Vegetariška balta mišrainė

Vegetariška balta mišrainė

Grybų mėgėjams patiks ši vegetariška tradicinių salotų versija. Čia grybai kepami kartu su svogūnais ir sumaišomi su įprastais baltos mišrainės ingredientais. Salotas taip pat galite aptepti liesu majonezu (tada netiks kūčių stalui). Agurkus galima imti sūdytus, marinuotus arba šviežius. Ir kiekvieną kartą gauni skirtingą skonį. Dažniausiai naudoju naminius sūdytus. Šį kartą turiu 3 mažus agurkus. … Skaityti toliau

Sriuba su voveraitėmis

Sriuba su voveraitėmis

Ši sriuba yra man pati skaniausia, nes labai mėgstu grybus. Kiekvieną rudenį ją verdu su plačia šypsena veide. Man patinka šią sriubą pabalinti su grietinėle, nes ji labai tinka su voveraitėmis. Bet kas nemėgsta tokios – gali tiesiog nepilti grietinėlės. Sriubą viriau 4l puode, tai drąsiai galite keisti kiekius. Ingredientai: 300-400 g voveraičių; 100 g … Skaityti toliau

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Kas gali būti geriau, nei lėkštė karštų, sočių bei aromatingų barščių? Tik barščiai su grybais. Grybai džiovinti išmirkyti – 120 g (padaryti tai iš anksto); Bulvės – 2 vnt (300 g) šiaudeliais; Sultio kubeliai jautienos – 2 vnt.; Krapai – šiek tiek. Ruošiame sultinį: Vanduo – 2 l + 2 l; Jautiena su kaulu – … Skaityti toliau

Vištiena su voveraitėmis troškinta grietinėlės padaže

Vištienos su voveraitėmis grietinėlės padaže receptas

Šis patiekalas yra vienas mano mėgstamiausių. Visada su nekantrumu laukiu vasaros galo ir rudens – vien dėl grybų! Aš juos mėgstu be galo, ir galiu valgyti kasdien! Aš grybus dedu į visus patiekalus, valgau vienus, troškinu, dedu į kukuliukus, įdarau su jais kepsnius, gaminu įvairius padažus. Vištieną troškintą grietinėlės padaže su morkytėmis dažniausiai patiekiu su … Skaityti toliau

Vištiena su grybais

Vištienos su grybais receptas

Dar vienas būdas paruošti vištieną, ir beja gana lengvas ir greitas būdas. Reikia: 4 vištienos šlaunelių (gali būti be kaulo); 2 morkų; 1 nedidelės cukinijos; 2 skiltelių česnako; 1 svogūno; 300 g pievagrybių; druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį; 2 v.š. raudonųjų paprikų pastos; čiobrelio; alyvuogių aliejaus; truputėlio vandens. Gaminam: Vištieną apibarstom druska ir pipirais, … Skaityti toliau

Izraelietiškas kuskusas su grybais

Izraelietiško kuskuso su grybais receptas

Izraelietiškas kuskusas dar taip pat vadinams Ptitim yra ryžių arba rutuliuko formos makaronai, kurie yra pagaminti iš kvietinių miltų ir paskrudinti. Geras dalykas apie šį kuskusą yra tas, kad jis nesulimpa netgi kitą dieną pašildžius. Taigi skanus dalykas, ypač makaronų mylėtojams. Reikia: 500 g Izraelietiško kuskuso; 1 vištienos krūtinėlės; 300 g pievagrybių; 1 nedidelio poro; … Skaityti toliau

Marinuoti kelmučiai

Marinuoti kelmučiai žiemai

Pirmiausia surūšiuokite kelmučius, pašalinkite sugedusius ir sukirmijusius. Kelmučius valyti nebūtina, užtenka gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Mažus palikite sveikus, didelius galima pjaustyti. Verdant kelmučius, įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties, kad grybai nepatamsėtų. Norėdami marinuoti kelmučius žiemai, naudokite sterilizuotus stiklainius ir dangntelius. Ruošinius padėkite į šaldytuvą arba vėsų rūsį, kur temperatūra ne aukštesnė kaip 5 °C. Jei … Skaityti toliau

Vieno puodo makaronai su kokosinių grybų padažu

Vieno puodo makaronai su kokosinių grybų padažu

Nors vieno puodo makaronai buvo visiška naujiena mano virtuvėje, tačiau jie iš karto užkariavo mano ir mano žmonos širdis. Niekada net negalėjau pagalvoti, kad makaronus galima pasigaminti taip paprastai. O kas svarbiausia, kad nepagalvočiau, kad galima gauti tokį nuostabų  ir kreminį padažą net nenaudojant papildomų puodų ar keptuvių. Jus tiesiog sumetate viską į vieną puodą … Skaityti toliau

Vištienos apkepas su pievagrybiais

Vištienos apkepas su pievagrybiais

Norėdami panaudoti maisto likučius, virėjai dažnai gamina apkepus. Paruošiami jie gan lengvai: tereikia susmulkinti ingredientus, sudėti į formą ir užpilti padažu. Puikus tokio patiekalo pavyzdys – skanus apkepas su vištiena ir pievagrybiais. Ne veltui pievagrybiai tapo populiariausiais grybais kulinarijoje. Juose nuodingų medžiagų praktiškai nėra, o lyginant su kitais grybais, jie yra labiau saugesni. Vienintelis grybo … Skaityti toliau

Gnocchi su pievagrybių padažu

Gnocchi su pievagrybių padažu

Pats paprasčiausias ir pats mėgstamiausias mano receptas! Pagaminsite greitai, skaniai ir neprireiks jokių ypatingų ingredientų. Gnocchi – skaidulų, amino rūgščių, B grupės vitaminų, kalio, magnio ir cinko šaltinis. Patiekalai su gnocchi sotūs, sušildo, papildo energijos atsargas. Bulvės saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų, palaiko kraujagysles, stiprina imuninę sistemą. Gnocchi piktnaudžiauti nereikėtų, nes produktas jau savaime yra … Skaityti toliau