Kava kvepiantis, drėgnas ir minkštas viduje, traškus išorėje, daug “mmmmm…mhmmm..” jaustukų pelnęs, pyragas. Šis pasiteisina garantuotai!
- Paruošimas: 1 val 15 min
- Porcijos: 8
Ingredientai:
Autorius: Įkvėpta iš Gordon Ramsay knygos “Cooking for friends”.
Pyragui:
- 170 g sviesto kambario temperatūros;
- 170 g šviesaus rudojo cukraus;
- 3 dideli kiaušiniai, lengvai išplakti;
- 1/2 šaukštelio vanilino;
- 100 g migdolų miltų;
- 4 šaukštai šaltos stiprios kavos ar espresso;
- 100 g miltų;
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
- 5-6 nedidelės ir minkštos kriaušės;
- cukraus pudros apibarstyti.
Viršutiniam trupininiui sluoksniui:
- 60 g miltų;
- 40 g šviesaus rudojo cukraus;
- 40 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais;
- 2 šaukštai migdolų drožlių.
Pyrago paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
- Trupininiui sluoksniui sumaišykite cukrų su miltais, ir su pirštų galiukais įmaišykite sviestą kol gausite birų smėlio pavidalo mišinį. Padėkite į šalį.
- Kitame dubenyje sumaišykite sviestą ir cukrų su elektriniu mikseriu, plakite iki kol mišinys taps lengvas ir purus.
- Po truputį nuolatos plakdami, supilkite kiaušinius prieš tai lengvai suplaktus.
- Supilkite vaniliną, migdolų miltus ir pusę kavos, ir gerai išmaišykite.
- Persijokite miltus su kepimo milteliais, išmaišykite ir galiausiai supilkite likusią kavą.
- Ištepkite svestu išardomą 20 cm skersmens kepimo formą, Išklokite kepimo popieriumi, iškirpdami šiek tiek didesnį skirtulį, nei kepimo forma, bei ilgą juotą kraštams. Sviestas pdės prilipti popieriui. Supilkite pyrago mišinį.
- Nulupkite kriaušes bulvių skustuku, palikdami kotelį. Įspauskite kriaušes į pyrago mišinį vertikaliai.
- Sudėkite tolygiai ant viršaus prieš tai pagamintą trupinių mišinį ir apibarstykite migdolų drožlėmis.
- Kepkite 50-60 minučių,arba kol trupininis sluoksnis gražiai paruduos ir patikrinus dantų krapštuku pyrago vidurį ištrauksite sausą.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių.
- Kai pyragas visiškai atvės, pabarstyti cukraus pudra.
1 komentaras apie “Pyragas su kava, migdolais ir kriaušėmis”