Vištienos suktinukai su šonine ir sūriu

Vištienos suktinukai su šonine ir sūriu

Vištienos filė suktinukai įdaryti kreminiu sūriu, susukti į šoninę – paprastas patiekalas su nedideliu produktų kiekiu. Vištienos filė yra sultinga ir švelni šoninės dėka. Ingredientai: Vištienos filė – 400 g; Tepamas sūris – 300 g; Šoninė – 200 g; Prieskoniai. Paruošimas: Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais, atsargiai išmuškite, pabarstykite pipirais ir druska. Vieną pusę aptepti … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlė įdaryta grybais

Vištienos krūtinėlė įdaryta grybais

Pietums iškepkime orkaitėje keptą gležniausią vištienos krūtinėlę, įdarytą grybais. Vištiena gausis labai sultinga ir neįtikėtinai skani, todėl šį patiekalą galima saugiai patiekti ant šventinio stalo. Paruošimas labai paprastas, su šiuo receptų susidoros net pradedantieji virėjai. Kepimo laikas yra maždaug 1 valanda. Ingredientai: Vištienos filė – 3 vnt; Pievagrybiai – 300 g; Morkos – 1 vnt; … Skaityti toliau

Meduje marinuota vištiena

Meduje marinuota vištiena

Mėsą gaminu retai. Labai labai retai. Na, kokius 2-3 kartus per metus. Visų pirma, nėra poreikio – pati juk nevalgau, visų antra – sunku būtų gaminti valgomą maistą nelabai skonį įsivaizduojant. Tačiau vakar vėlai vakare maniškis ištraukė gabalėlį vištienos ir klausiamomis akimis prašė idėjų. Aš pasiūliau keletą ir pagaminau. Galiu trumpai pasakyti, jog tokie epitetai kaip … Skaityti toliau

Aštri tailandietiška vištiena su ryžiais

Tailandietiška kokosinė vištiena su ryžiais receptas

Kai nusibosta visi tradiciniai viščiukų sparneliai, keptos filė gabaliukai su pirktiniu padažu ir ta pati skonių jūra, metas ieškoti kažko naujo. Nebūtina peršokti ant ančių kepenėlių pašteto ir serbentų putėsių, kartais užtenka pasidomėti kitų šalių kultūra, jų virtuvėmis ir pabandyti pasigaminti kažką, mums lietuviams, egzotiško. Jeigu dar nesate ragavę paukštienos kokosiniame padaže, išbandykite, galbūt atrasite kažką naujo … Skaityti toliau

Jogurtinis vištienos karis su morkomis

Jogurtinis vištienos karis su morkomis

Kitame įraše plačiau papasakosiu apie Kataloniją ir, be abejo, jų maistą, o šįkart noriu pasigirti, kad po kelionių į mano širdį ir vėl beldžiasi maisto gaminimo įkvėpimas. Akyse kurį laiką stūksojo indiškas vištienos karis (tokių Ispanijoje rasti sunkoka), todėl grįžusi, čiupau puodą, keptuvę ir ėmiausi serviruoti stalą balkone… Trukmė: 15 min. ruošti, apie 20 min. troškinti Porcijos: 4 … Skaityti toliau