Kiauliena su bulvėmis rankovėje

Kiauliena su bulvėmis rankovėje

Taikant tokį kepimo būdą, kiauliena su bulvėmis rankovėje tampa tobulu troškiniu su sultingais mėsos gabalėliais ir visiškai mėsos sultyse išmirkytomis bulvėmis. Kad šis patiekalas būtų tobulas, svogūną geriau pakepinti keptuvėje atskirai. Ingredientai: 500 g kiaulienos; 4–5 bulvės (500 g); 2 dideli svogūnai (300–350 g); 2 v.š. augalinio aliejaus; Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų; Petražolių … Skaityti toliau

🍆 Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai

Vietoj kieto sūrio, baklažanų suktinukams galima naudoti bet kokį kitą sūrį. Galite naudoti lydytą sūrį lazdelėmis arba tiesiog tepamą sūrį. Baklažanai šiam užkandžiui dažniausiai kepami keptuvėje, tačiau siūlau rinktis dietiškesnį variantą ir kepti orkaitėje. Tam reikės kelis kartus mažiau aliejaus, o tai žymiai sumažins kalorijų kiekį. Ingredientai: Baklažanai (vidutiniai) – 1 vnt.; Varškė – 200 … Skaityti toliau

Kepta skumbrė orkaitėje

Kepta skumbrė orkaitėje

Skumbrė yra unikali žuvis. Nesvarbu, kaip ją gaminsite, ji visada gausis skani. Neįsivaizduoju, ką daryti su šia žuvimi, kad ją sugadinčiau. Tačiau neseniai sužinojau naują skumbrės gaminimo receptą – ji gaunasi penkis kartus skanesnė ir švelnesnė. Ingredientai: Skumbrė – 2 vnt; Svogūnai – 2 galvutės; Grietinė – 2 šaukštai; Paruoštos garstyčios – 2 šaukštai; Sojų … Skaityti toliau

🍕 Pica su mozzarella, pomidorais ir saliamiu

Pica su mozzarella, pomidorais ir saliamiu receptas

Dievinu italų virtuvę ir kaskart, gamindama, vis iš naujo tai suprantu. Po beprotiškai skanaus šeštadienio risotto, šiandien mūsų namuose kvepėjo pizza. Vakarop dar žadu sunaudoti mozzarellos sūrį tradiciškoms Caprese salotoms (kaip jos vadinasi sužinojau tik prieš kelias dienas, gėda!). Po nesėkmingų tamsių alyvuogių paieškų, atrodo pagaliau radome kažką skanaus – milžiniškos „Mario’s“ ispaniškos alyvuogės sužavėjo ne … Skaityti toliau

Veganiški crêpe blyneliai

Veganiški crêpe blyneliai

Šiandien išsikepsime prancūziškus blynelius. Trukmė: 15 min. Porcijos: 6-8 blyneliai Energetinė vertė: apie 105 kcal/blynelis Ingredientai: 1 puodelio rupių ekologiškų kvietinių miltų; 1 puodelio ekologiško sojos pieno; 1/2 puodelio virinto vandens; 2 v.š. rudojo cukraus; žiupsnelio druskos; žiupsnelio maltų juodųjų pipirų; 3-4 v.š. gūdų arba vaisių aliejaus; 1 a.š. kepimo miltelių; 1 v.š. vandens. Paruošimas Sumaišykite … Skaityti toliau

Kugelis su vegetariškais spirgučiais

Kugelis su vegetariškais spirgučiais

Video recepto autorius:  15min Urban

Laidoje visiems žinoma dainininkė dalinasi savo mėgiamu receptu – pamatysite, kaip gaminamas kugelis su vegetariškais spirgučiais! Manote, kad tai neįmanoma? Laidos vedėja iki smulkmenų papasakos ir parodys, kaip pagaminti tokį patiekalą, kuriuo mėgautųsi ir vegetarai, ir užkietėję mėsėdžiai. „Net negali atskirti, kad tai nėra tie įprasti, mums gerai žinomi, spirgai“, – juokiasi I.Zasimauskaitė. O šio patiekalo paragavęs dainininkės tėtis net suabejojo, ar Ieva vis dar vegetarė.

Daržovių kukuliai su naminiu pomidorų padažu

Daržovių kukuliai su naminiu pomidorų padažu

Video recepto autorius:  15min Urban

Ieva Zasimauskaitė pristato dar vieną vegetarišką patiekalą, kuris dažnai garuoja jos pačios virtuvėje. Tai – koftos arba daržovių kukuliukai, pagardinti pomidorų padažu su jogurtu. Derinys skamba keistai? Nieko panašaus – rezultatas kaip reikiant pamalonins skonio receptorius – įsitikinkite patys. Ieva jums ne tik viską paaiškins, bet ir parodys. Laidoje sužinosite ne tik visas šio recepto subtilybes, bet ir kokią maisto gaminimo gudrybę ieva Zasimauskaitė išmoko Amerikoje. Filmavimo vos nesugadino besiveržiantis „vulkanas“, tačiau Ievos juokas užgožia visus nesklandumus, o paragavę patiekalo pritarsite Ievai – skonis tiesiog tobulas.

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Koks savaitgalio rytas be namuose gamintų pusryčių. Mielinių blynų skonį jau buvau pamiršusi. Šeštadienio rytas – puikus būdas jam prisiminti. Mieliniams blynams prireiks: 1,5 st. persijotų miltų; 1 st. pieno; 1 kiaušinis; 10 g mielių; 2 š. cukraus; žiupsnis druskos; 4 š. lydyto sviesto. Paruošimas Pieną pašildome iki kambario temperatūros. Į jį sudedame kiaušinius, cukrų, … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlė įdaryta grybais

Vištienos krūtinėlė įdaryta grybais

Pietums iškepkime orkaitėje keptą gležniausią vištienos krūtinėlę, įdarytą grybais. Vištiena gausis labai sultinga ir neįtikėtinai skani, todėl šį patiekalą galima saugiai patiekti ant šventinio stalo. Paruošimas labai paprastas, su šiuo receptų susidoros net pradedantieji virėjai. Kepimo laikas yra maždaug 1 valanda. Ingredientai: Vištienos filė – 3 vnt; Pievagrybiai – 300 g; Morkos – 1 vnt; … Skaityti toliau