- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 4
Šv. Valentino diena – tai ypatinga proga, kai galime parodyti savo meilę ir dėmesį artimiesiems. Nors kai kurie mano, kad ši šventė yra komercinė, iš tiesų ji suteikia galimybę sustoti kasdienybės šurmulyje ir skirti laiko brangiausiems žmonėms. Vienas iš būdų nustebinti mylimąjį ar mylimąją – paruošti gardų desertą savo rankomis. Balti triufeliai – puikus pasirinkimas, nes jie ne tik skanūs, bet ir lengvai pagaminami.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Baltas šokoladas: Galima pakeisti pienišku ar juoduoju šokoladu, tačiau skonis ir spalva skirsis.
- Sviestas: Galima naudoti kokosų aliejų ar margariną, tačiau tai gali pakeisti triufelių tekstūrą ir skonį.
- Grietinėlė: Galima naudoti augalinę grietinėlę (pvz., sojų ar migdolų), jei norite veganiško varianto.
- Kokoso drožlės: Galima pakeisti smulkintais riešutais, pvz., migdolais ar lazdyno riešutais, tačiau tai pakeis triufelių skonį ir tekstūrą.
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Triufelių masę prieš formuojant rutuliukus rekomenduojama atvėsinti šaldytuve apie 30 minučių, kad ji būtų tvirtesnė ir lengviau formuojama.
- Jei neturite raudonų kokoso drožlių, galite naudoti paprastas baltas kokoso drožles arba smulkintus riešutus.
- Norėdami suteikti triufeliams papildomo skonio, galite į masę įmaišyti šlakelį mėgstamo likerio, pvz., apelsinų ar kavos skonio.
Kalorijos:
Apytiksliai skaičiuojant, visas triufelių kiekis turi apie 1400 kalorijų, taigi viename triufelyje yra apie 100 kalorijų.
Receptui reikės:
~14 triufelių:
- Baltas šokoladas: 100 g
- Sviestas: 1 valgomasis šaukštas
- Grietinėlė (35% riebumo): 25 ml
- Ilgasis raudonasis pipiras: ¼ vieneto
- Kokoso drožlės: 60 g
- Raudonos kokoso drožlės (apvoliojimui): pagal poreikį
Paruošimas
- Paruoškite ingredientus: Susmulkinkite baltą šokoladą ir sutarkuokite ¼ ilgojo raudonojo pipiro.
- Tirpinkite sviestą ir šokoladą: Garų vonelėje ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir 100 g balto šokolado, nuolat maišydami, kol masė taps vientisa.
- Įpilkite grietinėlę: Supilkite 25 ml grietinėlės į šokolado ir sviesto masę, gerai išmaišykite, kad ingredientai susijungtų.
- Įmaišykite kokoso drožles ir pipirą: Į masę įberkite 60 g kokoso drožlių ir įtarkuokite raudonąjį pipirą, gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
- Atvėsinkite masę: Leiskite masei šiek tiek atvėsti kambario temperatūroje, tada padėkite ją į šaldytuvą apie 30 minučių, kad sutvirtėtų.
- Formuokite triufelius: Iš atvėsusios masės drėgnomis rankomis formuokite mažus rutuliukus.
- Apvoliokite triufelius: Paruoštus rutuliukus apvoliokite raudonose kokoso drožlėse, kad jie įgautų šventišką išvaizdą.
- Sutvirtinkite triufelius: Sudėkite triufelius į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba per naktį, kad jie pilnai sustingtų.
- Santrauka: Balti triufeliai – tai gardus ir elegantiškas desertas, puikiai tinkantis Šv. Valentino dienai. Jų paruošimas yra paprastas ir greitas, o rezultatas – įspūdingas. Šie triufeliai ne tik pradžiugins jūsų mylimąjį ar mylimąją, bet ir suteiks šventei ypatingo žavesio.
Būtinai pamėginsiu per Valentino dieną. Ačiū.