Kepta vištiena
Vištienos suktinukai su šonine ir sūriu
Vištienos filė suktinukai įdaryti kreminiu sūriu, susukti į šoninę – paprastas patiekalas su nedideliu produktų kiekiu. Vištienos filė yra sultinga ir švelni šoninės dėka. Ingredientai: Vištienos filė – 400 g; Tepamas sūris – 300 g; Šoninė – 200 g; Prieskoniai. Paruošimas: Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais, atsargiai išmuškite, pabarstykite pipirais ir druska. Vieną pusę aptepti … Skaityti toliau
Vištienos krūtinėlė įdaryta grybais
Pietums iškepkime orkaitėje keptą gležniausią vištienos krūtinėlę, įdarytą grybais. Vištiena gausis labai sultinga ir neįtikėtinai skani, todėl šį patiekalą galima saugiai patiekti ant šventinio stalo. Paruošimas labai paprastas, su šiuo receptų susidoros net pradedantieji virėjai. Kepimo laikas yra maždaug 1 valanda. Ingredientai: Vištienos filė – 3 vnt; Pievagrybiai – 300 g; Morkos – 1 vnt; … Skaityti toliau
Meduje marinuota vištiena
Mėsą gaminu retai. Labai labai retai. Na, kokius 2-3 kartus per metus. Visų pirma, nėra poreikio – pati juk nevalgau, visų antra – sunku būtų gaminti valgomą maistą nelabai skonį įsivaizduojant. Tačiau vakar vėlai vakare maniškis ištraukė gabalėlį vištienos ir klausiamomis akimis prašė idėjų. Aš pasiūliau keletą ir pagaminau. Galiu trumpai pasakyti, jog tokie epitetai kaip … Skaityti toliau
Aštri tailandietiška vištiena su ryžiais
Kai nusibosta visi tradiciniai viščiukų sparneliai, keptos filė gabaliukai su pirktiniu padažu ir ta pati skonių jūra, metas ieškoti kažko naujo. Nebūtina peršokti ant ančių kepenėlių pašteto ir serbentų putėsių, kartais užtenka pasidomėti kitų šalių kultūra, jų virtuvėmis ir pabandyti pasigaminti kažką, mums lietuviams, egzotiško. Jeigu dar nesate ragavę paukštienos kokosiniame padaže, išbandykite, galbūt atrasite kažką naujo … Skaityti toliau
Garuose keptas viščiukas
Vegetarai, užsidenkite delnais akis – šiandien kepsime viščiuką. Ir ne šiaip sau kepsime – o kaitinsime garuose!
Toskanietiška vištiena su makaronais
Šilkiniai makaronai, minkšta mėsa ir sūris – viskas viename puode!
Jogurtinis vištienos karis su morkomis
Kitame įraše plačiau papasakosiu apie Kataloniją ir, be abejo, jų maistą, o šįkart noriu pasigirti, kad po kelionių į mano širdį ir vėl beldžiasi maisto gaminimo įkvėpimas. Akyse kurį laiką stūksojo indiškas vištienos karis (tokių Ispanijoje rasti sunkoka), todėl grįžusi, čiupau puodą, keptuvę ir ėmiausi serviruoti stalą balkone… Trukmė: 15 min. ruošti, apie 20 min. troškinti Porcijos: 4 … Skaityti toliau
Vištiena grybų ir grietinėlės padaže
Šie vištienos kepsneliai su pievagrybiais ir grietinėle yra dieviški!
Traški glazūruota vištiena su apelsinais
Glazūra, pateikta šiame recepte apskrunda, tampa traški. Apelsinai suteikia pikantiškos rūgštelės, o medus – švelnaus saldumo.