Kalėdinis keksas “Dundee”

Kalėdinis keksas "Dundee"

Pernai Kalėdoms kepiau vokiečių pyragą “Stollen”, šiemet nusprendžiau išbandyti škotų kalėdinį keksą “Dundee”. Šis keksas skaniausias po 2-4 savaičių laikymo, taigi dabar pats laikas jį kepti, norint per šventes mėgautis skaniu keksu. Ingredientai: 180 g sviesto; 180 g + 2 v. š. cukraus; 180 g miltų; 4 kiaušiniai; 30 g migdolų miltų; 1 a. š. kepimo … Skaityti toliau

Kalėdinis šokoladinis vyniotinis

Kalėdinis šokoladinis vyniotinis

Šokoladinis vyniotinis kalėdoms yra labai skanus desertas, kurį mėgsta daugelis ir toks vyniotinis tikrai papuoš šventinį stalą. Taip pat tokį vyniotinį galima paruošti susibūrimams prie arbatos su draugais. Ingredientai: Biskvitui: Kiaušinių – 4 vnt.; Cukraus – 100 g.; Kvietinių miltų – 65 g.; Kakavos – 40 g.; Grietinėlės kremui: Grietinėlės – 200 ml.; Cukraus pudros … Skaityti toliau