Kalėdiniai patiekalai
Imbieriniai meduoliai kalėdoms
Imbieriniai meduoliai kalėdoms nuo seno yra mėgstamas skanėstas daugelyje šalių, ne išimtis ir Lietuva.
Kalėdinis keksas “Dundee”
Pernai Kalėdoms kepiau vokiečių pyragą “Stollen”, šiemet nusprendžiau išbandyti škotų kalėdinį keksą “Dundee”. Šis keksas skaniausias po 2-4 savaičių laikymo, taigi dabar pats laikas jį kepti, norint per šventes mėgautis skaniu keksu. Ingredientai: 180 g sviesto; 180 g + 2 v. š. cukraus; 180 g miltų; 4 kiaušiniai; 30 g migdolų miltų; 1 a. š. kepimo … Skaityti toliau
Kalėdinis šokoladinis vyniotinis
Šokoladinis vyniotinis kalėdoms yra labai skanus desertas, kurį mėgsta daugelis ir toks vyniotinis tikrai papuoš šventinį stalą. Taip pat tokį vyniotinį galima paruošti susibūrimams prie arbatos su draugais. Ingredientai: Biskvitui: Kiaušinių – 4 vnt.; Cukraus – 100 g.; Kvietinių miltų – 65 g.; Kakavos – 40 g.; Grietinėlės kremui: Grietinėlės – 200 ml.; Cukraus pudros … Skaityti toliau
Keksas su aguonomis
Kalėdinis keksas gaunasi minkštutis, gardutis, puikiai tinka prie puodelio šiltos arbatos, nebrangus. Gan ilgai išlieka šviežias ir skanus.