Kiaulienos plovas kazane – kamado

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 60 min
  • Porcijos: 6
Plovas yra vienas populiariausių patiekalų tiek Rytų Europoje, tiek Vidurio Azijoje, o kepant jį kazane ant kamado kepsninės, patiekalas įgyja nepakartojamą skonį bei aromatą. Tradicinis kiaulienos plovas pasižymi sodriu skoniu, kvapniais prieskoniais ir sultinga, burnoje tirpstančia mėsa. Gaminti šį patiekalą yra tikras malonumas, o jo skonis privers susiburti visą šeimą ar draugus prie stalo.

Kiaulienos plovas kazane puikiai tinka gaminti gamtoje ar kieme, naudojant kamado tipo kepsninę. Lėtas troškinimas ir tolygus karščio pasiskirstymas suteikia plovui ypatingą tekstūrą ir skonį. Jei ieškote autentiško, lengvai paruošiamo, bet kartu sodraus skonio patiekalo, šis receptas kaip tik jums.

Galimos ingredientų alternatyvos
Plovui pagaminti galite naudoti skirtingas mėsos rūšis:

  • Kiauliena gali būti pakeista jautiena arba aviena, jei norite sodresnio ir turtingesnio skonio.
  • Vietoje kiaulienos mentės galite rinktis kiaulienos sprandinė ar net nugarinę.
  • Klasikiniai ryžiai plovui yra ilgagrūžiai basmati arba jazminų, tačiau galite rinktis ir trumpagrūžius ryžius, jei norite kreminės tekstūros.
  • Saulėgrąžų aliejų galima pakeisti lydytu sviestu (ghee) ar net alyvuogių aliejumi.
  • Prieskoniams naudokite kumino, saldžiąją papriką, šafrano ar net ciberžolės derinį, kad plovas būtų dar spalvingesnis ir kvapnesnis.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Kad plovas būtų autentiškas, labai svarbu tinkamai apkepti mėsą, svogūnus ir morkas iki karamelizacijos.
  • Vandens ir ryžių santykis turėtų būti apytikriai 1:1.5, kad ryžiai neišsileistų per daug ir išlaikytų lengvą birią tekstūrą.
  • Leiskite plovui pastovėti bent 10-15 minučių po kepimo, kad skoniai geriau susigertų.
Kalorijos
  • Bendras kalorijų kiekis visame plove: apie 2800 kcal
  • Vienoje porcijoje (iš 6): apie 466 kcal

Receptui reikės:

  • Kiaulienos mentė: 700 g
  • Ilgagrūdžiai ryžiai: 400 g
  • Svogūnai: 2 vidutinio dydžio
  • Morkos: 2 didelės
  • Česnakas: 1 galvutė
  • Saulėgrąžų aliejus: 100 ml
  • Vanduo: 600 ml
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Kuminas: 1 arb. šaukštelis
  • Saldžiąja paprika: 1 arb. šaukštelis
  • Šafrano siūleliai: žiupsnelis (nebūtina)
  • Lauro lapai: 2 vnt.

Paruošimas

  • Mėsos paruošimas: Kiaulieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  • Pabarstykite druska ir pipirais, palikite pastovėti.
  • Daržovių paruošimas: Svogūnus supjaustykite pusžirateliais, morkas sutarkuokite stambiąja tarka arba supjaustykite plonomis juostelėmis.
  • Keptuvės arba kazano įkaitinimas: Ant kamado kepsninės gerai įkaitinkite kazaną, įpilkite aliejų ir leiskite jam sušilti.
  • Svogūnų kepimas: Suberkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksiniai ir skleis saldų aromatą.
  • Mėsos kepimas: Sudėkite kiaulieną ir kepkite, kol gabalėliai gražiai apskrus iš visų pusių.
  • Morkų ir prieskonių dėjimas: Pridėkite morkas, kumino sėklas, saldžiąją papriką, lauro lapus ir lengvai pakepinkite, kad išryškėtų prieskonių aromatai.
  • Vandens pylimas: Įpilkite karšto vandens ir leiskite viskam troškintis ant vidutinės kaitros apie 30 minučių.
  • Ryžių dėjimas: Ryžius gerai nuplaukite kelis kartus, tada tolygiai paskleiskite ant mėsos ir daržovių sluoksnio, nepermaišydami.
  • Troškinimas: Atsargiai supilkite likusį vandenį, įstatykite česnako galvutę į vidurį, uždenkite dangtį ir leiskite troškintis apie 20-25 minutes, kol ryžiai visiškai sugers skystį.
  • Galutinis etapas: Išjungus kaitrą, palikite plovą pastovėti dar 10-15 minučių, tuomet lengvai permaišykite.
  • Santrauka: Kiaulienos plovas kazane ant kamado kepsninės yra tradicinis, kvapnus ir sotus patiekalas, kurio skonis tampa dar geresnis dėl lėto troškinimo. Kepdami jį pagal šį receptą, gausite puikiai subalansuotą ir turtingą skonių derinį. Pasimėgaukite autentišku naminiu plovu su savo artimaisiais!

1 komentaras apie “Kiaulienos plovas kazane – kamado”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą