Vištienos sparneliai aštriame padaže

Vištienos sparnelių receptas aštriame padaže

Vakar turguje įsigijom gražių, didelių ir šviežių vištų sparnelių. O štai čia ir prasidėjo galvos skausmas, kaip juos paruošti, kad nebūtų įprasta, tačiau būtų skanu. Juolab, kad aš mėgstu gaminti kaskart vis ką nors kita ir vis kaip nors kitaip. Kaip visada, pradėjau vartyti knygas, žurnalus, sukauptus receptus, pasitelkiau internetą, o mane išgelbėjo, kažkur giliai … Skaityti toliau

Kepta traški vištiena Azijietiškai

Kepta traški vištiena Azijietiškai

Šį receptą atradau labai senai, kai dirbau Japoniškame restorane. Skoniu jis tikrai jus nustebins – pažadu! Viskas labai paprasta – sparneliai pamarinuojami, apibarstomi krakmolu ir 2 kartus pakepame aliejuje! Dvigubas kepimas užtikrina, kad vištiena bus labai traški. Papildomo skonio suteikia naminis saldžiarūgštis padažas. Galima šį receptą naudoti ir kepant ir vištienos blauzdeles ar tieisog krūtinėlę. … Skaityti toliau

Vištiena su voveraitėmis troškinta grietinėlės padaže

Vištienos su voveraitėmis grietinėlės padaže receptas

Šis patiekalas yra vienas mano mėgstamiausių. Visada su nekantrumu laukiu vasaros galo ir rudens – vien dėl grybų! Aš juos mėgstu be galo, ir galiu valgyti kasdien! Aš grybus dedu į visus patiekalus, valgau vienus, troškinu, dedu į kukuliukus, įdarau su jais kepsnius, gaminu įvairius padažus. Vištieną troškintą grietinėlės padaže su morkytėmis dažniausiai patiekiu su … Skaityti toliau

Vištiena su grybais

Vištienos su grybais receptas

Dar vienas būdas paruošti vištieną, ir beja gana lengvas ir greitas būdas. Reikia: 4 vištienos šlaunelių (gali būti be kaulo); 2 morkų; 1 nedidelės cukinijos; 2 skiltelių česnako; 1 svogūno; 300 g pievagrybių; druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį; 2 v.š. raudonųjų paprikų pastos; čiobrelio; alyvuogių aliejaus; truputėlio vandens. Gaminam: Vištieną apibarstom druska ir pipirais, … Skaityti toliau

Izraelietiškas kuskusas su grybais

Izraelietiško kuskuso su grybais receptas

Izraelietiškas kuskusas dar taip pat vadinams Ptitim yra ryžių arba rutuliuko formos makaronai, kurie yra pagaminti iš kvietinių miltų ir paskrudinti. Geras dalykas apie šį kuskusą yra tas, kad jis nesulimpa netgi kitą dieną pašildžius. Taigi skanus dalykas, ypač makaronų mylėtojams. Reikia: 500 g Izraelietiško kuskuso; 1 vištienos krūtinėlės; 300 g pievagrybių; 1 nedidelio poro; … Skaityti toliau

Rytietiško stiliaus vištos sparneliai

Rytietiško stiliaus vištos sparnelių receptas

Paprastai aš visada renkuosi vištos krūtinėles, nes jos man tikrai skanios, turi mažai riebalų, beto yra tiek būdų jas skaniai paruošti. Tačiau kartais norisi pasmaližiauti, o tam labiausiai tinka sparneliai, nes juos imi į rankas ir mėgaujiesi. Juos taip pat labai lengva pagaminti, beveik neimanoma jų perkepti, nes visada mėsa bus sultinga dėl odelėje esančių … Skaityti toliau

Jogurte marinuota višta

Jogurte marinuota višta

Pasiruošimas kelionei tikrai yra daug laiko atimantis darbas, o čia jau viskas surašyta, su kainom, darbo laiku, visa istorija ir asmeniniais patarimais. Ar gali kas būti geriau! Perverti, išsirenki, ką nori pamatyti ir keliauji. Jau grįžus gaminau, tai kas nereikalauja ilgo stovėjimo prie viryklės, pvz. orkaitėje kepta višta su agurkų ir jogurto padažu (a la … Skaityti toliau

Vištienos iešmeliai su rozmarinu

Vištienos iešmelių receptas su rozmarinu

Kalbant apie maistą, išvažiuoti iš miesto yra gerai vien todėl, kad gali daug kur tiesiog užsikurti grilių ir mėgautis ten keptomis daržovėmis ar mėsa. Tai praėjusią savaitę mes tai ir padarėme – beveik visas vakarienes gaminomės ant griliaus. Pirmiausia apkepėme baklažanus, paprikas bei pomidorus, kad kol kepa mėsa galėčiau viską nulupti ir susmulkinti, pagardinti citrinos … Skaityti toliau

Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais

Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais

Vištienos krūtinėlėje gausu vitaminų A, C, H, PP, B grupės ir cholino, būtino tinkamai kepenų veiklai. Mėsoje cholesterolio nėra, todėl jį rekomenduojama vartoti ne tik lieknėjant, bet ir nėštumo ar širdies ir kraujagyslių ligų metu. Rinkdamiesi nepamirškite, kad filė turi būti šviesiai rausvos spalvos, be mėlynių, o gyslos – baltos arba rausvos. Ingredientai: Kiaušiniai 3 … Skaityti toliau

Vištienos kotletai su įdaru

Vištienos kotletai su špinatų įdaru

Ingredientai: Vištienos faršas – 400 g; Batono riekės – 2 vnt.; Svogūnas – 1 vnt.; Kiaušinis – 1 vnt.; Druska, pipirai, česnakas – pagal skonį; Kietai virti kiaušiniai – 2 vnt.; Sūris – 100 g; Špinatai, petražolės, krapai – po nedidelę saują. Gaminimo eiga: Į vištienos faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite supjaustytą svogūną, suberkite druską ir … Skaityti toliau

Vištienos šlaunelės su paprikomis ir pomidorais

Vištienos šlaunelės su paprikomis ir pomidorais

Praėjusią savaitę pavyko 4 dienom su visa šeima ištrūkti į Antalijos apylinkes ir pailsėti bei atitrūkti nuo kasdienių darbų. Nors pirmą kartą atvažiavau į Turkiją prieš beveik prieš 10 metų, bet tik šiais metais pirmą kartą aplankiau Antaliją ir galų gale supratau, kodėl ten visus taip traukia, kodėl ten gyvena tiek daug lietuvių o ir … Skaityti toliau

Vištienos apkepas su pievagrybiais

Vištienos apkepas su pievagrybiais

Norėdami panaudoti maisto likučius, virėjai dažnai gamina apkepus. Paruošiami jie gan lengvai: tereikia susmulkinti ingredientus, sudėti į formą ir užpilti padažu. Puikus tokio patiekalo pavyzdys – skanus apkepas su vištiena ir pievagrybiais. Ne veltui pievagrybiai tapo populiariausiais grybais kulinarijoje. Juose nuodingų medžiagų praktiškai nėra, o lyginant su kitais grybais, jie yra labiau saugesni. Vienintelis grybo … Skaityti toliau