Kaimiškų bulvių receptas
Paruoštas keptų bulvių riekeles galima valgyti su mėgstamu padažu, kečupu arba naudoti kaip garnyrą.
Šiame skyriuje mūsų autoriai dalijasi sėkmingiausiais keptais patiekalais ir jų receptais su nuotraukomis ir instrukcijomis. Parodysime, kaip išsikepti skanius keptus patiekalus. Išsikepti skaniai maistą nėra sunkų. Kepti patiekalai mėgstami kiekvieno Lietuvio.
Paruoštas keptų bulvių riekeles galima valgyti su mėgstamu padažu, kečupu arba naudoti kaip garnyrą.
Vienas iš mano mėgstamiausių dietinių mėsos kukulių receptų ir viskas dėl to, kad vištiena ir grietinėlė yra sukurti vienas kitam. Šaukštas paprikos suteikia patiekalui neįprastą aromatą ir gražią spalvą. Jei namuose turite rūkytos paprikos, drąsiai imkite. Paruošimo laikas: 1 val. Porcijos: 4 asmenims Ingredientai: Vištienos faršas – 600 g; Ryžiai (virti) – 100 g; Grietinėlė … Skaityti toliau
Suktinukai su rudos spalvos plutele ir oranžinės spalvos morkų įdaru puikiai tiks kiekvienai dienai ar net kalėdoms.
Mūsų šeimoje nuo senų senovės, arba tiek kiek mano atmintis neša. Per kalėdas valgydavome keptą žąsį. Kūčios kaip Kūčios, viskas aišku, mažiausiai 12 patiekalų be mėsos, kiaušinių ir pieno produktų. Kažkada, tarybiniais laikais, atrodė, kad tiesiog nebėra ką valgyti, bet dabar mes šeimininkės, tokios išradingos, kad sugebame nerealiausiai fantastiškiausius patiekalus paruošti ir visą adventą be … Skaityti toliau
Karts nuo karto mūsų namuose tapo labai madinga gerti natūralių vaisių sulčių kokteilius. Geriame iš įvairiausių vaisių, kartais daržovių, bet iki šiol vis dar neturiu įsigyjusi normalios sulčiaspaudės bei vis dar blaškausi kokią ją čia nusipirkus. Noriu, bet neapsisprendžiu. Kadangiu man labai svarbu, jog mūsų namuose visada būtų įvairiausių vaisių, tai kai jie labai labai … Skaityti toliau
Savaitgalį buvome sodyboje. Apart to, kad smagiai gegužės vidury deginomės ir prisimaudėme ežere gal tūkstantį kartų…dėl ore tvyrančio karščio. Tačiau nepamiršome ir uodus “pašerti”, o tie kaip kokie tikri parazitai be gailesčio kalė, siurbė, nieštino, erzino zirzimu ir nedavė ramiai miegoti, ypač taip kaip norisi miegoti gamtoje, kur negirdėti mašinų burzgimo, kaimynų kalimo/gręžimo (ypač sekmadieniais … Skaityti toliau
Kai taip šalta, norisi karšto, pikantiško, iš vidaus šildančio užkandžio. Vaikščiojant po prekybos centrą, sparneliais pamojo vištos. Prisiminiau Peter Gabriel muzikinį klipą, kai vištiena šoko. Dabartiniai vaizdo klipai: negrai su prabangiais automobiliais ir baseinais, merginos su bikiniais, pusiau nuogo kūno demonstravimas…o kur menas?..aš nebematau. Pasirodo koks vienas vos geresnis, ir tuoj pat klonų gauja iš … Skaityti toliau
Vakar turguje įsigijom gražių, didelių ir šviežių vištų sparnelių. O štai čia ir prasidėjo galvos skausmas, kaip juos paruošti, kad nebūtų įprasta, tačiau būtų skanu. Juolab, kad aš mėgstu gaminti kaskart vis ką nors kita ir vis kaip nors kitaip. Kaip visada, pradėjau vartyti knygas, žurnalus, sukauptus receptus, pasitelkiau internetą, o mane išgelbėjo, kažkur giliai … Skaityti toliau
Šį receptą atradau labai senai, kai dirbau Japoniškame restorane. Skoniu jis tikrai jus nustebins – pažadu! Viskas labai paprasta – sparneliai pamarinuojami, apibarstomi krakmolu ir 2 kartus pakepame aliejuje! Dvigubas kepimas užtikrina, kad vištiena bus labai traški. Papildomo skonio suteikia naminis saldžiarūgštis padažas. Galima šį receptą naudoti ir kepant ir vištienos blauzdeles ar tieisog krūtinėlę. … Skaityti toliau
Tai labai lengvas patiekalas , tiems kurie prisižiuri figūrą arba yra vegetarai. Šį patiekalą prieš kelis metus pamačiau vienoje kulinarinėje knygoje – man kaip grikių megėjai buvo privaloma jį išbandyti! Pabandžiusi iškart pamėgau šį derinį. Geriausia rinktis mažesnes cukinijas šiam patiekalui, taip įdarytos jos bus neištižusios ir atrodys labai gražiai patiekant. Jos gali būti naudojamos … Skaityti toliau
Grūdėta varškė išlaiko įdomią tekstūrą, todėl varškėčiai iš tokios varškės labai skanūs ir maistingi.