- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 4
Šiandien kviečiame pasinerti į egzotiškų skonių pasaulį ir išbandyti daržovių sriubą su kokosų pienu. Šis patiekalas sujungia tradicines daržoves su rytietiškais akcentais, suteikdamas jūsų stalui naujų spalvų ir aromatų. Kokosų pienas suteikia sriubai švelnumo ir kreminės tekstūros, o kario prieskoniai – subtilaus aštrumo. Ši sriuba ne tik sušildys vėsiais vakarais, bet ir praturtins jūsų mitybą naudingomis medžiagomis.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Kopūstą galite pakeisti cukinija arba špinatais.
- Ryžių makaronus galima keisti stikliniais arba kvietiniais makaronais.
- Alyvuogių aliejų galite pakeisti kokosų aliejumi, kuris dar labiau sustiprins egzotišką skonį.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Norėdami intensyvesnio skonio, galite pridėti šviežio tarkuoto imbiero arba raudonosios kario pastos.
- Jei mėgstate aštriau, įdėkite smulkiai pjaustyto čili pipiro.
- Patiekdami sriubą, pabarstykite šviežiomis kalendros arba petražolių lapeliais, kad suteiktumėte papildomo gaivumo.
Kalorijos:
- Bendras kalorijų kiekis: ~1200 kcal
- Vienoje porcijoje (iš 4): ~300 kcal
Receptui reikės:
- Kopūstas: 0,5 gūžės
- Morkos: 2 vnt.
- Bulvės: 4 vnt.
- Svogūnas: 1 vnt.
- Česnakas: 2 skiltelės
- Virti ryžių makaronai: 100 g
- Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
- Karis: 1 arbatinis šaukštelis
- Kokosų pienas: 200 ml
- Citrininiai pipirai: žiupsnelis
- Citrina: 1 vnt.
- Vanduo: 700 ml
- Druska: pagal skonį
Paruošimas
- Bulves ir morkas sutarkuokite stambiais šiaudeliais. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.
- Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite morkas, svogūną ir česnaką. Kepkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
- Įberkite karį ir citrininius pipirus. Maišydami kepkite, kol pasklis aromatas.
- Pakepintas daržoves perkelkite į puodą, pridėkite bulves ir kopūstą. Užpilkite vandeniu ir kokosų pienu. Virkite apie 20 minučių.
- Kitame puode išvirkite ryžių makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Perplaukite juos šaltu vandeniu.
- Kai sriuba išvirs, sudėkite į ją makaronus, įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite sultis. Pakaitinkite sriubą iki virimo.
- Pagal skonį įberkite druskos.
- Patiekite karštą.
- Santrauka: Ši daržovių sriuba su kokosų pienu – puikus pasirinkimas norintiems paįvairinti savo mitybą egzotiškais skoniais. Lengvai paruošiama, maistinga ir šildanti sriuba tiks tiek pietums, tiek lengvai vakarienei. Pritaikydami ingredientus pagal savo skonį, galite sukurti unikalų patiekalą, kuris džiugins jus ir jūsų artimuosius.
Labai skani sriubytė. Bus gaminama ir ateityje. 😉