Avižinė košė su karamelizuotomis slyvomis, cinamonu, graikiniais riešutais ir šokoladu

  • Paruošimas: 10 min
  • Porcijos: 1
Avižinė košė su karamelizuotomis slyvomis, cinamonu, graikiniais riešutais ir šokoladu – tai ne tik gardus, bet ir maistingas pusryčių pasirinkimas, kuris pradžiugins jūsų rytą. Šis patiekalas suteikia energijos dienos pradžiai, o jo skoniai puikiai dera tarpusavyje, sukurdami harmoniją tarp saldumo ir prieskonių aromato.
Avižinė košė yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų visame pasaulyje. Ji vertinama dėl savo maistingumo, lengvo paruošimo ir galimybės eksperimentuoti su įvairiais priedais. Šiame recepte siūlome išbandyti avižinę košę su karamelizuotomis slyvomis, cinamonu, graikiniais riešutais ir šokoladu. Karamelizuotos slyvos suteikia natūralaus saldumo, cinamonas prideda šilto aromato, graikiniai riešutai – malonaus traškumo, o šokoladas – subtilaus kartumo. Toks derinys ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir suteiks reikalingų maistinių medžiagų jūsų organizmui.

Galimos ingredientų alternatyvos
  • Pienas: vietoje 1,5% pieno galite naudoti augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų, avižų ar kokosų.
  • Slyvos: jei neturite slyvų, galite naudoti obuolius, kriaušes ar persikus.
  • Medaus: medų galima pakeisti klevų sirupu ar agavų nektaru.
  • Graikiniai riešutai: tinka ir migdolai, lazdyno riešutai ar pekano riešutai.
  • Šokoladas: galite rinktis juodąjį, pienišką ar net baltąjį šokoladą pagal savo skonį.
Patiekalo gaminimo patarimai
  • Norint sutaupyti laiko ryte, avižinius dribsnius galite užmerkti iš vakaro piene ar vandenyje.
  • Karamelizuojant slyvas, svarbu nuolat maišyti, kad jos nepridegtų.
  • Jei mėgstate saldesnę košę, galite pridėti daugiau medaus ar šokolado.
Kalorijos
Šio patiekalo bendras kalorijų kiekis yra apie 465 kcal.

Receptui reikės:

  • Pienas (1,5%): 200 ml
  • Avižiniai dribsniai: 6 šaukštai
  • Slyvos: 2 vnt.
  • Medus: 1 arbatinis šaukštelis
  • Graikiniai riešutai: 10 g
  • Šokoladas: ½ kubelio
  • Cinamonas: pagal skonį

Paruošimas

  • Supilkite pieną į puodą ir užvirinkite.
  • Į verdantį pieną suberkite avižinius dribsnius ir, retkarčiais pamaišydami, virkite apie 5 minutes.
  • Kol košė verda, nuplaukite slyvas, perpjaukite jas per pusę, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais.
  • Kitoje keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite medų, sudėkite slyvų gabalėlius ir, retkarčiais pamaišydami, karamelizuokite apie 3 minutes.
  • Į karamelizuotas slyvas įberkite cinamono ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštą avižinę košę supilkite į dubenėlį, ant viršaus uždėkite karamelizuotas slyvas.
  • Pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
  • Šokolado kubelį ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ir užpilkite ant košės.
  • Patiekite šiltą ir mėgaukitės gardžiais pusryčiais.
  • Santrauka: Avižinė košė su karamelizuotomis slyvomis, cinamonu, graikiniais riešutais ir šokoladu – tai puikus būdas pradėti dieną. Šis patiekalas ne tik suteikia sotumo jausmą, bet ir praturtina organizmą naudingomis medžiagomis. Lengvai pritaikomas pagal individualius skonius, šis receptas taps mėgstamu jūsų pusryčių stalo pasirinkimu.

1 komentaras apie “Avižinė košė su karamelizuotomis slyvomis, cinamonu, graikiniais riešutais ir šokoladu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą