kepti orkaitėje su barbekiu padažu.

Skaniausi šonkauliukai

Arba ką nutyli virtuvės šefai!

Sultinys – kaip išvirti vištienos sultinį?

Gerai paruoštas vištienos sultinys yra aromatingas, bet neutralaus skonio. Kadangi jis gali būti naudojamas kaip pagrindas sriuboms ar padažams gaminti, jis turėtų maloniai kvepėti, tačiau neužgožti patiekalo skonio. Sultinys ilgai virinamas ne vien tam, kad išgauti gerą kvapą, bet ir tam, kad iš kaulų išsiskirtų želatina, kuri sutirština padažus.

Ingredientai:

  • 1kg vištos kaulų;
  • 2,5l vandens;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 300g svogūno, supjaustyto vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 150g morkų, supjaustytų vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 150g saliero, supjaustyto vidutinio dydžio gabalėliais;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 šakelių čiobrelio;
  • keleto petražolių stiebų.

Sultinio paruošimas:

1. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelį puodą ir įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūną, morkas bei salierą ir pakepinkite 8-10 minučių, kol suminkštės. Sudėkite kaulus, lauro lapą, čiobrelį, česnaką, petražolių stiebus ir užpilkite šaltu vandeniu.

2. Užvirkite sultinį ir virinkite 4 valandas ant nedidelės ugnies, nugriebiant riebalus ir į paviršių iškilusius nešvarumus. Perkoškite ir atvėsinkite išvirusį sultinį, jei reikia, nugriebkite likusius riebalus.

Laikykite šaldytuve maždaug savaitę, praėjus kelioms dienoms prieš vartojant paragaukite sultinio, ar nesurūgęs. Sultinį taip pat galima užšaldyti kameroje, taip jis išsilaikys kelis mėnesius. Aš sultinį dalinu į kelias dalis ir užšaldau plastikiniuose maišeliuose.

Vištienos sriubos video receptas

Kiek kepti antį?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti anti

Kaip rodo praktika, daugeliui mūsų kepta antis asocijuojasi su Kalėdomis. Būtent šią šviesią dieną toks paukštis puošia šventinį šeimos stalą. Kaip iškepti antį, kad ji apkeptų iki gintarinės plutelės, išeitų minkšta ir sultinga? Apie tai šiandien ir kalbėsime. Taip pat sužinosite, kiek kepti antį orkaitėje. Kiek kepti antį? Anties krūtinėlę keptuvėje reikia kepti 30 minučių … Skaityti toliau