- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 8
Taip, šiandien jau Kalėdos. Ir pagaliau ta proga galiu pagaminti savo labai pamėgtą Kalėdinį tinginį su kondensuotu pienu, aguonomis, cinamonu ir baltuoju šokoladu. Fantastiškas desertas, kurį tikriausiai galėčiau valgyti bene kiekvieną dieną. Su mėgstamos kavos ar arbatos puodeliu jis tiesiog nuostabus. Labai labai rekomenduoju nieko nelaukti, imti receptą ir pasigaminti. Pirštelius valgydami nusikąsite!
Receptui reikės:
- grietinė: 300 gramų (geriausia, kuo riebesnė)
- sviestas: 200 gramų
- sausainiai: 400 gramų
- kondensuotas pienas: 300 gramų
- aguonos: 3 valgomųjų šaukštų
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- apelsinai: 1
- baltasis šokoladas: 100 gramų
Paruošimas
- Pradžioje sviestą ištirpink garų vonelėje ir nukelk nuo kaitros.
- Tada supilk kambario temperatūros kondensuotą saldintą pieną ir gerai išmaišyk.
- Tuomet sudėk grietinę (kaip minėjau, reikėtų naudoti kuo riebesnę) ir dar kartą viską pamaišyk.
- Įspausk apelsino sultis, įtarkuok žievelę ir išmaišyk iki vientisos masės.
- Tada berk smulkiai sulaužytus sausainius, aguonas ir cinamoną.
- Išmaišyk visą masę ir dėk į maistine plėvele išklotą norimą formą. Gerai suspausk, kad beveik arba visiškai neliktų oro tarpelių.
- Palik šaldytuve mažiausiai 60 minučių.
- Po to baltąjį šokoladą ištirpink garų vonelėje.
- Apipilk tinginį ištirpintu šokoladu, pabarstyk aguonomis, gali užtarkuoti dar apelsino žievelės.
- Aš pati dar šį kartą užbarsčiau šiek tiek džiovintų spanguolių, bet tai nėra būtina.
- Paruoštą tinginį dar kartą dėk į šaldytuvą ir palik sustingti maždaug 6-10 valandų.
- Pjaustyk ir lepinkis!